Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Amaretti med sitron

#1

Hyacinth sa for siden:

I fjor laget jeg noen utrolig enkle og gode amaretti med sitron fra Trines matblogg. Siden i fjor har de havnet bak betalingsmur. Jeg respekterer det, altså, men det er litt irriterende… Er det noen som har en god oppskrift på amaretti med sitron?


#2

Hyacinth sa for siden:

Prøver meg igjen i år. :knegg:


#3

Shun sa for siden:

Jeg har en god oppskrift med amaretti i - tenker du kan erstatte amarettien med sitronsaft og -skall.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, tusen takk! :)


#5

Shun sa for siden:

Amaretti

500 g mandelmel
300 g melis
4 (5) eggehviter
10 ml amaretti tilsettes eggehviten (eventuelt konjakk eller sitronsaft)

Pisk romtempererte eggehviter nesten stive, og ha i amaretti.
Bland det tørre før du knar inn eggehviten. Om deiger er for våt tilsetter du mer mandelmel, eller lar deigen hvile en times tid.

Lag kuler med en teskje, og rull i våt håndflate før du ruller i melis på en asjett.
Ha på bakepapirkledt stekeplate, og trykk litt flate.

Kakene skal være 'crunchy on the outside and soft on the inside'.

Steker på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter.


#6

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!! :)


#7

celebelen sa for siden:

Lurer på om jeg ikke så en flaske Amaretti i boden...

Takk for inspirasjon, kanskje jeg skal prøve meg på disse!


#8

Shun sa for siden:

Disse kakene er altfor gode og enkle å lage!

Jeg er heldigvis der at jeg nesten ikke spiser karbohydrater lenger, så jeg kommer ikke til å lage dem i år. Og de blir for søte for min gane på dietten jeg følger.


#9

tink sa for siden:

Hm - ser at de i utgangspunktet er glutenfri? Har fått i oppdrag å lage noe glutenfritt til et nytt tilskudd til den litt mer perifere familien i et stort selskap. Gode og lette å lage, whats not to like?


#10

celebelen sa for siden:

Glutenfritt er et stort pluss her også, og Ville syntes de hørtes gode ut.


#11

tink sa for siden:

Idiotspørsmål herfra: får man mandelmel dersom man maler mandler eller blir ikke det finkornet nok?


#12

Shun sa for siden:

Jeg maler mandelmel med rivetilbehør til Ankarsrumen, og det fungerer finfint. :ja:

Jeg gidder heller ikke å smutte mandlene, så alt går i kvernen på null komme niks.
Eneste forskjellen er kosmetisk (og bedre smak grunnet ferskmalte mandler).


#13

tink sa for siden:

Fristende, betyr det at de blir litt mørkere - eller spettete når skallet er er med?


#14

Shun sa for siden:

Spettede :ja:


#15

tink sa for siden:

:takker:
Fordelen med min familie er jo at de ikke vet hvordan de egentlig skal se ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.