Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på berlinerkranser (Palmen?)

#1

Ru sa for siden:

Jeg har funnet ut at jeg skal lage Berlinerkranser. Det har jeg aldri gjort før, men jeg har farmors gamle sånn der presse-ting (nå var jeg god, gitt), så dette skal gå fint.
Mangler oppskrift da, og tar gjerne i mot en som blir en sånn passe porsjon?

Frøkna liker det, og kaker folk liker, det kan jeg gjerne bake.

(Havreflarnene forsvant før de var et døgn gamle.)


#2

Myria sa for siden:

Jeg pleier å bruke Tine sin oppskrift, de blir gode. :jupp:


#3

Nenne sa for siden:

Det baker jeg i dag også. Jeg har halvert porsjonen, men originalstørrelsen her gir ca. 60 stykker.

2 hardkokte eggeplommer
2 eggeplommer
250 gram romtemperert smør
125 gram sukker
300 gram hvetemel
Perlesukker og eggehvite

Gni de kokte plommene med de rå. Tilsett sukker og visp sammen. Rør inn smør og mel vekselvis. Elt og sett til kjøling i kjøleskapet i en time. Trill 12 cm lange langefingertykke pølser og form. Pensle med eggehvitene og strø på perlesukker.

Stekes i ca. 12 minutter ved 175 grader over- og undervarme.


#4

Adrienne sa for siden:

Palmen bruker også Tine sin.


#5

Noba sa for siden:

Jeg bruker også Tine sin, den blir alltid (altfor) god.


#6

Nenne sa for siden:

Det viser seg at den jeg bruker er Tines. Så da er alle enige i grunnen.


#7

Palmen sa for siden:

Jepp. Jeg bruker Tine sin. Men bruker halvt om halvt med smør og margarin. Bare smør syns jeg gjør deigen umulig kort å jobbe med.


#8

Adrienne sa for siden:

Øhhhh, det kan forklare ganske mye. For de gangene jeg har hatt ansvar for deigen så har du klaget, og jeg har kun brukt smør, for jeg er trofast mot oppskriften. :knegg:


#9

Karamell sa for siden:

Jepp, det gjorde jobben mye enklere da jeg lærte det i fjor! Jeg leste det hos Krem.no-Elin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.