Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Challenge eller galskap? Lage forskjellig middag hver dag ett helt år?

#1

Magica sa for siden:

Jeg og mannen fikk en muligens veldig dårlig, eller litt artig ide i går kveld: Se om vi klarer lage forskjellig middag hver dag et helt år!?

Hva tror dere? Gjennomførbart? Artig, eller bare slitsomt? :knegg:

Vi er bare 3 personer til hverdags. Vi er helt vanlige i matveien, har våre faste favoritter som ofte roterer, men prøver gjerne litt forskjellig. Spiser varm-mat hver dag, men av og til toro meksikansk tomatsuppe og enklere varianter av middag. Det må vi fortsette med!

Jeg tenker det vil kreve litt planlegging, men jeg liker egentlig å ha en ukemeny klar, noe vi ikke så ofte klarer. Av og til gjør vi det da.

Hva tror dere? Det må jo være lov med litt ulike varianter av taco f.eks.


#2

Malama sa for siden:

Spennende, artig og slitsomt, tenker jeg.
Og ikke gjennomførbart med min familie, vanedyrene som slett ikke er så glade i nye ting.
(Det er ikke helt alle som er enige i at vi ikke har taco til middag langfredag, fredagen i romjula etc. ) Det er taco hver fredag og pizza på lørdag som er greia. Og mange gjengangere resten av uka.

Jeg tror det ville være krevende nok om vi i et het år bestemte oss for å hver måned ha en "unik" middag. Altså 12 unike på et år.


#3

Karamell sa for siden:

Veldig spennende. Du kan bli influenser og dokumentere dette! :hyper:

Dere må i alle fall lage dere et skjema der dere dokumenterer hva dere lager og dermed kan bruke det som database til senere middager når året er omme.


#4

tink sa for siden:

Galskap, men det finnes masse bra og litt gale folk der ute. Det er lov å bruke gamle slagere, men bare en gang i løpet av året?


#5

Magica sa for siden:

Ja, det lukter vel instagram-konto av dette. :lol:

Riktig... så vi bør ikke ha spaghetti bolognese første uka liksom. Det er nok muligens det vi spiser oftest av "slagere". Men jeg tenker det må lov å ha ulike varianter, f.eks rett med grønn pesto, og retter med rød pesto, som to ulike retter. men det blir ikke en ny rett av å ha på litt grillkrydder liksom. Her må det lages litt lokale føringer skjønner jeg.

Det er naturligvis også lov å bli invitert på middag hos andre og spise det man får, jeg snakker om det vi skal lage selv. :)

Man lever jo bare en gang, så det er jo litt gøy med noen påfunn.


#6

Myria sa for siden:

En morsom challenge, men selv for meg som liker å lage mat og prøve nye ting tror jeg ikke jeg hadde orket. Litt fordi jeg ikke hadde giddet å finne på noe nytt hver eneste dag, men også fordi det er enkelte retter jeg liker så godt at jeg synes det ville være synd å bare kunne spise dem én gang det neste året. Jeg ser for meg at det er en challenge som er morsom og lett den første måneden eller to og at det lenger og lenger ut i året blir mindre og mindre lystbetong å stadig finne på noe nytt. Jeg kunne godt ha gjort det en måned, men ikke et helt år. Men go for it og jeg håper du i så fall holder oss oppdatert på middagene. :jupp:


#7

Karamell sa for siden:

Dere kan jo starte mildt med bare måneder som slutter på r- feks.


#8

Syrinx sa for siden:

Eg hadde ikkje orka det, truleg ikkje fått til heller, sjølv om eg hadde bytta ut familien min med folk som likar alt.
Kva med fårikål dag to? Favorittpizzaen berre ein gong på eit år? Dei beste sushibitane berre ein gong? Osv. Eg hadde ramla av.


#9

Magica sa for siden:

Det må være lov å spise rester tenker jeg umiddelbart. Og ja - hvis det skal være lystbetont et helt år (ikke sikkert!) så bør vi spare en del av favorittrettene til godt uti året.


#10

Tjorven sa for siden:

Men, men, men ... skulle jeg bare spist taco en eneste gang et helt år????

Jeg er glad i variert mat, men vi har noen go-to-retter som jeg synes det er greit å ty til relativt jevnlig. I går spiste vi f.eks. fiskeburger. Det er en både god, uhyre rask og ganske sunn middag. Den ville jo vært brukt opp veldig tidlig.

En annen utfordring er at ungene mine er komplementære spisere, så vi serverer ofte flere ting i samme måltid (det er tilbehøret som varieres). Da ville det gått veldig gjort å bruke opp alle gode alternativer.


#11

Magica sa for siden:

Vi kan i alle fall variere mellom 4-5 retter jeg kommer på i farta: vanlig kjøttdeig-taco, kylling-burritos-taco, nachos, enchiladas, chili-con-carne. Men joda, kreativiteten må frem.


#12

Eia sa for siden:

De gærne har det godt! :knegg:

Kjør på, og gjerne med dokumentasjon, ja. Høres gøy ut, men litt slitsomt. Og litt dyrt, kanskje, men ikke nødvendigvis?

:heia:


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg å prøve en måned eller to i første omgang. Selv det vil kreve litt planlegging, kjenner jeg.


#14

Malama sa for siden:

to av disse ville dekket opp taco-behovet. Kjøttdeig-taco og kyling-varianten. De andre 45 fredagene (vi har jo noen fredager vi ikke har taco, jul, påske og en del på sommerferietur b.a) ville det nesten vært krise.

vi er nok definitivt for vanedyr.

Seiøst, FOR vanedyr. ALTFOR


#15

Magica sa for siden:

Ungen vil gjerne ha taco hver uke men innfinner seg med at det ofte blir bare annenhver, vi blir så lei.


#16

Bayone sa for siden:

JA! kom igjen! Dokumentasjon må til, gjerne i influenser stil.


#17

Karamell sa for siden:

Sørg for spons fra Norgesgruppen eller noe. :hyper:


#18

Karamell sa for siden:

Vanlig kjøttdeigtaco, killingtaco, taco med skjell, taco med lefse. Der har du fire. Bifftaco. Enchiladas med kylling, det er nesten taco. Burritos. Nachos med kjøttdeig, kyllling, biff, vegatar (bønner), torsketaco (det har vi innimellom, men ikke på fredager), quesedillas med kjøttdeig, kylling, biff, bønner. Hvor mange er jeg oppe i nå? Chilli sin og con carne, tacosuppe, tacopai med fire ulike toppinger. Tror lett du skal finne en gang i måneden i alle fall! Streetfodtaco (min favoritt blant tacoer). Osv.


#19

Toffskij sa for siden:

Morsomt, men slitsomt! :heia:


#20

Magica sa for siden:

Dere er mer positive enn 10-åringen, for å si det sånn. :knegg:


#21

løve70 sa for siden:

Jepp :jupp: Jeg hadde ikke orket et helt år. En måned eller to kunne vært kjekt og overkommelig.

Du må dele blogg derson dere går for det :hyper:


#22

-ea- sa for siden:

Galskap!
52 ulike søndagsmiddager hadde vært mer enn nok for meg ihvertfall. Ingen av dem hadde vært taco. :knegg:


#23

Serafin sa for siden:

Jeg tror at skal det være gjennomførbart, må man nesten starte nå med å samle oppskrifter og lage en liste over 365 middager man kan velge mellom.

Det hadde aldri funket her i huset. Jeg kunne godt tenkt meg mer variasjon, men har såpass lite forskjellige ting å spille på, så det går fort litt i samme. Det er begrenset hvor mye man kan variere kylling, ris, kjøttdeig, pasta osv. :knegg:


#24

Strå sa for siden:

Galskap med mindre man gjør som Serafin foreslår og knapt nok da. Første utfordring er å finne ut hva som definerer forskjellige middager og hvor grensen for "kopiering" går.


#25

Floksa sa for siden:

Det er jo kjempe gøy!
Vil du låne Ingrids matkalender?
Det er den Ingrid ja, og ja, den inneholder 365 forskjellige middagsretter.


#26

Svanen sa for siden:

Er visst en bok som heter "365 middager på en halvtime".
Begynne med å kjøpe den kanskje?

Her hadde det ikke fungert før 10 åringen flytter ut om MANGE år.


#27

Millen sa for siden:

Hadde ikke funket her, så jeg ville sagt galskap.


#28

oslo78 sa for siden:

Livet mitt er for kort til å ikke spise det beste jeg vet mer enn en gang i året. Og dagene er altfor travle til å lage middag etter oppskrift, jeg må kunne dem utenat i hodet.


#29

liefje sa for siden:

Vi lever faktisk sånn nesten hvert år, jeg vil anslå at over 80 % av det vi lager er noe nytt som vi ikke har laget før. Vi prøver nye oppskrifter, eksperimenterer og varierer etter fantasi, lyst og behov og innhold i kjøleskapet. Jeg har kokebøker, finner oppskrifter på nett, spør ChatGPT om ideer etc. Såklart har vi noen favoritter som går igjen, men det er virkelig svært, svært lite. Men jeg forutsetter at f.eks. pizza er lov flere ganger (bare man varierer fyllet) etc.


#30

Strå sa for siden:

Jeg er ganske nært denne. Bortsett fra at ungene ikke bor med oss lenger, det hjelper masse. Og at vi egentlig ofte spiser ute eller henter middag hjem.


#31

My sa for siden:

Galskap :knegg:


#32

Neket sa for siden:

Jeg hadde klikka på dag fire. :knegg: Men jeg greier jo ikke ha ukemeny engang. Blir meget imponert om du får det til!

Jeg har lenge tenkt på at jeg skal prøve en helt ny matrett hver uke. Tenkt på. Absolutt ikke iverksatt :hehehe:


#33

Retz sa for siden:

Spennende prosjekt, bare å ønske lykke til! :riktig:

Mulig jeg hadde klart det med romslig økonomi og et større spekter av preferanser, men med et stramt matbudsjett og et kosthold nesten uten kjøtt, så hadde det blitt litt av en utfordring.


#34

frukt sa for siden:

Ikke galskap, men en artig utfordring synes jeg.
Du kan jo gjøre som jeg har begynt med og jobbe deg gjennom oppskrifter fra ulike land i alfabetisk rekkefølge. Jeg gjør det bare en gang i uken da. Startet i går med australsk kjøttpai, og neste uke blir det antagelig mafe fra Burkina faso. Fin måte å få variasjon på.


#35

Tallulah sa for siden:

Så gøy prosjekt! Jeg tror ikke jeg hadde fått det til i en hektisk hverdag, men syns dere skal gjøre det så jeg kan følge med! :D

Jeg hadde en plan om å lage ulik søndagsmiddag hver dag i et år, og bruke kokebøkene mine aktivt i dette, men det gikk i vasken temmelig raskt.


#36

Input sa for siden:

Dette er jeg nesten frista til å gjøre sjøl. Men mannen min lager 99,9% av alle middager, og jeg får ham neppe med meg. :sparke:

Jeg tenker at det er galskap, men morsom galskap. Hvis jeg skulle gjort det, måtte jeg hatt god tid til å planlegge. Og slingringsmonn de dagene vi er syke eller alt er kaos på andre måter.


#37

Malama sa for siden:

Jeg skrev jo at jeg syntes det var spennende og artig, men da ment jeg for HI

Det er komplett uaktuelt for MEG.

Jeg er egentlig happy når jeg finner en middag alle tre ungene er enige om at de liker. Samtidig.


#38

Magica sa for siden:

Takk for alle innspill! Hvis det skal være gjennomførbart bør vi nok først legge inn alle helligdager og faste måltider som MÅ være på juleaften og lignende.
Jeg ser også for meg at oppskrift/måltidsbanken bør deles inn i oppskrifter som er for oss: meget enkle/raske, «vanlige hverdagsmiddager» og «helgekos».

Jeg tror dette kan bidra til at vi får prøvd mange nye måltider og tilbehør! Jeg har lyst til å utvide repertoaret. Og så er det ikke krise hvis man spiser sushi flere ganger i året tenker jeg, men da kan det jo sikkert være til lunsj eller kveldsmat en dag vi har noe enkelt til middag (ungens store skrekk er for lite sushi).


#39

Neket sa for siden:

Hvis det blir insta-konto må du dele den her!


#40

Millen sa for siden:

Litt det samme her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.