Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle og gode gryteretter som gjerne kan lages på forhånd? Jeg trenger tips!

#1

LilleT sa for siden:

Selv kommer jeg på finnbiffgryte, men jeg trenger flere tips!


#2

Mex sa for siden:

Jeg har ofte brukt Toro sin meksikansk tomatsuppe og så har jeg hatt i ris, mais og kjøttdeig med tacokrydder i. Serveres med natcos.
Ellers så er jeg glad i tradisjonell lys lapskaus.


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg elsker Boeuf Bourguignon, og den er god å varme opp også.


#4

nokon sa for siden:

Min go to-gryterett er ein slags "stroganov". Litt på slump, men oppskrifta er omtrent:

Ein bit mørbrad eller tilsvarande grytekjøtt.
Løk
Champignon
2-3 bokser rømme
2-3 (like mange som rømme) bokser hakka tomat
Litt tomatpure
Salt pepper ol. etter smak.
La det putre, jo lenger jo betre - server med ris og ev. salat.



#6

Floksa sa for siden:

Alle gryter kan lages på forhånd og trenger egentlig heller ikke oppskrift.
Det du har av kjøtt, det du har av ferske eller frosne grønnsaker. Og en brun eller rød saus som base.
Jeg bruker både posesaus, posesuppe (soppsuppe/blomkål/brokkoli/tomatsuppe) eller bare hakka tomater, tomatpuré og/eller jevning.




#9

løve70 sa for siden:

Signerer denne.

Eventuelt ChiliConCarrne


#10

LilleT sa for siden:

Takk for mange gode forslag!


#11

vixen sa for siden:

Chilli con carne er også veldig greit å varme opp


#12

Filifjonka sa for siden:

Jeg lagde en ta-det-du-har-gryte tidligere i år som jeg syns ble så god at jeg noterte ned ingrediensene og har laget den noen ganger siden det.

3 store poteter
1 liten søtpotet
2 små løk
1 svin indrefilet
1 blomkål
(Alt i små terninger)
Cherrytomater
3/4 creme fraiche
1 pk kidneybønner

Litt vann

Kyllingkrydder
Paprikapulver
Pepper
1 buljongterning
Litt honning





#16

Tjorven sa for siden:

Vi lager ofte gryteretter som skal vare noen dager. Ofte blir jo smaken enda bedre når smakene får satt seg litt.

Mine gjengangere:
Pasta bolognese - det kan blir VELDIG godt hvis man bare utvider den litt
Boeuf Bourguignon - fortrinnsvis laget på høyrygg og med en god skvett rødvin ... Åh ... det er godt altså
Chilli con carne - også gjerne laget på høyrygg. Og kan med fordel serveres med bittelitt kokesjokolade
Gulasj - ungarsk jegergryte som vi utvider med en del ekstra grønnsaker


#17

Elisabet sa for siden:

Viltgryte eller stroganoff gryte er favoritten her. Masse sopp og løk må jeg ha i gryten, som jeg steker med pepper og litt salt før jeg har oppi. :nam:


#18

tink sa for siden:

Viltgryte er vår go-to, men det fordi vi har rikelig tilgang til hjortekjøtt.
Ellers er Chili både med og uten kjøtt, og ved familieselskap hender det vi legger til litt taco-relevant tilbehør som salsa, guacamole og nachochips.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.