Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Field mushrooms – hva er det?

#1

Divine sa for siden:

Jeg skal øve meg på en vegetarrett til julaften, og hovedingrediensen er «4 large field mushrooms». Hva er all verden slags sopp er det? Fås det kjøpt i Norge? Hva kan jeg ev. bruke i stedet?

Jeg laget sjelden mat med sopp, så jeg et helt grønn.


#2

Hyacinth sa for siden:

Fleinsopp? :knegg:

(Vokser iallfall på markene rundt om her…)


#3

Divine sa for siden:

Det hadde blitt en litt eh … alternativ julemiddag.


#4

Hyacinth sa for siden:

Men mye å fortelle om etterpå, i det minste. :værsågod:


#5

Hyacinth sa for siden:

Men fra spøk til Halvor: Google sier at det er beitesjampingjong. Aldri hørt om, men høres mer spiselig ut.


#6

Divine sa for siden:

Jeg har også googlet det, men det er helt ukjent for meg.


#7

meisje sa for siden:

Portobello sopp er muligens i samme familie. Den vil ihvertfall passe sammen med resten av ingrediensene dine.


#8

Divine sa for siden:

Takker!


#9

liefje sa for siden:

Chat gpt sa: I Norge tilsvarer “field mushrooms” vanligvis sjampinjonger, og da spesielt de som kan minne om vill sjampinjong, som gjerne vokser på enger og åpne marker. I butikken finner du ofte hvit eller brun sjampinjong som en god erstatning. Hvis oppskriften spesifikt ønsker en “villere” smak, kan du også bruke andre typer sopp, som aroma- eller portobellosopp, som begge er varianter av brun sjampinjong med en mer fyldig smak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.