Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God hjemmelagd granola?

#1

apan sa for siden:

Har du en oppskrift på hjemmelagd granola du anbefaler? Jeg liker ikke tørket frukt, så uten det. Vil gjerne at den skal kunne gjøres glutenfri ved å bytte ut havregryn med gf havregryn for eksempel.


#2

skyfri sa for siden:

En venninne av meg sverger til granolaen fra Trines matblogg. Den har noe tørket frukt ser jeg, men det kan du sikkert bytte ut med mer av det du liker.


#3

Che sa for siden:

Jeg bruker granolaen til Marit Kolby som utgangspunkt- det er frø, nøtter og havregryn - I oppskriften står det lønnesirup, men jeg bruker honning i stedet - og bytter ut deler av olje med litt smør i tillegg (for det gir litt saltsmak)
Har i tørket frukt etterpå - prøvd med både tranebær og dadler, men opplever vel at frukten ikke er nødvendig akkurat.

maritkolbyzinocker.blogspot.com/2014/04/granola-i.html

Hun har en granola uten havregryn og ser jeg
maritkolbyzinocker.blogspot.com/2014/04/granola-ii.html


#4

celebelen sa for siden:

Jeg bruker denne som grunnoppskrift, men bytter som regel ut sesamfrø med linfrø og dropper hasselnøtter og frukt. I stedet har jeg oppi fersk eller tørket frukt når jeg skal spise, eventuelt litt kokosmasse eller syltetøy.


#5

Bloppy sa for siden:

Jeg lagde en lang periode den fra fotballfrue. Den var veldig god.

Nå lager jeg en enklere variant som jeg bare bruker som topping på kjøleskapsgrøt.
Det er ristet og karamellisert havregryn og mandler. SÅ godt!


#6

apan sa for siden:

Tusen takk for mange tips. Får bare hive meg over dette skjønner jeg!

Bloppy: Litt mer konkret info om hvordan man rister/karamelliserer mandler og havregryn?


#7

Bloppy sa for siden:

Jah. Jeg er en slumper av natur, men jeg skal prøve. :knegg:

Ca tre spiseskjeer sukker smeltes i stekepanne. Ha i en spiseskje smør når det er smeltet. Hell over ca tre desiliter store havregryn og en desiliter hakkede mandler. Rør om hele tiden. La det ristes til det får en fin gylden farge. Ha over en god dæsj med honning, og litt grovt salt. Rør rundt til honningen er smeltet inn. Ta av plata og avkjøl før du har det på glass.


#8

Snippa sa for siden:

Jeg bruker også Trines matblogg sin, og den kan du fint tilpasse uten frukt eller annet. Jeg bruker ikke mandler i, og jeg har kun litt aprikoser. Men det funker fint uten også.


#9

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg høyner med ny besserwisserberteoppskrift; Berit Nordstrands. Laget og spist den i mange år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.