Kalenderpiken sa for siden:
Beklager forsinkelsen! Det var en teknisk glipp her på kalenderverkstedet, og ikke amylins skyld. :sorry:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
[CENTER]
[/CENTER]
Hver morgen fra og med 1. til og med 24. desember blogges en luke i kalenderen, og her kan man finne noe hyggelig eller morsomt eller nyttig eller fint eller gøy; bilder, vers, aktiviteter, oppskrifter, sjokolade ... Det er bare lukeutøvernes fantasi som setter grensene.
Kalenderpiken sa for siden:
Beklager forsinkelsen! Det var en teknisk glipp her på kalenderverkstedet, og ikke amylins skyld. :sorry:
Inagh sa for siden:
Nesten så jeg fikk lyst til å bake! :hjerter:
Fersken sa for siden:
Oh, de Napolitanske godbitene hørtes gode ut.
Takk for fin luke! :hjerter:
Skilpadda sa for siden:
De hørtes kjempegode ut, ja! :nam: Høres ut som de kan minne litt om biscotti?
Tallulah sa for siden:
Er dette pepperkakene som ble sendt til usa? :hjerter:
amylin sa for siden:
Dette er pepperkakene som ble sendt til USA.
Maverick sa for siden:
Oh! Jeg vurderer i år for første gang å lage pepperkakedeig selv, kanskje dette er oppskriften å bruke? :hyper:
Syrinx sa for siden:
Dei napolitanske godbitane såg verkeleg fristande ut.
Takk for oppskrifter. :hjerter:
nolo sa for siden:
Jeg fikk bakelyst. :jupp:
Nenne sa for siden:
Takk for oppskrifter! :)
Blå sa for siden:
Takk for luken. Pepperkakeoppskriften minner litt om min veldig gode familieoppskrift. Det er kanskje kremfløten som er den store forskjellen.
Og de napolitanske godbitene så fristende ut. Tror du at de kan bakes uten mandler? For de av oss som har nøtteallergikere i hjemmet.
Eia sa for siden:
De napolitanske godbitene så gode ut. Takk for oppskrifter!
amylin sa for siden:
De kan nok bakes uten mandler. Det er jo kun 15 g. De er ikke helt lik biscotti. Det er mer som en slags kjeks med mandelsmak og litt frisk sitron.
annemede sa for siden:
Det så godt ut, takk for oppskrift.
LilleT sa for siden:
Takk for oppskrifter! Jeg har ikke rygg til å bake i år, men tror nesten jeg må tipse datteren om de napolitanske godbitene. :nam:
Kalenderpiken sa for siden:
[CENTER]FORELDREPORTALENS FANTASTISKE FØRJULSTRADISJON
8
[1 Appelsin ] [2 Skilpadda ] [3 Elise ] [4 Toffskij ] [5 Maverick ]
[6 Eia ] [7 Malama ] [8 amylin ] [9 Dali ] [10 Fersken ] [11 Syrinx ]
[12 Albertine ] [13 Inagh ] [14 Tallulah ] [15 Kanina ] [16 Tangerine ]
[17 Che ] [18 Floksa ] [19 Magica ] [20 Mex ] [21 Palmen ]
[22 Pøblis ] [23 him ] [24 daffy ][/CENTER]
En gang i min ungdomstid fikk jeg sansen for å bake julekaker. Jeg likte tanken på sju slag. Ikke for at familien min hadde noen tradisjon på det. Pappa bakte kokosmakroner på jobb og tok med seg hjem. De var veldig gode og forsvant fort, så han tok med seg i flere omganger. Han hadde også kransekake som ble med hjem, eller i alle fall kransekakestenger eller ringer som ikke kunne brukes til å lage en kransekake. Også bakte vi vel pepperkaker fra sånn ferdigdeig. Uvisst hva som gjorde det, men jeg fikk lyst til å bake julekaker. Jeg husker jeg begynte med sandnøtter. Det var enkle kaker å lage. Så fikk jeg hjelp av pappa til å lage kokosmakroner, men de ble liksom aldri like gode eller fine som de han hadde med seg hjem fra jobb. En jul var jeg hos en venninne og fikk pepperkaker der. De smakte så utrolig godt. Moren hennes var snill og ga meg oppskriften, og den oppskriften er den jeg fortsatt bruker. Den er faktisk uten pepper, men jeg har alltid en knivsodd med pepper siden det faktisk heter pepperkaker. Og jul var også en tid for ukeblader, både Donald Duck & Co men også Norsk Ukeblad og Hjemmet. Et år fant jeg en julekakeoppskrift jeg ikke hadde hørt om, og bakte dem. De var så gode at den har fulgt meg siden. Napolitanske godbiter ble de kalt i Norsk Ukeblad. Nå er det ikke jul uten.
Pepperkaker
1,5 dl sirup
3 dl sukker
125 g margarin
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
(knivsodd pepper)
1,5 dl kremfløte
Ca 1 l mel
0,5 ss natron
Varm opp sirup som helles over sukker. Rør til sukkeret har smeltet. Ha i smør og krydder, rør godt. Bland inn fløte og mel med natron. Sett kaldt til dagen etter.
Kjevle ut og stek på 165 grader.
Napolitanske godbiter
125 g smør eller margarin
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
2 ss melk
1 knivsodd kardemomme
1 knivsodd kanel
Revet skall av ½ sitron
15 g malte mandler
Ca 350d g hvetemel
125 g kokesjokolade
Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplomme, melk, krydder, sitronskall og mandler. Sikt melet. Kna deigen sammen og form den til avlang pølse (3,5x3,5 cm) (Jeg banker den i bordet slik at den blir til et rektangel, så kakene blir firkanter.) Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt en god stund.
Skjær pølsene i 0,5 cm tykke skiver og legg på bakepapir på bakeplate. Stek kakene på 190 grader i 10-15 min eller til de er gylne. Avkjøl på rist. Smelt kokesjokolade og dypp halve kaka i sjokoladen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.