Tenkte det var kjekt å ha en julebaketråd.
Hva baker dere og når?
Selv begynner jeg i morgen. Da skal jeg lage sandnøtter og risboller (UTEN delphiafett! Det er det verste jeg vet) og på søndag blir det kakemenn. Da må gutta være med, for jeg klarer ikke å stå å bake ut ørten hundre og fjerti kakemenn alene.
I uka blir det nok å lage krumkaker og havreflarn.
Og neste helg blir det sirupsnipper. Da må jeg også ha hjelp at gutta boys.
Jeg er litt usikker på hva mer jeg skal lage. Regner med to omganger av både risboller og krumkaker. Men det er jo så lettvint. Kanskje det blir sugar cookies eller triple chocolate chip cookies i tillegg. Får se på energi og form.
Imponert!
Vi baker bare pepperkaker og det er for julestemningens skyld. Ungene baker og vi duller rundt med kakao og julemusikk mens vi lager middag de ønsker seg.
Vi spiser ikke så mye julekaker (og jeg kan uansett ikke spise vanlige), så vi har bare kakebokser med pepperkaker.
Det blir julemenn i morgen og helst en sort til. Ligger baking av julemenn i kalenderen i morgen så jeg har ikke så lyst å begynne før (vanligvis ligger det første helga i desember men 1.12 hadde vi både turn juleavslutning og julegrantenning så vi var opptatt fra frokost til leggetid så baking utgikk)
Kanskje brune pinner også i morgen?
Mamma ringte og hadde en forklaring om at hun skal lage krumkaker til min bestemor så hun må lage mer enn enkel oppskrift så olnhiknpsger dobbel så kunne hun lage til meg også, så det får vi uten å gjøre noe.
Neste helg må det bli pepperkaker, sjokolade makroner (kokosmakroner med sjokoladebiter i) og sjokolademarengs-kakene.
Mulig vi også må til med smultringer. Ungene elsker smultringer, men jeg har aldri fritert noe så jeg må snakke med mamma.
Vanligvis lager vi julemann både tidlig og sent i desember men tror vi bare lager dobbel oppskrift denne helgen og stikker ivei. Jentene er oftest villige til det, eldste går lei
Han våkner ikke hjemme i morgen heller, grøtfest i kveld med overnatting. Med speidere i kirkeljeøleren så jeg er ikke bekymra. Han er i form til å bake når han hentes 11 eller etter gudstjenesten.
Jeg er ikke så veldig glad i pepperkaker, derfor blir det sirupsnipper i stedet for.
Jeg er litt spent på kakemennene, for i fjor var de så harde at de burde ha kommet med tannlegeforsikring! Jeg mistenker for lite smør...så i år skal jeg være RAUS med smøret. (Når oppskriften sier "en klatt smør" så er det ikke det letteste.) Min mormor glemte helt å ta i smør et år, og da sleit til og med hunden med å tygge dem! :humre:
Min oppskrift på kakemenn, altså julemenn, er i kopper. Ph la det være sagt, det er ikke noe amerikansk cup der er snakk om. Det er kaffikoppen i min tantes kjøkken servise den gang på 70-80 tallet.
Men "og en kilo hvetemel" så jeg har funnet ut at deigen får passe konsistens om jeg tar en liten barnekopp type "prins og prinsesse" og fyller opp til det lille hjertet/stjernen inni koppen. Eller altså tror jeg det er ca 2 dl. I så fall er der to dm smeltet melange i min oppskrift.
Alle mine oppskrifter er med melange, ikke smør. Jeg har litt lyst å prøve meg på å begynne med smør i en del bakst, men litt redd for å begynne med å rote med julekakene... (Man får jo laktosefritt smør også ? Jeg baker nemlig for tiden med laktosefri melange og der føles som ca "ingenting ekte" i tillegg er den uten salt. Med mindre jeg tar den flytende på flaske.
Vi har noen faste sorter som vi baker hvert år. Det er pepperkaker (og pepperkakelandsby), shortbread, bordstabelbakkels, kransekake(stenger) og strull. Og så baker vi ofte et par sorter til som varierer litt. I år skal vi også lage kokosmakroner og rosettbakkels. Ja, og så baker vi julekake og lussekatter, men det går ikke akkurat under helt samme kategori. Vi begynner bakingen omtrent halvveis i desember, så neste uke. Og helt enig angående delfiafett! Jeg synes det er forferdelig og har aldri forstått gleden ved delfiakake. Det skyr jeg som pesten. Jeg har noen ganger laget min egen med smør.
Vi, dvs jeg og en av døtrene mine baker lefser. Foreløpig har vi bakt ca 50 store, men skal lage en porsjon til i løpet av helgen, dvs 25 til. Det spises mye lefse hos oss i jula og vi skal også servere det i et par vennelag. Lefse i vårt område vil si potetlefse som spises med sylte eller nesten hva som helst ellers av pålegg. Det spises til frokost, lunsj eller som tilbehør til noen middagsretter.
Ellers skal det lages strull (dvs krumkaker med fløte), kokosmakroner og noen få andre slag tørre kaker. Jeg spiser det knapt og det går heller ikke mye, men vi har en del besøk i løpet av jula og da går det litt til kaffe. Døtrene mine lager også rocky road (?) og en av dem skal lage biscotti til karamellpuddingen som skal serveres i vennelag neste helg. Uvanlig kombinasjon, men hun foreslo det selv fordi det kommer en ung mann dit som hun vet er veldig begeistret for akkurat hennes biscotti og min karamellpudding. Det ligger nok et lite ønske om å glede og kanskje imponere litt. Fin tanke, han trenger litt glede etter en hard høst og hvis biscotti og karamellpudding er tingen, kan vi gjerne innføre en ny tradisjon der.
Jeg og søstersen hadde en bakedag på torsdag. Da lagde vi mandelflarn, risboller, pepperkaker, rocky road, gule bomber og noen ekstremt stygge berlinerkranser.de fleste lagde vi bare som kjeks for deigen var veldig vanskelig å jobbe med. Blir ikke forsøkt igjen :humre:. Skal lage kokosmakroner og kolakaker med gutta en dag pluss litt gjærbakst som rugbrød og loff.
Tja, det variere litt etter hvor vi feirer jul, men mer eller mindre faste innslag er pepperkaker (i mange omganger), serinakaker, ristopper (enig, uten delfiafett!), sandnøtter, brune pinner, havreknekk, gule bomber, vepsebol, krumkaker, lefser, brente mandler og karameller.
Vi har bakt en runde pepperkaker (god deig, men kakene ble innmari fort myke), hesteskokjeks (jeg klarte å brenne alle sammen), kakemenn (de ble ganske ekle), sjakkruter (de ble gode, da!) og havreflarn med peanøtter (også gode). Her må alt lages glutenfritt, så det er av og til litt krøkkete, men stort sett går det fint. Tror det skal bakes kolakaker og vepsebol også. Og så må vi vel ha litt lussekatter og rundstykker, der tror jeg det må bakes både med og uten gluten.
De glutenfrie kakemenn vi lagde i fjor ble ikke gode. Alle er glade for at hun i år kan spise hvetemel. Det gleder hun seg til.
Men det var sånn brune pinner/kolakaker kom inn i vårt sortiment. De var enklere å lage gode, glutenfrie
Vi baker ikke julekaker, det er ingen som spiser de.
Jeg har bakt en runde med Nennes rundstykker, og så blir det nok en runde til før jul eller i romjulen. Jeg skal også bake julebrød og om jeg finner en god oppskrift: cookies.
Har bakt dobbel porsjon brune pinner (spist opp), Nennes rundstykker, karameller og bounty. Skal lage strull, mandelflarn, hjemmelaget twix og rocky road. Berlinerkranser og flere av de tørre småkakene dropper vi i år, blir ikke nok tid.
Vi feirer jul hos moren min i Tromsø, så det er mest der det er kaker. Hun har pleid å lage kransekake, mandelflarn, krukmkaker, lefse og kokosmakroner; vi lager smultringer sammen, og en av oss lager skårne pepperkaker. Jeg pleier noen ganger å lage Sarah Bernhard, og så lager jeg marsipan og champagnetrøfler. Noen ganger har jeg laget engelsk julekake og noen ganger lager hun fruktkake, men ingen av delene i år.
Hun har brukket ankelen og får nok ikke bakt noe som helst i år, så jeg ser hva jeg får til når jeg kommer meg oppover, det blir nok litt færre sorter, vi får se. Rundstykker og brød skal jeg nok også bake. Kransekakeringene ligger alt i fryseren, så den er i alle fall grei.
Jeg elsker å bake til jul! :hjerter: Problemet er at vi alle også elsker å spise det jeg baker og at alt går med… :flau: Jeg baker grove rundstykker, fine rundstykker+horn (Nennes så klart!) og julebrød. Av småkaker baker jeg alltid karamellkaker, pepperkaker, berlinerkranser og brune pinner. De siste årene har jeg i tillegg gjerne prøvd en ny oppskrift eller funnet fram en annen, gammel fra barndommen. I fjor bakte jeg noen jeg fant på Trines med bringebærsyltetøy på, året før italienske sitronkaker. I år har jeg ikke bestemt meg helt hva/om det blir en ekstra. Også lager vi ofte konfekt, det også ofte fra Trines blogg, men nå har hun innført betalordning, så i år finner jeg vel ikke igjen oppskriftene hennes. I fjor lagde vi rocky road, karameller og Trines peppermyntehjerter. De tre er favorittene. Lagde og daim med pistasjenøtter på et år som var bare søl og rot, men som smakte helt fantastisk.
Lager mindre og mindre for hvert år. Chocolate chips cookies med røde og grønne non-stop, kakemenn og cola kaker blir det nok. Så skal jeg på julesnoplaging med vinklubb gjengen neste uke fast tradisjon. Da lager vi ihvertfall RockyRoad og Ricecrisp, pluss sikkert noe annet
Jeg har laget pepperkakedeig som står i kjøleskapet og venter på at noen skal bake dem ut. Så baker jeg noe vi kaller karamellspon, som er som noen litt mer seige og karamellaktige havreflarn, brune pinner, muligens vepsebol, marsipan og fløtekarameller. Så får vi se ut over dette, om jeg lager noe mer. Vi er ikke ville etter småkaker her akkurat, men litt hører med. Baker brød og rundstykker da.
Vi har kjøpt bokser fra Nordkak fra en annen FP-er. :knegg:
Det er snuppa som baker mest hos oss. Hun har bedt meg om å lage gule bomber, og det skal jeg fikse. Mannen kommer sikkert til å lage karameller/fudge og Rocky Road. For det planlegger han aldri, men ender opp med å lage hvert år.
Det blir mer enn nok av kaker. Vi har rester langt inn det nye året hver gang. Noen ganger helt til påske.
Jeg lager alltid aniskringler og rundstykker. Rocky road er også en tradisjon. Vanlige julekaker spiser vi ikke så mye av men om vi skal lage noe så står kokosmakroner, risboller og noe marengsaktig jeg så på tiktok på lista - i tillegg til sjokoladecookies.
Jeg synes baking til jul er superkoselig, så jeg skal bake i alle fall kokosmakroner, havreflarn og cookies selv om jeg allerede har kjøpt de kakene jeg selv liker best å spise da vi var i Tyskland. Der har de så utrolig mange fantastisk gode kaker å få kjøpt ferdig, og jeg kjøpte fire favoritter med hjem. I tillegg skal jeg på Bondens marked på Bærums Verk i morgen og kjøper nok et par slag der, også. Det blir med andre ord mer enn 7 sorter hos oss. Vi må invitere noen flere gjester for ingen av oss spiser så mye julekaker. :fnis:
Jeg mener at jeg brukte oppskriften på Tine sine sider og bare byttet delfiafettet med smør. Jeg bruker en blanding av Mariekjeks og Gjende i stedet for Per.
Vi hadde familiesamling hos oss i dag. Til det lagde jeg gresk påskebrød, serinakaker og peppernøtter. Jeg er generelt glad kaker, så det blir nok noe mer baking etterhvert. Berlinerkranser er øverst på lista. Og så må jeg lage plommesyltetøy før jul.
Jeg har outsourcet litt. :filer: Svigermor og minste har bakt pepperkaker, og jeg har lånt ut krumkakejernet til samme svigermor med lovnad om krumkaker i retur, så slipper jeg stå og banne over en full porsjon som uansett ikke blir spist. Jeg og minste skal lage konfekt i løpet av uken og pynte ferdig-pepperkakehus. Med mindre jeg gripes av voldsom energi tror jeg ikke det blir veldig mye mer, men aniskringler må jeg også ha. :jupp:
Jeg har bakt pepperkaker i dag, med "hjelp" fra to nydelige nevøer på halvannet og snart fire år. :hjerter: Også har jeg bakt en porsjon med brune pinner.
Eneste jeg må ha er fyrstekake (før frokost, hver dag, hele julen, med en kopp kaffe før huset våkner), smultringer og havrekjeks. Øvrige i huset bryr seg minimalt, men jeg får som regel en kransekake og den blir borte den også.
Vi elsker småkaker het i huset, så de får alltid bein å gå på.
Det ble ingen baking i går, for formen min var dårlig og gutta klarer ikke starte uten hjelp.... Så jeg får bake litt i dag hvis jeg klarer.
Jeg har nå bakt kakemenn! Jeg lagde dobbel deig (2kg mel) og har en kvart deig igjen. Den skal få stå til i morgen. Jeg har bakt 3 brett, så hvilt, bakt 3 brett til, så hvilt...sånn har jeg holdt på siden kl 12 i dag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.