Jeg har aldri ønsket meg en airfryer, men må innrømme at jeg har latt meg friste i det siste. Grunnen er at jeg har oppdaget noen som er små nok til å kunne stå inni sjalusiskapet på kjøkkenet. Altså på enden av benken, men inni et skap. Der står også kaffetrakteren, og den vil jeg ikke ha på benken. Jeg har altså målt, og det er plass til begge deler. Men så kom jeg på at en airfryer kanskje trenger en del luft rundt seg. Jeg vet ikke? Blir den varm?
Ja, den blir varm og i tillegg vil det komme damp ut (på vår kommer dampen ut på baksiden). Du kan ikke dra den fram når du bruker den, og så sette den tilbake etterpå? Vi drar vår airfryer fram når den skal brukes, og skyver den deretter inn i et hjørne når vi er ferdig.
Takk for svar! Jo, det går sikkert an å dra den ut ved bruk. Eller tror dere dette blir styrete? Er de relativt tunge?
Jeg er litt usikker på hele greia. Jeg har tenkt at det er helt unødvendig med airfryer siden vi har ny, ekstremt rask og god stekeovn i tillegg til kombinerte mikro og varmluftsovn. Og vi er bare to personer i huset. Men det siste der er også et argument for at det kanskje hadde vært kjekt med en airfryer…
Jeg bruker vanlig ovn kun for store ting som ikke går inn i airfryeren, som langtidssteking av ribbe (:gaah:). 07-modellen bruker airfryeren flere ganger om dagen. Det ER genialt.
Første airfryeren vi hadde tok jeg inn og ut av skapet ved bruk som en kjøkkenmaskin. Den ble da brukt litt mindre. Vår står nå i et skap med luft over seg og døren åpen når den kjøres. Har også hatt den i hjørne på kjøkkenbenk uten problem.
Hvis du har en kombinert varmluftsovn og micro-ovn (som jeg antar er mindre enn en vanlig stekeovn), kan jeg ikke si at jeg skjønner behovet. Så vidt jeg vet er airfryer en liten varmluftsovn, liksom. Correct me if I`m wrong!
Det er en liten varmluftsovn ja, men en mye mer effektiv en, siden varmlufta går mer direkte inn i maten, i tillegg til at den blir mye fortere varm. I varmuftsovn må jo maten stå nesten like lenge som med over- og undervarme, men trenger bare en brøkdel av tiden i airfryer.
Der vi bodde bør hadde vi den i skap med benk foran (samme prinsipp som sjalusiskap). Vi satt den på en hylleinnsats fra Ikea og dro den lett og enkelt ut ved bruk og inn etterpå. Det er mye damp, så hadde ikke kjørt den inne i et skap med døren åpen.
Vi har ny komfyr som også har airfryer-funksjon. Har ikke testet den ennå, og ikke derfor vi kjøpte den. Allikevel litt spent på om den faktisk leverer det samme som en ordinær airfryer.
Vi hadde stekeovn, kombiovn og airfryer i det forrige huset. Ulike bruksområder. Vi hadde nok også hatt airfryer hvis det kun hadde vært min mann og jeg i husholdningen.
Hadde jeg ikke hatt det før, så skulle jeg i alle fall hatt det da. :knegg: Synes det er det den er best til, å lage mat kjapt til få personer. Faren min bor alene, han har en mindre utgave av vår, og sier han bruker den hele tiden.
Mine foreldre er kun to voksne, og de bruker visst airfryeren hele tiden. Jeg tror ikke jeg ville hatt en hvis vi var mange i huset.
Men jeg har uansett lagt tanken litt på is. Jeg vil inntil videre heller fortsette å bruke stekeovn (den er virkelig superkjapp å varme opp!), samt teste ut varmluftsfunksjonen på mikroen i stedet.
Apropos sjalusiskap. Vi har nttt kjøkken, og jeg så for meg at det var superpraktisk. :knegg: Enn så lenge har vi kaffetrakteren inni der, men den må jo nødvendigvis dras ut når vi bruker den. Jeg vet ikke hva jeg trodde. At jeg skulle betjene kjøkkenapparater INNI skapet? :knegg:
Den funker best til to, maks tre, nettopp pga kapasiteten den har.
i helgen stekte jeg bacon i den. Mindre os enn på stekepanne, og ovnen var opptatt til annen mat.
En "vanlig" ovn er rundt 70 liter i volum. Den lille kombi-ovnen/microen som var på siden du lenket til, Hyacinth, er på 44 liter. Den airfryeren vi har (som har riller på siden og stekebrett, slik at den oppfører seg som en bitteliten ovn) er på omtrent 11 liter. Jeg vil mene at disse tre forskjellige ovnene vil dekke forskjellige bruksområder.
Det sagt, så vet man jo aldri om man kommer til å falle for et kjøkkenapparat eller ei, før man har testet kjøkkenapparatet. Vi kjøpte en airfryer med skuff man skyver ut og inn - den ble brukt én gang, og deretter gitt bort. Men airfryer med riller på innsiden ble brukt såpass ofte at vi også kjøpte en ekstra til å ha på hytta.
Jeg tror vi i 95 av 100 tilfeller bruker airfryeren til en av disse tingene:
varme opp pizzastykker (maks seks Pizzabakeren-stykker, og det krever at man følger med og flytter rundt på brettene)
steke frossen eller fersk fisk (vanligvis nok fisk til to personer)
varme opp rester (til en eller to personer)
steke halvstekte rundstykker (der bruker vi ikke steke mer enn seks stykker)
steke ostesmørbrød
varme opp kjøttstykker (pølser, snitsel, etc)
steke potet
ovnssteke grønnsaker
Ofte kan vi varme opp eller steke fisk/kjøtt i airfryeren, og så steker vi potet eller grønnsaker i stekepanne. Det er sjelden vi kombinerer disse to ingrediens-typene i airfryeren samtidig.
Jeg fikk airfryer til julaften og elsker den allerede. Både stekeovnen og mikroen vår er 10 år gamle og stekeovnen steker allerede ujevnt (også på varmluft). Pommes frites ble mye bedre, bacon mye bedre. Tok akkurat noen frosne pølser (tykke grillpølser) ut av fryseren og airfryeren brukte 9 minutter å tine og "steke" de.
Det kan godt være jeg kjøper airfryer etterhvert, og jeg ser absolutt vitsen. Men jeg tror jeg skal starte med å prøve å sette meg inn i de to ovnene jeg allerede har brukt en formue på. Det er egentlig ganske synd at mikroen bare brukes til mikro når den også kan steke og grille. Og som sagt er den vanlige stekeovnen helt sjokkerende rask til å varme seg opp. Når det gjelder grønnsaker, som vi spiser veldig mye av, så må jeg til med stekeovn uansett. Jeg hadde aldri fått plass til de mengdene jeg steker i en airfryer. Men til fisk, kylling etc hadde det jo vært supert.