I fjor laget jeg noen utrolig enkle og gode amaretti med sitron fra Trines matblogg. Siden i fjor har de havnet bak betalingsmur. Jeg respekterer det, altså, men det er litt irriterende… Er det noen som har en god oppskrift på amaretti med sitron?
500 g mandelmel
300 g melis
4 (5) eggehviter
10 ml amaretti tilsettes eggehviten (eventuelt konjakk eller sitronsaft)
Pisk romtempererte eggehviter nesten stive, og ha i amaretti.
Bland det tørre før du knar inn eggehviten. Om deiger er for våt tilsetter du mer mandelmel, eller lar deigen hvile en times tid.
Lag kuler med en teskje, og rull i våt håndflate før du ruller i melis på en asjett.
Ha på bakepapirkledt stekeplate, og trykk litt flate.
Kakene skal være 'crunchy on the outside and soft on the inside'.
Steker på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Jeg er heldigvis der at jeg nesten ikke spiser karbohydrater lenger, så jeg kommer ikke til å lage dem i år. Og de blir for søte for min gane på dietten jeg følger.
Hm - ser at de i utgangspunktet er glutenfri? Har fått i oppdrag å lage noe glutenfritt til et nytt tilskudd til den litt mer perifere familien i et stort selskap. Gode og lette å lage, whats not to like?
Jeg maler mandelmel med rivetilbehør til Ankarsrumen, og det fungerer finfint. :ja:
Jeg gidder heller ikke å smutte mandlene, så alt går i kvernen på null komme niks.
Eneste forskjellen er kosmetisk (og bedre smak grunnet ferskmalte mandler).