Skuffen med bokser til å oppbevare matrester er sørgelig tom. Nå som julen står for døren ser jeg at jeg trenger nye bokse for å oppbevare rester av mat i. I jula blir det mye av det hos oss. I tillegg til at vi må ha pålegget i noe. Vi har mye mer pålegg en normat i jula. Har du noen tips til gode bokser til å oppbevare mat i? Kravspekk er gjennomsiktige, i alle fall delvis, de kan stables. Jeg liker bokser der samme lokk kan brukes til ulike størrelser på bokser, men det er ikke et krav. Tette er fint, men de trenger ikke tåle å transportere suppe i en veske. Vi trenger mest 2-10 dl.
Vi er veldig fornøyd med det du lenker til. Har også noen varianter fra IKEA 365 hvor man kan kombinere glass/plast og ulike former for lokk om det skal legges i veske/frys - eller stå og være pent i kjøleskap/kjøkkenbenk.
Men jeg skulle nok heller hatt den typen lokk som de su liker til, innbiller meg de har lenger holdbarhet. Men de vi har så passer alle lokkene til alle boksene da
Vi har disse, i plast, og har også enkelte andre størrelser og typer. Men dette er de som brukes absolutt mest. De har som regel passe størrelse til de matrestene vi har (har noen få med samme fotavtrykk, slik at de kan bruke samme lokk, men som er dypere, når det er større mengder), og har også passe størrelse for matpakke, både påsmurt og middagsrester. Innimellom minker det, enten fordi for mange er "låst" i fryseren med innhold, fordi de har blitt gjenglemt på diverse skoler, eller gått i søpla i sin helhet med gjenglemte matrester som er så gamle at ingen orker å åpne boksen for å tømme det ut. :flau: Da kjøper vi bare inn flere av samme type. De stables, og tåler både mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og fryser.
Jeg bruker bare disse og har kvitta meg med alle andre. De kommer i fire størrelser, kan stables, er tette, og de samme lokkene kan brukes til alle størrelsene. De tåler også både fryseboks og oppvaskmaskin.
Jeg liker ikke bokser med sånne klemmer i lokket som det er linket til over her. Jeg har mange bokser fra Clas O. De kommer i flere størrelser, og lokkene passer til alle:
Av alle mulige preferanser, så kommer jeg nå på at jeg foretrekker de som er lave og brede heller enn de som er høye og dype. Det gjelder særlig dersom man har fryst ned større mengder - de lave tar kortere tid å tine opp.
Bruker bare disse fra clasern: www.clasohlson.com/no/p/34-8550-101 Kjøpte de først og fremst til matbokser, men de funker til matrester og. Har kvitta meg med all annen matoppbevaring, og det er veldig kjekt å ha noe stablebart i skapet.
Her var det mange gode tips. Jeg må sjekke litt i de butikkene jeg kommer forbi nå rett før jul.
Vi har noen av de fra ikea, og de fungerer fint. Jeg skulle ønske de kom i enda flere størrelser. Jeg kom også på at lokket må sitte ganske godt, slik at boksen må kunne velte uten av lokket detter av. Jeg er lit klønete og det er ofte fullt i kjøleskapet. :flau:
+1 på linken til Tink. Jeg har omtrent alle størrelser, i glass.
Veldig fornøyd og veldig enkelt å nappe med seg en boks for å ha til lunsj da de kan brukes i ovn og micro.
Tips når man fryser f.eks kjøttdeig, bacon eller lignende i fryseren. Jeg bruker ziplock-poser som jeg klemmer helt flate med "formbare" produkter. Da tiner kjøttdeigen på veldig kort tid. Bacon og baconbiter kan jeg knekke av i den mengden jeg trenger. Og det tar veldig liten plass i fryseren. Jeg stabler de også i høyden, ryddig og oversiktlig.
Og jeg har kommet dit at plast er ok på kjøknet så lenge man resirkulerer den og ikke kaster den i naturen. Mye plast i dag er også resirkulert når man kjøper den.
Jeg liker best bokser av glass (men med plastlokk) fra Clas Ohlson eller matbutikk. De blir ikke ekle over tid, de beholder formen og er delikate og hygieniske. Og tette.