Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor skiller fløtesausen seg?

#1

Candy Darling sa for siden:

Eller heller: hva kan gjøres med den?

Jeg laget en nydelig kalkunrett i ovnen med fløte og parmesan og pinjekjerner, og det sto i over 2 timer før kjernetempen var høy nok. Da var sausen temmelig rar i konsistensen. Den smakte godt, men selv med heftig visping var og ble den skilt og klumpete.

Jeg har som mål å lære noen retter jeg kan servere, men da må den nok se litt penere ut. :o Noen tips?

Bill. mrk. Blondie


#2

Nenne sa for siden:

Jeg vil gjerne ha oppskriften jeg. :) Jeg har ikke noe svar på spørsmålet ditt.


#3

Veronal sa for siden:

Denaturert fløte? :blånn:


#4

Storm sa for siden:

Jeg tipper på at det kom mye vandig kraft ut av kalkunen. Når det blandet seg med fløten, og det ikke var noen emulgator tilstede (eller det som er i fløten ble for lite), da skilte det seg. Om du hadde pisket en eggeplomme, som er rik på overflateaktive fosfolipider, og helt i blandingen din i tynn stråle, kanskje du hadde fått en jevn saus.

:spekulerer helt vilt:


#5

Nenne sa for siden:

Jeg har hørt villere og mer substansløse spekulasjoner enn det der før. :nemlig:


#6

Fibi sa for siden:

Kokkemannens forslag for sprukne sauser er å sette gryten i et vannbad (iskaldt) og kjøre den sammen med stavmikser. Funket ialfall supert på sjokoladekremen som så ut til å gå til helvete.


#7

mosol sa for siden:

Brukte du matfløte? Da har jeg i alle fall opplevd akkurat det samme. Trodde vanlig fløte skulle være bedre.


#8

torsk sa for siden:

Fløten og parmesanen har bare utviklet seg i litt forskjellig retning, og blitt enige om at det var best at de gikk hver til sitt. Det er ikke din skyld, og jeg syns ikke du skal føle at det er opp til deg å "reparere det". :klemme:


#9

Candy Darling sa for siden:

:humre: Jeg synes torsk sin var finest å tenke på. Lykkelig break-up.

Jepp, det var matfløte. Kanskje det er årsaken. Neste gang skal jeg prøve eggeplomme.

... og ved nærmere ettertanke bidro kanskje ikke brokkolibitene sautert til oblivion til jevnhet i sausen heller. :humre:


#10

Storm sa for siden:

Sautert til oblivion du. :lol:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.