Ja, i lys av tråden om du feiret din 50-års dag, så har jeg nå trommet sammen til et lite familieselskap som en start :knegg:. Jeg har kommet på den elleville ideen å lage tapas til gjengen. Jeg er ingen stor kokk, men ikke ubrukelig heller. Vi blir 12, og den yngste er tidlig i tenårene. Et par ganske kresne, så safer med litt "pølser i sovepose" og kyllingspyd.
Har du hatt suksess med noe enkelt og lurt som "alle" ungdommer liker?
Det jeg har tenkt på så langt er (der noe er bare enkelte voksne som liker, og noe liker alle):
Spekemat og eggerøre
Ostefat med valnøtter i honning
Scampi i chilisaus
Bacondadler
Spanske kjøttboller, med og uten saus
Kyllingspyd
Pølser i sovepose (stekt med pizzadeig rundt)
Aioli, guacamole
Foccacia
Pulled pork
Tomat og mozzarellasalat
Enkel salat med få grønnsaker i (til kresne)
Skål med oliven
Sist vi hadde konfirmasjon gikk det mye stekte nudler. 😊 en annen gang bestilte vi et brett sushi, det forsvant også fort. Små hamburgere/sliders kan lages på forhånd og tines, det samme med små burgerbrød. Veldig godt med hjemmelaget, og de tåler fint noen uker i fryseren.
Vårruller er kanskje ikke typisk tapas men var i alle fall det mest populære blandt den yngste garde på tapadbordet i en konfirmasjon jeg var i i år. Det var naturlig nok konfirmantene ønske og bestilt til ekstra
Jeg serverer gjere esalat med grønnsaker i hver sine skåler. Da kan alle velge det de ønsker, de aom bare vil ha en ting har mulighet til det. Og en god vinagrette ved siden av til de som ønsker mer smak.
Vi lagde tapas til 9 ungdommer i går, og disse minitacosene forsvant fort. Lagde 24 stk. (to muffinsbrett). Lett å lage er det også. Oppskrift på Matprat
Min kresne 12-åring ville spist kjøttboller og eggerøre på den lista. Han rører stort sett ikkje mat som er blanda, med unntak av vårruller og dumplings. Så ferdigsmurte lefser, ferdigpakka taco ol. ville han ikkje tatt.
Kyllingvinger ville vore populært. Potetbåtar utan saus.
Veldig morsomt så forskjellig kresne ungdommer her. Har en 17-åring som er både kresen og ikke, hun hadde spist det meste på listen over, bortsett fra ostene og bacondadlene. Vårruller derimot, det spiser hun ikke.
Jeg vet dog at den meget kresne som kommer liker det. Jeg ser Gigaboks har noen frosne ufriterte. Noen som vet om de kan funke ved at jeg friterer de selv? Evt kanskje bestille noen, tror ikke jeg skal begi meg ut på å lage de selv, med de planene jeg har laget meg :knegg:.
Av alt som er nevnt hittil i tråden ville min kresne 16-åring spist foccacia, eggerøre, kyllingspyd (hvis ikke det er krydret), Kyllingvinger og sliders.
Jeg spurte hva min hadde spist på guttas tapasbord i går og han sa poteter, brød og foccacia, alt med aioli. :knegg: Så jeg spurte om han ikke hadde smakt på noen av skinkene alle de andre skulle ha med. Det svarte han noe vagt på. En av guttene hadde hatt med pasta. Jeg spurte om det var noe saus eller noe mer enn pasta. Nei, det trodde han ikke, men han hadde ikke spist pasta. Jadda. Jeg tror dog ikke det var det mest kreative nyttårsbordet!
Min 17-åring har tidligere vært omtalt som ekstremkresen, og han har fremdeles en god del ting som han virkelig ikke spiser. Men det meste på den opprinnelige lista hadde vært greit. Det hadde i hvert fall vært et tilstrekkelig utvalg.
(Og så har jeg erfart at han er langt flinkere til å spise ting hvis det serveres av andre enn meg.)
Blinis med en klatt rømme, hakket rødløk som toppes med enten spekeskinke, reker eller laks.
Dette er en god oppskrift, røren (minus å ha i stivpisket eggehvite) kan gjøres klar dagen før. Har du over i spruteflaske er det veldig lett å steke, og har du takke går det superraskt og kan lett delegeres til en ungdom å følge opp blinisflipping.