Jeg liker i utgangspunktet ikke å bruke tid på å lage mat. Derfor lager jeg heller i store porsjoner når jeg først står på kjøkkenet. For tiden er det en salat med babyleaf, ruccola, avokado, rødløk, brune bønner, kikerter og raus mengde aioli som står på menyen.
Men hvor lenge er egentlig denne salaten holdbar? Jeg bruker å oppbevare salaten i kjøleskapet i en plastboks med tett lokk.
Jeg syns salaten lukter tvilsomt allerede tredje dagen. Er det noe jeg kan gjøre for at den skal holde litt lengre? Eller er jeg bare alt for luktsensitiv, og det er ingen grunn til at ikke salaten skal kunne holde seg både tre og fire dager?
Salat med løk i smaker ikke godt annet enn nylaget etter mitt syn.
Og så snart du blander inn våte ingredienser blir den ufresh etter ganske kort tid, så at du får den til å vare 3 dager synes jeg er overraskende.
Et tips til slike salaten er å legge ingrediensene lagvis i et glass, boks med lokk e.l. i porsjonsstørrelse med de våteste ingrediensene først, så tørrere oppgjennom. Da bevarer du friskhet lengre, og kan bare snu glasset for å få dressing fordelt, eller helle ut i en liten bolle eller tallerken når du skal spise.
Kan jeg tolke tilbakemeldingene som at salaten vil holde seg bedre om jeg holder ingrediensene separat? Hvilken ingrediens er det i tilfelle som holder seg dårligst ferdig oppskåret? Avokado, kanskje? Løk?