Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hverdagsretter med sellerirot eller rødkål

#1

Divine sa for siden:

Jeg har sellerirot og rødkål fra Kolonihagen liggende, og vet ikke helt hva jeg kan bruke det til. Når jeg søker på nettet, finner jeg stort sett bare fænsi oppskrifter, så jeg trenger tips til noe litt hver hverdagslig ...


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Sellerirot putter jeg i chili con carne, og også gjerne i kjøttsaus til pasta.


#3

Divine sa for siden:

Hvilke mengder snakker vi om da?


#4

Magica sa for siden:

Du kan skjære sellerirot i terninger og steike i ovnen sammen med f.eks potetbåter, det er nydelig.


#5

Irma sa for siden:

Hva med å lage rødkål (som surkål)? Jeg brukte rødkål i en rett som var knallgod i dag. En wok med masse digg oppi. (Feta, grønnsaker, ristede sesamfrø, sursøt chilisaus, oppå en skive med landbrød - oppskrift kommer i Irmas kokebok etterhvert.)

Sellerirot kan vel brukes i lapskaus f.eks? Eller blant ovnsbakte rotgrønnsaker?


#6

rajraj sa for siden:

Jeg hadde hakket opp begge deler og brukt i en og samme wokrett. Alt som kan kuttes og stekes passer i wok!

Ellers er det veldig god med sellerirot i pytt-i-panne eller i tomatbaserte sauser/gryter.
Rødkål kan vel forvelles og brukes i salat, kanskje?


#7

Storm sa for siden:

Selleriroten kan du ha i rotmos eller bake i ovnen sammen med poteter, paprika, squash o.l.

Rødkålen skjærer du i tynne strimler (så tynne du klarer), og koker i en blanding av litt smør, vann, et par ss rødvinseddik, et par ss rød saft (f.eks. solbærsaft), og salt og pepper. Det blir nydelig!


#8

Blåbær sa for siden:

Sellerirot er veldig godt i potetstappe også.

Du kan lage rotkaker: revet potet, gulrot, sellerirot blandet med egg, mel, salt og pepper. Stekes som småkaker i stekepanne med olje. Veldig godt til fisk.

Jeg syns rødkål er godt i salater jeg.


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Øh ... En halv skive på ca 1 cm, midtstykke. Det bør være passe til 400 g karbonadedeig. Informativt? :o


#10

Divine sa for siden:

Javisst. Jeg fungerer ikke uten nøyaktige forklaringer og instrukser. :må ha ting inn med teskje:


#11

Divine sa for siden:

Høres godt ut. Hva spiser man sammen med dette, da?


#12

Divine sa for siden:

Fristende! Har du en mer nøyaktig oppskrift?


#13

Storm sa for siden:

Vi hadde det til hjortefilet. Men vil tro det passer til det meste av rødt kjøtt. Biff, koteletter osv.


#14

Skilpadda sa for siden:

Stappen på mandelpoteter, sellerirot og smør som Mim postet ett eller annet sted var aldeles utrolig god, og en enklere variant med mindre smør og mer alminnelig potet var også veldig vellykket. Tror ikke du trenger veldig grundig oppskrift, så lenge du har vesentlig mer poteter enn sellerirot; roten har lengre koketid enn potetene, så den bør skjæres i mindre biter og has i vannet før potetene, og så moser du alt sammen med melk eller fløte og litt smør. Eller du kan søke på sellerirot i Mims poster.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.