Ja, jeg har mange skjærebrett i plast, og mange av dem er oppskrapet. Det med mikroplast plager meg, men jeg liker ikke så godt skjærebrett i tre. Ikke tåler de oppvaskmaskin, og når de vaskes med zalo, «svetter» de zalobobler etterpå. Hvor rene blir de da, liksom? :undrer: Og så må de stå til tørk før de kan puttes i skuffen. Jeg synes det er styrete og lurer på hvor hygienisk det egentlig er. Men så var det det med plast, da.
Ja, det opplever jeg alltid. Hvis jeg vasker tre med zalo, enten det er et kjevle eller en fjøl, og deretter setter den til tørk, så tyter det zalo (bobler) ut av treverket lenge etterpå. Det er helt snodig.
Jeg ser ikke for meg at det er helt optimalt for knivene, rett nok, men hun har hatt den i mange år. Litt ruglet glass. I det minste blir den ren da. Uten å svette zalo. Jeg liker heller ikke trefjøler, i det å vaske dem og føle at det er såpe i dem. Bruker derved helst tre til brødvarer og sånn så de ikke trenger så mye vask.
Vi har mest plast. Men ja. Mikroplast. Så skulle gjerne hatt en bedre lønsing
Men trebrett bør vel oljes (med en matvarevennlig olje) og Zalo bryter hinnen som oljen skal lage for å hindre at smuss fester. Hjelper det om du ikke vasker med zalo eller annen såpe og vare skyller av med vann. Selvfølgelig etter at du har oljet skjærebrettet?
:gluble: Vi ha tenkt å ønske oss trefjøler til jul for å bytte ut plasten. Vi har jo skjærebrett i tre fra før som er til brød og en til litt store steiker med rennekant, men savner noe til fisk og grønnsaker. Jeg opplever ikke at de vi har svetter Zalo da. Bruker alltid Zalo og rennende vann når jeg vasker dem. Jeg tenkte faktisk på om IKEA har noen vi kan bruke, for jeg vil gjerne kunne hive dem i oppvaskmaskin av og til i alle fall.
Jeg bruker nesten bare trefjøler og vasker de med zalo og vann. Tørker med en gang etter vask. For en grundigere vask kan du gni det inn med salt og la stå over natta. Skyll av og smør inn med litt matolje etterpå.
Hadde blitt litt bekymret for om knivene tålte det på skjærebrett i glass og stål, men antar de er lagd til å skjæres på.