Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ansjos vs brisling

#1

Hyacinth sa for siden:

Mulig jeg har spurt om dette før, men jeg finner det i tilfelle ikke.

Hvorfor i alle dager selges krydret brisling som ansjos i Norge? :undrer: Det er jo en helt annen fisk, og når den i tillegg er krydret, så er det jo helt ubrukelig som ansjos!?

Jeg laget pasta alla puttanesca for en tid tilbake, og jeg måtte kaste maten fordi jeg hadde kjøpt feil ansjos. Eller «ansjos». Og ansjos er nesten umulig å finne i vanlige matbutikker, bortsett fra Meny etc.

Men hvorfor er det LOV å selge brisling som ansjos? Det er jo lureri på høyt nivå?


#2

Dali sa for siden:

Har ikke svar på spørsmålet ditt, men lurer på: hvilken ansjos kjøper man for å bruke i matlaging? Kan man bruke noe som fins i «vanlige» butikker?


#3

Nada sa for siden:

Denne er brukandes. Den finnes på Meny hvertfall.
Har også lurt på dette, Hyacinth. Synes det er skikkelig lureri


#4

Dali sa for siden:

Takk for tips. Har en hemmelig plan om å lure ansjos oppi diverse sauser framover, uten å si noe til ungene.


#5

Lavender sa for siden:

Du hadde en tråd om Jansons Fristelse som ble ganske opplysende på slutten. Det er som Nada svarer, må kjøpe de italienske på glass til puttanesca. Her får vi brisling som både sild og ansjos. Snenskenes surstrømming må fiskes nord i Østersjøen og er noe helt annet.



#7

Hyacinth sa for siden:

Så jeg hadde skrevet om det før, ja. Ja der ser du. :knegg:

Men jeg liker det ikke! Jeg vet hvilken ansjos jeg må kjøpe, men jeg tok feil den gangen jeg laget puttanesca.

Og SNL sier: «Ansjos må ikke forveksles med den norske retten «ansjos», som er laget av fisken brisling.»

Hmfr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.