Hva serverer man til julebord for 10-12 gode venner? Konseptet er at vi lager maten sammen og spiser etterpå. Det er ønske om noe godt, men ikke voldsomt tidkrevende å lage og selvsagt gjerne noe med litt julevibber. Og noe som kanskje er litt sosialt å spise og som gjerne kan ta litt tid. Gjestene tar med egen drikke.
Vi har tilgang på stort kjøkken, fire stekeovner/komfyrer og godt utstyr ellers.
Vi har allerede bakt lefse sammen, dvs ikke alle, men omtrent halvparten av festdeltakerne. Men rakfisk er godt det, man kan jo ha diverse annet lefsevennlig pålegg for de som ikke spiser rakfisk. Kom gjerne med flere forslag også i tilfelle dette blir nedstemt.
Kan dere ikke lage et svensk julebord da? Pelen la ut en utførlig liste her for noen år siden over hva som passer på et slikt bord. Noe lager man og noe kjøpes inn. Og med så fint kjøkken og flere ovner og alt sammen er det jo bare å fordele oppgavene.
Stemmer også for rakfisk (stemmer alltid for rakfisk :knegg: ).
I ditt område er jo alt pålegg lefsevennlig pålegg da. Men skulle jeg hatt noe annet i tillegg til rakfisk ville jeg definitivt hatt sylte, med en god sennep til, og kanskje noe gravlaks og/eller røykelaks, med eggerøre eller hardkokt egg. Og ikke minst er det godt med fenalår, både i lefse og på flatbrød. Og siden jeg aldri er i området (lenger) ville jeg blitt litt lykkelig av kjøttkaker fra Moen. :hjerter: På gaffel, eller i lefse det også. Men min favorittlefsemat er egentlig kald svineribbe i lefse (det har vi alltid dagen etter at vi har spist ribbe, og for meg er det nesten enda viktigere enn selve ribbemiddagen), men det krever jo at du har ribbe i forkant. Jeg er også veldig glad i ulike typer sild, men da helst på flatbrød.
Det kan jo lages til som et lite koldtbord, så kan dere gjøre alt av kutting og dandering på fat i felleskap.