I lys av airfryer tråden så kjente jeg at det er på tide å ta fram airfryeren jeg fikk for noen år siden. Jeg ble aldri venn med den, for jeg visste ikke hva jeg kunne lage og hvordan. Nå vil jeg prøve igjen, men jeg trenger hjelp!
Hva er deres beste middager/desserter osv å ha i airfryer? Og kan jeg få grader og tid også?
Hos oss brukes airfryeren mye, men i stor grad til en og en matvare. Jeg tror det er vanskelig å gi generelle råd - hver airfryer er forskjellig, så jeg tror det vil være lurt å prøve seg fram. Vi bruker ofte å ta litt og litt om gangen - typisk er å starte med 180 grader og 5 minutter, og så kanskje snu litt på matvaren og gjenta. Men vi bruker den mye til oppvarming.
Det sagt, så er det noen generelle regler for konvertering:
Airfryer - Vanlig ovn
8 min. - 10 min.
16 min. - 20 min.
24 min. - 30 min.
32 min. - 40 min.
40 min. - 50 min.
48 min. - 60 min.
Airfryer - Varmluft - Vanlig ovn
150 °C - 170 °C - 190 °C
160 °C - 180 °C - 200 °C
170 °C - 190 °C - 210 °C
180 °C - 200 °C - 220 °C
190 °C - 210 °C - 230 °C
200 °C - 220 °C - 240 °C