Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva drikker dine barn? *spinoff med poll*

Hva får dine barn drikke før de er i skolealder?

  • Drikker kokt, filtrert vann.
    1 stemmer
  • Drikker vann fra springen.
    1 stemmer
  • Drikker flaskevann.
    1 stemmer
  • Drikker farris (obs, med lavt kullsyreinnhold og ingen tilsetninger)
    0 stemmer
  • Drikker farris med litt modifikasjoner! :eek:
    0 stemmer
  • Drikker økologisk juice
    0 stemmer
  • Drikker vanlig juice
    0 stemmer
  • Drikker jammen "nektar" også (altså eplenektar i stedenfor eplejuice)
    0 stemmer
  • Drikker økologisk, hjemmeprodusert saft uten sukker eller tilsetning
    0 stemmer
  • Drikker saft med sukker
    0 stemmer
  • Drikker saft med søtningsstoff
    0 stemmer
  • Drikker brus UTEN koffein, men MED sukker
    0 stemmer
  • Drikker brus UTEN koffein, men MED søtningsstoff
    0 stemmer
  • Drikker brus MED koffein OG sukker
    1 stemmer
  • Drikker brus MED koffein OG søtningsstoff
    0 stemmer
  • Drikker kaffe med koffein
    0 stemmer
  • Drikker te med koffein
    0 stemmer
  • Drikker kumelk
    0 stemmer
  • Drikker annen melk
    0 stemmer
  • Søren ikke nok alternativer til å ta med alkohol og annet!
    2 stemmer
#1

Mirasol sa for siden:

Leser med store øyne hvor hysterisk "alle" ser ut til å være i forhold til koffein, sukker og søtningsstoffer og lurer nå på om "alle" er like hysteriske eller om de bare ikke tør si noe annet.:confused:

Så her kommer selvfølgelig en anonym poll! :D


#2

Blondie sa for siden:

Mine barn drikker i hovedsak vann. Til frokost er det et glass melk først og så vann etterpå, i helgene kan det være at vi flesker til med litt juice - men det er sjelden. Til lørdagsgodtet får de brus. (dog ikke cola)

Mamma synes jeg er en fæl mor som ikke gir barna annet enn vann til middag, men jeg skjønner ikke helt argumentet. Det ER jo vitterlig den beste tørstedrikken, det smaker godt til all slags mat og er i tillegg sunt. Kan man be om mere?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Vann, eple- og appelsinjuice (sistnevnte som regel selvpresset), hjemmelaget smoothies og også andre hjemmelagde juicer (eller feks. Brämhults sine). Mest vann da.
I helgene eller i selskap får hun gjerne brus, i moderate mengder selvsagt.


#4

Stompa sa for siden:

Mine drikker også mest vann. De er glad i det, og det er vann de spør etter når de er tørste. Herremannen drikker også melk, skolemelk og ett glass til frokost eller kvelds (han får ikke mer, for da får han laus mage), men Frøkna liker ikke melk - og da får hun vann med seg på skolen. Noen ganger får de et glass jus til frokost, særlig hvis jeg ser at de spiser lite. I helgene får de også jus.

Brus drikker vi sjeldent alle mann, men hvis vi først skal ha blir det "ordentlig" brus med sukker, ikke light- og zero-varianter. :sær:


#5

Left sa for siden:

Det er det som gjelder her også. Vi drikker rød saft om vi mot all formodning skulle spise risengrynsgrøt til middag en dag. Ellers drikker de melk til brødmat, og vann til middagsmat. Brus ved spesielle anledninger, som til lørdagskosen ja. Vi har også juice en sjelden gang til helgefrokost:)
Jeg er veldig glad i tranebærjuice, og det vil ikke ungene ha, så fint sånn :)


#6

Bluen sa for siden:

Kokt, filtrert vann. :rofl:

En kan virkelig lure på hvor alle de overvektige barna vi leser om i avisen, befinner seg. Ikke i FP-hjemmene, åpenbart. :humre:


#7

007 sa for siden:

Mest vann.

Minste drikker varm melk morgen og kveld, og av og til saft. Hun liker ikke brus, selv om hun later som. :knegg:
Mellomste drikker mest vann, men også (altfor mye) melk. Hun har fått smaken på Pepsi-max og Cola-zero (hvor tar hun det fra :flau:), men vi begrenser henne veldig.
Eldste drikker vann, melk, saft, juice, brus og hva_har_du. Vi får vel prise oss lykkelig så lenge det han drikker inneholder alkohol...


#8

Balanse sa for siden:

Jeg synes det er litt ugjennomtenkt å kalle det "hysterisk" når noen avstår fra å gi de aller minste koffein? Jeg forstår poenget ditt, og at du har lyst til å ta det opp. Jeg ønsker meg bare at FP skal være et sted hvor man ikke kaller hverandre hysteriske altfor lett :hjertesukk:

Ellers har jeg ikke svart i andre tråder om dette, men her er barnet såvidt tre år, og jeg foretrekker vann som primærdrikk for ham. Han får saft og kakao når jeg synes det er litt spesielle anledninger eller omstendigheter, som lørdag, selskap eller aketur.

Jeg er en stor hykler, og drikker selv Pepsi Max nesten hver dag :D


#9

007 sa for siden:

Jeg har et overvektig barn. Hun drikker mest vann, som sagt.

#10

Bluen sa for siden:

Når jeg tenker meg om, har jeg sjøl et barn som ligger utenfor det skraverte normalområdet for høyde vs. vekt-kurven. :sparke: Så er hun da også indirekte oppflasket på marsipan og pepperkaker, som var den ammende mors diett. :o


#11

Aminta sa for siden:

Vann fra springen (vi har rensefilter tom.), og det er hovedsaklig det det går i (dvs. utelukkende nå om dagen).
Før dietten fikk hun rismelk, noen ganger havremelk og hjemmelagede øko-smoothies av frukt og evnt. litt naturell yoghurt.


#12

Blondie sa for siden:

Jeg skal love deg at å bli kalt hysterisk er noe av det peneste jeg har hørt etter at jeg ble mor. :knegg: Ord som gal, idiot og dust er det derimot flust av. driter i andre

Elinblu: Eldste her i huset blir definert som overvektig av helsesøster og hun drikker altså mest vann og får kun godteri på lørdager. Jeg er uenig i betegnelsen for det første, men jeg tror nok det er enkelte som har det i seg å legge på seg av vanlig mat også. (og min har dessverre arvet det fra sin mor :sukk: )


#13

Candy Darling sa for siden:

Vann, melk og Biola. Eplemost på kafé i helger. Og har smakt kakao for første gang nå i vinter, til evig mas. :søtmons:


#14

Blåbær sa for siden:

Kunne krysse av på nesten alle punkter, men til hverdags er det vanlig springvann, eple/appelsinjuice og melk. Han har smakt det meste av drikke, utenom alkohol.:p

Ellers så har vi begge fått dilla på imsdal sitt vann med smak av villbringebær...:sparke:

Glemte cultura/biola! Det drikker vi nesten daglig.


#15

Nessie sa for siden:

Går i vann (fra springen) og eplejuice en gang i mnd ellerno.
Og så melk da, av og til. Men hun er ikke så glad i det..


#16

Balanse sa for siden:

driter i andre = veldig tolerant med omgangskretsen? ;)

Jeg kjenner at jeg blir nok ganske fornærmet på de som mener noe annet enn meg om dette viktige emnet og andre like essensielle valg knyttet til oppdragelse...


#17

Mirasol sa for siden:

:humre: Så det var du som hadde krysset for siste alternativ altså! ;)


#18

Skilpadda sa for siden:

Stort sett det eneste han drikker er eplejuice blandet med vann. I barnehagen drikker han vann. I bursdagsselskaper og slikt drikker han saft. Melk liker han ikke, og brus har vi aldri.


#19

Tammen sa for siden:

Som oftest vann og kanskje melk til enkelte måltid. Juice får hun også en skjeldent gang. Saft, brus ++ hører kun til spesielle anledninger så den skrev jeg ikke opp..


#20

Skilpadda sa for siden:

Akkurat hva slags vann og hva slags juice det er snakk om, kommer ellers an på hva som er tilgjengelig. Jeg krysset bare av for "vann fra springen" og "vanlig juice", men vi kjøper ofte flaskevann når vi er ute, og innimellom har vi økologisk juice. :)


#21

Skremmern sa for siden:

Eldste drikker vann, melk og eplejuice (brus i helgene :sjokk: ).

Minsten drikker mm og vann.


#22

Nessie sa for siden:

Vi og. :ja:


#23

Misteri sa for siden:

Her går det i vann, av og til saft uten sukker, melk, jucie innimellom og brus til kos. Er bare eldste som drikker brus stort sett. De andre to vil ha saft når vi skal ha litt ekstra. :)


#24

Mirasol sa for siden:

Jeg har forøvrig selv ikke svart og håper du ikke er fornærmet på meg selv om jeg skrev at det virker som om "alle" er hysteriske.

Jeg har barn som foretrekker vann fra springen jeg!:jupp: Jeg prøver så godt jeg kan å begrense inntak av brus, juice, saft og annet som inneholder sukker, søtningsstoffer o.l. men jeg skuler ikke på andre som ikke gjør det samme som meg. Og jeg lar de smake det jeg har (jada, jeg har dobbeltmoral og drikker det meste skruppelløst, spesielt nå som jeg er gravid og har litt rare lyster), uansett hva det inneholder, dersom det er tillatt for barn (ergo: ikke alkohol)!

Jeg blir heller ikke sur på svigers fordi de alltid serverer pepsi max, eller på mine foreldre som sverger til vanlig cola. Der er vi så sjelden at de får lov å kose seg, dessuten er det alltid på helg vi besøker dem.

I bursdager setter jeg heller ingen begrensninger for hva de har i seg, vi er vel max i en bursdag i mnd i snitt.

Jeg er enig i at kosthold er svært viktig, men jeg lar meg altså ikke fornærme av de som ikke gjør det samme som meg eller ikke er enig med meg. Endel av oppdragelsen mener jeg er å lære at det er forskjell på hverdag og fest, at "alt med måte" er en god regel og at "ingen regel uten unntak".;)


#25

Balanse sa for siden:

Beklager hvis jeg skremte deg over, Maimor, jeg prøvde bare å være morsom (dvs ironisk). Jeg er forøvrig enig med deg, spesielt i siste setning, selv om det er helt greit for meg at andre velger å være mer konsekvente eller ensrettet i sine valg.


#26

Stompa sa for siden:

Jeg har også et overvektig barn, til tross for at han drikker mest vann.


#27

Frantzen sa for siden:

Barna mine har drukket mest vann og juice, noe saft og ellers brus i helgene. Aldri nektar.
Nå er de 12 og 14 og der jeg har kontrollen er det fortsatt slik.
Søtningsstoffer har jeg holdt dem unna - heller litt sukkerdrikke enn kunstig søtet drikke.

Til middag drikker vi alltid vann.
Barna mine har blitt veldig ulike på hva de foretrekker - eldstemann syns saft og appelsinjuice er drikkene over alle drikker mens frøken Snupp som oftest velger vann/farris. Også til lørdagsgodteriet.


#28

safran sa for siden:

Morsom poll. Jeg er dog usikker på om jeg har svart riktig. :humre:
Det går stort sett i vann her. Til frokost får de ett glass juice av en eller annen variant. Biola er også i hus til stadighet. Melk vil de ikke ha, så det bruker vi bare i matlaging. Nektar og saft har vi ikke i hus, rett og slett. De få gangene de får brus, har de fått velge i sukkerbrus. Som regel blir det Cola eller en sportsdrikk.


#29

Kate sa for siden:

Juice, saft og vann. Brus til Lørdagskvelden.


#30

Frantzen sa for siden:

:grineler:

Huff ja, gud forby at han var edru noengang!
Edru unger, altså :grøsser:

Såft nåkk gåttinår! hikk


#31

Camomilla sa for siden:

Her går det i vann fra springen og melk.


#32

Søster sa for siden:

Hysterisk? Å ikke gi små barn koffein og kunstig søtning? Er dette en tøysetråd?
Jeg er helt gæren, for min 4 mnd baby får ikke litt is på julaften en gang.


#33

tiddelibom sa for siden:

Lillebror drikker helst vann. Storesøster drikker helst melk til måltider og vann ellers. I tillegg får storesøster i blant juice, saft, te og brus. Lillebror har vel smakt juice, saft og brus, uten at det er ofte han drikker det.


#34

Røverdatter sa for siden:

Hun drikker mest vann, men får appelsinjuice eller tranebærsaft daglig også og rismelk i perioder. Ellers drikker hun alt mulig egentlig, kakao og brus i helgene, en gang i blant saft eller te. Hun får stort sett smake på det hun har lyst på. Det varierer litt om brus/saft er kunstig søtet eller ikke. Hjemme har vi stort sett blåbær eller solbærsaft med sukker.


#35

Enhjørning sa for siden:

:nikker:
Mannen og jeg drikker stort sett alltid vann til maten selv, så hvorfor skulle ikke gutten vår gjøre det?

Ellers er jeg ikke begeistret for kunstige søtningsstoffer, så de gangene det vanker brus og saft, er det "ekte vare".
Det er ikke så ofte eller så mye av gangen at jeg forestiller meg det skal være så skadelig.

Vi kan finne på å gi juice til frokost og et og annet glass på ettermiddagen, men stort sett er det faktisk vann eller melk han vil ha, og det skal jeg være godt fornøyd med.


#36

Divine sa for siden:

Femåringen drikker mest vann og endel melk. Hvis vi en sjelden gang har juice eller saft i huset, får han drikke det. Men det kan gå månedsvis mellom hver gang. Han liker coladrikker, men ikke annen brus. Men det er ikke akkurat noe vi serverer han regelmessig.


#37

trøtt sa for siden:

Her var det mye jeg kunne krysse av.

Til vanlig er det mest vann fra springen. Noen ganger har vi fun light til maten. Solbærsirup brukes som te noen ganger og de får også te med koffein. Av og til har vi brus og da går det mest i cola zero, men hos faren tror jeg det går i sukkerbrus.

Vann på flaske kjøper vi innimellom når vi er ute. Juice får de til brødmåltider innimellom. Eldste drikker vanlig kumelt, mellomste drikker laktoseredusert melk (og av den grunn har hun kakaomelk som skolemelk, det er den melka ho tåler) og minstemann drikker havremelk.

Det går mest i vann og melk av ulike slag.


#38

Che sa for siden:

GUtten foretrekker vann - og får naturligvis det. I tillegg får han melk, juice, kakao og biola. I tillegg lar jeg han få brus og saft om han får tilbud om det og han svarer ja (men som sagt: Han vil som oftest ha vann)

Kunstig sukring og koffein får han ikke. Han er tross alt ikke tre år engang.


#39

Mamma Rosa sa for siden:

Glemte å krysse av på vann fra springen, som omtrent er det eneste de drakk/drikker.
Lillebror får kun vann enda.


#40

MokkMokk sa for siden:

Mine er veldig glad i vann, så det er hva det går aller mest av her i huset. Ellers går det i (ekstra lett) melk til brødmat og eplejuice eller (sukret) saft en gang i blant. Tvillingene liker rett og slett ikke brus, og storesøster bryr seg ikke så veldig om det hun heller. :)


#41

Alfa sa for siden:

I kvardagen drikk han mest vatn og melk, men også litt appelsin- eller eplejuice. I helgene får han som regel anten kakao til frukost eller brus til middag. Eg prøvar å unngå kunstig søting til han endå, men har funne ut at det mest er umogleg å halde seg heilt unna.


#42

Gaia sa for siden:

Siden Snupp bare er to år, så ser jeg ingen grunn til å servere ham koffeinholdig drikke så lenge det finnes andre alternativer han like gjerne vil ha. Han kommer nok til å drikke både cola, kaffe og te når han blir større, men foreløpig bestemmer mor (som oftest).
[font=Verdana][/font]
Til hverdags drikker han vann fra springen eller flaskevann, juice (meierienes eller ferskpresset), melk og saft med sukker. Han drikker mest vann og melk, juice og saft forsøker vi å begrense noe. Ved spesielle anledninger får han servert brus, men kombinasjonen kullsyre og sukker gjøre ham ganske gira. I helgen får han innimellom sjokolademelk eller kakao. Jeg er generelt skeptisk til det meste av kunstige søtningsstoffer, og kjøper det derfor aldri.


#43

Pepper Lemon sa for siden:

Her går det i vann og Farris (uten smakstilsetning). Sistnevnte må jeg begrense, han er veldig glad i kullsyreholdig drikke. Han får også litt melk i barnehagen.

Saft serveres aldri, ei heller brus. (Med unntak av nå på julaften.) Han får innimellom servert brus og saft hos andre, og da pleier jeg ikke si nei. Men begrenser det så godt jeg kan. Juice har vi hatt i perioder, men det er ikke ofte. Kanskje en helgefrokost i måneden?

Jeg ser ikke noe hysterisk over å ikke servere barna brus og saft. De fleste jeg kjenner praktiserer det samme regimet.


#44

Fibi sa for siden:

Til vanlig går det i vann og melk, evt. litt saft til maten. (Sukkerfri) I helgen får hun et glass brus til fredagspizzaen, og et glass til lørdagsgodtet.


#45

Frost sa for siden:

Vann, melk og juice. Vi har sjeldent brus, men han kan få det til festlige anledninger.

Ingen av ungene får brus med kunstig søtningsmiddel. Minsten hadde fått Pepsi max e.l i en barnebursdag. Ble litt betenkt da. Trodde det var allment kjent at barn ikke skal ha sånt.


#46

syllan sa for siden:

Her kryssa jeg avånn ca alle utenom kaffe å alkohol..:D


#47

løve70 sa for siden:

Her drikkes det mest vann, men også eple og appelsinjuice, melk, biola og en sjelden gang saft. Av og til te også ;)


#48

bina sa for siden:

Mine barn drikker det meste. Men ironisk nok overså jeg jo punktet om vann fra springen! :D Så det glemte jeg å krysse på.

Jeg kan vel heller liste opp hva de ikke drikker. Kaffe, te, farris og alkoholholdige drikker.

Ellers ønsker vi at de skal drikke både litt juice og litt melk hver dag.


#49

Strå sa for siden:

Barna har alltid fått vann som tørstedrikk og til alle andre måltider enn frokost og lørdagskvelden. På lørdagskvelden går det i brus MED sukker. Er ikke hysterisk på drikke så lenge det går med nesten halvannen liter brus pr uke i en familie på fem. Jeg og også resten av familien foretrekker ekte vare. Og vi lager saft selv når vi har råvarer tilgjengelig, det alternativet "Hjemmelaget saft med sukker" fantes ikke, bare den uten sukker.

Barna var passert to år før de fikk brus, Minsten foretrakk Munkholm. Det er vel ikke fritt for at det var litt pinlig med en toåring som hylte at han ville ha øl... :o


#50

Tinka sa for siden:

Drikker kumelk, drikker vann fra springen, drikker brus MED koffein OG sukker, drikker brus UTEN koffein, men MED sukker, drikker vanlig juice, drikker jammen "nektar" også (altså eplenektar og andre nektarer), drikker saft med sukker.


#51

007 sa for siden:

.:eek: ofte? Brisne tenåringer er mye lettere å håndtere enn endrue. :nemlig: Gi barna alkohol for idretten (for eksempel fotballen:skremt:) tar dem, sier nå bare jeg.

#52

bina sa for siden:

OK, mulig jeg tråkker i et vepsebol her. Hvem er det som har "allment" gjort det kjent at barn ikke skal ha kunstig søtningsmiddel? Og i såfall hvorfor? De kunstige søtningsmidlene vi har er alle testet og godkjent av en eller annen myndighet.

Vi serverer stort sett alltid sukkerfri brus i barnebursdager. Gjerne Pepsi Max og Fanta Free (er det ikke det den heter, tro?), men det hender at vi har rødbrus, og den er vel stort sett med sukker. Jeg personlig er mer skeptisk til sukkeret (om det så er aldri så "naturlig") enn til søtningsmidlene.


#53

Bluen sa for siden:

Dagens medisin:


#54

Maverick sa for siden:

Ja, erru gæærn! :skremt:

Ungene mine drikker det meste. Hovedsakelig vann.


#55

bina sa for siden:

Elinblu: takk for svaret! Og jeg hadde en ide om at det var en "aldersgrense" et sted, men husket jo ikke...

Så da står jeg på mitt, og fortsetter å gi både mine egne på 5 og 7 og vennene deres i barneselskap sukkerfri brus. :D


#56

Dragen sa for siden:

Du har glemt litt på lista, HI. Her i huset drikker barna vann, saft med sukker, juice, rismelk, soyamelk, og soyamelk med sjokoladesmak.


#57

Pasta sa for siden:

Storesøster er mest glad i vann og drikker mest det (rett fra springen :D). Til brødmat drikker hun melk og til lørdagskosen vann eller Kuli.

Lillesøster gir vi vann som tørstedrikk, selv om hun sikkert hadde foretrukket brus. Hun drikker også melk til brødmat. Til lørdagskosen får hun litt brus (ikke light) eller Kuli.


#58

Martis sa for siden:

Junior drikker vann og melk. Han syns brus og saft er "sterkt" og vil ikke ha det, heldigvis. :D

Hadde han likt brus og juice hadde han fått det innimellom. Da med sukker og ikke light versjoner.


#59

Sokk sa for siden:

Jeg vet ikke om det er helt riktig å si at Storesøster "får brus med koffein og søtstoff", men hun har nok drukket det mellom 5 og 10 ganger i sitt snart fireårige liv. Det er med andre ord ikke noe som serveres daglig her i huset, men jeg ser ingen grunn til å være så hysterisk at jeg sier nei de få gangene det står pepsi max (el.) på bordet hvis vi er på besøk hos noen som serverer det.

Til daglig går det i vann, farris, melk og juice. Saft med sukker av og til til lørdagsgrøten og ellers vanlig brus en gang hvert jubelår, ikke ukentlig. Det etterlyses heller ikke.


#60

Harriet Vane sa for siden:

Av det Lille drikker er 90 % vann og melk. (økolettmelk)
Ellers får hun juice, helst ikke nektar, en sjelden gang saft, og da vanlig med sukker, ikke søtningsstoff, noen ganger urtete med honning og en sjelden gang hosmormor; te med masse melk. Vi kjøper flaksevann om vi ikke har med oss, hun får av og til farris og i bursdager litt brus. Hvis hun en sjelden gang er syk får hun litt utristet cola.


#61

Hasselnøtt sa for siden:

Stort sett vann, men også juice til frokost. Vi prøver å styre unna melk i større mengder fordi hun ikke tåler det så godt. Hun har drukket litt brus i jula og får da ett og annet glass saft når vi for eksempel spiser grøt, men det er sjelden. Det er stort sett vann (fra springen) det går i. Er vi på farta får hun flaskevann.


#62

Agent Scully sa for siden:

Guttungen på 2 år drikker bare vann. Til gjengjeld drikker han omtrent en dl i timen. Så der har dere det: for mye av en god ting osv ... :sukk:

Han får forresten sjokolademelk / kakao en gang i blant. Og får smake melkeskummet til mor ..


#63

Susse sa for siden:

Kunne krysse av for ganske mange

I hverdagen drikker alle tre mest vann fra springen. Til brødmat får de litt eplejuice av og til. Elstemann drikker melk på skolen, aldri hjemme. De miste drikker litt rismelk av og til.
Til grøt eller ved spesielle anledninger drikkes "mamma-saft" laget av kirsebær fra hagen :)
Brus får de til middag på lørdag, men ikke light. Blir stort sett Fanta, eller Villa.


#64

Tjorven sa for siden:

Snuppa drikker bare vann fra springen. Hun liker rett og slett bare det.

Vi forsøker å få i henne melk, men det vil hun ikke ha med mindre det er sjokoladepulver i den og det får hun bare unntaksvis.


#65

Azi sa for siden:

Dem drikker nok mest vann/melk/juice. Men opp til 3-4 ganger i året om ikke mindre drikker dem brus. Men det er ikke noe å ta med engang siden det skjer så sjeldent.


#66

Zip sa for siden:

Her er det i hovedsak vatn (fra springen, har egen brønn) og mjølk. Av og til juice, saft eller brus men stort sett i helga.


#67

goldnugget sa for siden:

Storesøster vil bare ha vann og biola og avogtil ananas-juice.
Lillebror vil nok ha alt mulig, men han får bare vann, pupp og nutramigen.


#68

Maz sa for siden:

Min drikker ikke melk, men drikkeyoghurt, dvs biola med frukt drikker hun bittelitt av.

Ellers drikker hun vann, saft (huff og huff med sukker) og eplejuice men det er hun ikke mye glad i. Ja også drikker hun gul brus.

Det har skjedd at hun har tatt en slurk Pepsi max, men stort sett liker hun ikke annen brus enn gul brus, og foretrekker da saft.


#69

Noba sa for siden:

Lillemor drikker mest vann, eplejuice og biola. Hun får av og til saft, brus eller kakao. Brus og saft er med eller uten sukker alt ettersom.

Lillemann får morsmelk og vann fra springen.


#70

Superior sa for siden:

Mine drikker alt.. Men ikke alt hele tiden.
Vi har så å si aldri saft, nektar eller juice hjemme. Til vanlig drikker de melk, vann eller biola.
Ellers kan de drikke brus, både med eller uten sukker, med eller uten koffein. Saft med eller uten sukker, nektar, juice etc. Men hvert til sitt bruk..


#71

Gulla sa for siden:

Appelsinjuice til frokost, melk til de andre brødmåltidene, vann til middag og når hun er tørst. Fikk brus på juleaften og ber fremdeles om julenissebrus. Hun drikker brus jul, bursdag ol. Saft tror jeg ïkke hun har smakt. Men hun har smakt øl (spurte ikke først nei...) ("Nam, det er jo deilig jo mamma...")


#72

Teofelia sa for siden:

Femåringen får vann fra springen og melk til daglig, Imsdal på bytur og juice i helgene. Saft drikker hun til bursdager og høytider og når hun er syk. Hun liker ikke brus.

Ettåringen får selvsagt bare melk og vann.

Dette er det som serveres hjemme. Vi nekter ikke femåringen saft når hun blir tilbudt det borte.


#73

Tangina sa for siden:

Lillebror drikker foreløpig bare morsmelk og bittelitt vann. Storebroren drikker først og fremst vann, men også litt juice omtrent annenhver dag eller så. Men det er under en desiliter av gangen. Melk drikker han bare i barnehagen - hjemme drikker han biola med smak av og til. En sjelden gang får han hjemmelaget saft (med sukker) eller iste, og hos bestemor blir det (alt for) ofte servert brus, men det blir ikke mer en en til to ganger i måndeden. Jeg synes forøvrig han drikker alt for lite, men man kan jo ikke tvinge ham.


#74

liefje sa for siden:

Min sönn er fire aar. Han drikker omtrent bare vann + bittelitt melk og bittelitt juice, bortsett fra hvis vi er paa ferie eller restaurant. Da har hann faatt brus med sukker men uten koffein. Selv er jeg storforbruker av Cola Light, og sönnen min vet at dette er en drikk for mammaer. :fnis:


#75

Macky sa for siden:

Jenta vår drikker for det meste vann fra springen. Hun er utrolig kresen, og liker ikke brus. Hun kan til nøds drikke saft hvis der ikke er noe annet, men spør du henne hva hun vil ha å drikke så er det enten vann eller eplejuice. Hun drikker et glass melk til frokost.


#76

GinaK sa for siden:

Mine drikker klart mest vann. Det er dette de spør etter når de er tørste også. De har med vann på skole/bhg.
Hjemme får de mest vann, saft av og til, melk til brødmat og av og til oboy/kakao i helgene. Et glass brus eller to i helgene.


#77

Appelsin sa for siden:

Vi drikker vann (fra springen) til middag, appelsinjuice hvis vi har pannekaker og risengrynsgrøt. Ellers får hun en liten kopp Biola til frokost, melk/vann i barnehagen og en kopp brus til lørdagsgodteriet.


#78

Mei sa for siden:

Han drikker vann, melk og juice. Av og til får han smake farris. I tillegg får han saft til grøt i barnehagen, og den har jeg gitt beskjed om skal være uten kunstig søtning - ser ikke på meg selv som videre hysterisk av den grunn :rolleyes:.


#79

maggypop sa for siden:

Jeg krysset av på en del, jeg. Men det meste kommer nok i 'har smakt på'-kategorien. For det meste går det i vann og vannblandet juice, i tillegg til mme til kvelds. Hun har fått kumelk et par ganger.


#80

Polyanna sa for siden:

Vann, melk, ren eplejuice, en sjelden gang sukret saft uten tilsetningsstoffer.

Vi drikker sikkert flaskevann og økologisk juice også, men ikke ofte nok til at jeg krysser av for det.

Brus drikker de aldri. Kunstig søtet saft med tilsetningsstoffer med mer eller mindre dokumenterte sterkt negative effekter drikker de IKKE. Jeg må innrømme at jeg blir litt sånn :sjokk: når jeg ser små unger med colaflasker. :flau:


#81

Alexy sa for siden:

Melk til frokost og lunsj, vann til mellommåtider og middag, melk til kvelds. Usøtet saft sånn av og til, brus i helgene(både med og uten sukker) og eplejuice en gang i blant til måltider. Melk med oboy en gang iblant.


#82

Teofelia sa for siden:

:dulte: Eller saft på tåteflaske, for den del.

#83

Kirsebær sa for siden:

Da han var liten baby kokte vi vannet han skulle drikke, men etter det drikker han det meste. Vi har vel ingenting som er sån fyfy.
Men han drikekr springvann/flaskevann og melk til daglig. Alt det andre bare en gang i mellom.
Krysset ikke av for alt, men for alle de "vanlige" tingene.


#84

emm sa for siden:

Begge mine drikker aller mest vann. De liker ikke brus eller melk. Unntaksvis får de biola, saft eller juice. Av varm drikke liker de solbærtoddy og kakao.

Tror ikke det er så mange "hysteriske" her, men jeg har en magefølelse av at medlemmene inne på FP ikke representerer snittet i befolkningen.


#85

MorStine sa for siden:

Vann som tørstedrikke og mellom måltidene. Melk til frokost og kvelds, av og til saft søtet med sucralose til middag, ellers vann. Farris med smak til helgemiddagene. Farris med smak til lørdagsgodt, de tre eldste får cola light eller sukkerfri brus etter ønkse. Av og til juice eller oboy/kakao til lørdagsfrokost :dårligmor:


#86

noen sa for siden:

Vann fra springen og melk får våre (og for yngste betyr det morsmelk). Vår 2,5-åring har smakt brus men likte det ikke, og vi kommer ikke til å ha noen kampanje for at hun skal begynne å like det...!

Forresten, når vi er på skitur får eldstefrøkna varm saft (på hennes språk "kakao"). Veldig stas med egen thermos.:ja:


#87

Kaprifol sa for siden:

Jeg svarte på pollen utifra hva min på 4,5 år har drukket.

Til vanlig hjemme, både hverdager og i helger, drikker hun vann, melk, juice og saft. Melk til måltider stort sett, juice til måltid en sjelden gang, saft til enkelte middagsretter som grøt og hvis voksne drikker Munkholm/brus til middag i helga. Vann som tørstedrikk og til middag. Brus får hun hvis hun vil, hun liker alt såvidt jeg vet. Vanligvis går det ned omtrent ett glass i løpet av en koselig middag.

Vi begynte å gi henne drikker med kunstige søtningsmidler etter 3 år, men det går veldig lite av det. Vi voksne foretrekker vann som tørstedrikk, og barna tar etter. Jeg er egentlig veldig glad i cola light, men jeg drikker det sjelden fordi jeg får sultfølelse av det og spiser mye mer om jeg drikker det på dagtid mellom måltidene.


#88

Adele sa for siden:

Våre barn drikker vann som tørstedrikk, og melk til alle brødmåltider. Saft kjøper jeg stort sett bare når en av dem er syke (slik at de skal få i seg nok veske)
Store (4,5 år) har såvidt begynt å drikke litt brus. I og med at vi sjelden kjøper brus begrenser det seg til ca 1 glass per helg, det samme gjelder juice.

Guttene er glade i kakao, og det lager vi gjerne i helgene når vi har fri.


#89

Mandino sa for siden:

Jenta vår drikker vann fra springen, juice uten tilsatt sukker og melk til hverdags. En sjelden gang har hun smakt saft med sukker og farris bris.


#90

Karamell sa for siden:

Vann, juice, saft til vanlig. Vi kjøper juice tilsatt kalsium siden ingen guttene drikker melk hjemme. Lillebror drikker litt melk i barnhagen.

Brus på bursdager og eldste er glad i te med sukker og har fått det 5-6 ganger i sitt liv.


#91

mamsi sa for siden:

Ungene her drikker mest vann.

Til måltidene får de vann, eller melk (til frokost og kvelds). I helgene får de juice, og noen ganger litt brus hvis vi har besøk eller er på besøk. Vi drikker nesten ikke brus selv, så da er det ikke noe poeng å kjøpe det inn heller, og derfor er ungene ikke så vant til det. Og minsten liker det heller ikke (sikkert pga kullsyren).


#92

Propella sa for siden:

Ingen i familien drikker vann fra springen. Vi har litt dårlig vannkvalitet, har egen brønn. Vi har sånn vannkjøler med stor vanndunk på toppen som man ofte finner på kontorer osv. Kjempekjekt, alltid kaldt godt vann.

Bortsett fra vann, drikker de juice, melk, brus med og uten koffein, vørterøl, biola. Eldstemann (9 år) får en liten kaffedråpe i ny og ne.


#93

Majsa sa for siden:

Klart de får en kaffetår når de spør pent, skulle bare mangle. Det siste jeg ønsker å være er en sånn hysterisk mamma som sitter der på sin høye hest og tror hun er perkfet. :rolleyes:

Når de ikke drikker kaffe, drikker storesøster vann og melk, og en sjelden gang sukkerfri juice blandet med vann. Lillesøster drikker mest mm og litt vann.


#94

Blå sa for siden:

Mine drikker hovedsakelig vann og melk. De får melk til formiddagsmaten både i barnehagen og på skolen. I helgene drikker vi juice til frokost og av og til saft til middag. På tur når det er kaldt har vi med oss kakao og det hender det at vi drikker om kvelden hjemme også. Brus er relativt sjelden, men begge er glade i Solo og vi kjøper det når vi skal ha selskap. Ingen av oss voksne drikker noe særlig brus. Det hender at jeg drikker cola på jobb, men da regner jeg det som medisin. :sparke:


#95

Pamina sa for siden:

Du glemte te uten koffein, det drikker snuppa hver helg, med honning i.


#96

Java sa for siden:

Jeg dytter i ungene mest mulig Cola med ekte sukker. De blir så livat og artige av det.


#97

Fluke sa for siden:

Vann og eplejuice. :) Han er 5,5 år.


#98

DM sa for siden:

Jøss. Jeg leser med store øyne hvor slepphendte folk er med koffein og sukker. Sikker på vi har lest samme trådene? :humre:

Jeg kan forresten ikke skjønne hvorfor det er hysterisk å passe på sukkerinnhold og se til at ungene ikke får koffein i seg? For meg er det idiotisk å helle i ungene koffein og sukker rett før leggetid, eller når det gjelder koffein,- i det hele tatt.


#99

Lykken sa for siden:

I det daglige drikker de vann, melk og saft (pære/eple og solbær).
De får brus når det serveres, i helger, bursdager, jul etc...Nå i jula er det vært mye ja. Jeg skiller ikke på cola eller andre brussorter, men vi drikker aldri light.


#100

Lykketrollet sa for siden:

Storesøster drikker for det meste vann fra springen og melk. Flaskevann om vi er ute og hun er tørst.
Melk til frokost og kvelds (av og til med oboypulver i), og vann til middag og ellers.
Hender hun får saft (med sukker i) og hun får brus om vi er i besøk og det serveres det. Meget sjelden hun får servert brus hjemme. Hender faktisk at hun spør etter vann selv om det blir servert brus. :D Hun drikker både cola og annen brus.
Hun får ikke light brus.
Hun drikker juice også, men er sjelden vi har det hjemme.

Lillesøster drikker kun vann og MME. (har fått smake saft én gang)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.