I morgen er vi 5 voksne og et barn til middag. Halvparten har aldri spist det før og er vanligvis ikke de som spiser mest. Spørsmålet er om vi skal gå for 2 eller 3 kg? Vi har 1 kgs Gilde-poser med røkt pinnekjøtt, og kanskje 2,5 kg hadde vært best, men hvordan oppbevarer vi den resterende halvkiloen etterpå? Fryser? Er pinnekjøtt godt som restemat så kan vi jo gå for 3. Pleier dere å spise en halv kg hver eller hva er vanlig?
Rester av pinnekjøtt kan brukes til mye, så lag heller for mye enn for lite. Hvis dere ikke har kjøttpølse til, så ville jeg hatt minst en halv kilo pr person.
Pinnekjøtt gjør seg aldeles supert i lapskaus. I år hadde vi bare litt rester, så da ble det pinnekjøttpizza - med hvit saus, sopp og rødløk.
Lag masse, og ta vare på restene. Her har vi blant annet spist pinnekjøttrester på wraps, varmet opp i stekepanne på bål denne jula. Supergodt også i lapskaus og supper.
Vi laget ca 2,5 kg juleaften og var 5 voksne. Det ble litt rester, men ikke mye. Vi hadde litt Vossakorv, poteter og kålrotstappe til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.