Vet ikke om det var overgangen til vintertid eller det nært forestående amerikanske valget som gjorde det, men i dag fikk jeg skikkelig lyst på en saftig sjokoladekake og lagde denne:
Kaken:
200 gram margarin/smør
2 ½ dl vann
1 dl bakekakao
4 dl sukker
4,5 dl mel
1 ts natron
1 ts salt
2 egg
3-4 dl kulturmelk
Glasur:
150 gram smør
6 ss melk
4 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
350-450 gram melis
Kakerøra lager du ved å koke opp smør, vann og kakao, for deretter å vispe inn de andre ingrediensene rett i kjelen. Stekes i liten langpanne 180 grader i ca 30 min (test med kakepinne)
Stikk hull i kaka med en gaffel, og tøm over glasuren mens den er ganske varm og tyntflytende. Det blir åh så god sjokoladesoaked kake. Nam! Godt valg! Nå skal jeg spise på meg mat-koma for å fortrenge den helvetes vintertiden og at jeg er stuptrøtt allerede nå.
Den der lagde jeg til den sjokoladeelskende storfamilien mjn en gang. Men så glemte jeg å ta den ut av kjøleskapet, så den ble servert kald. Det ble ikke det samme. :leppe:
Jeg er ikke så glad i kake (!). Har likevel en greie med at jeg elsker bakeprogram og snutter at kakepynting m.m.. Så det er godt mulig at det ligger en stakkars, fortrengt kakeelsker langt der inne.
Vi har to langpanner, en som er like stor som stekeplatene, og en som er kjøpt eksternt, den må stå på en rist eller et stekebrett, for den er en god del mindre. Men, for å skape forvirring, har jeg sett oppskrifter til "langpanne" der mengden er mer passe til en ildfast form. Som stort sett er en god del mindre enn den lille langpannen vi har i alle fall. :knegg: