Jeg skal prøve å lage en kake formet som en halv kule.
Tilfeldigvis så har jeg ikke kakeform med den formen. :humre:
Men: Jeg har salat/serveringsboller som er ildfaste. Kan det funke å steke kaken i en slik? Hvordan påvirker uortodoks form steketiden, tror dere?
Jeg har laget halvkule-kaker, og da har jeg lagt et lag plastfolie i en bolle, og laget kaker som f eks. Oreokake, ostekake, marsipankake (bare å skjære til sukkerbunnene) og sjokolademousskake.
Jeg ville også gjort som Niobe foreslår, å «støpe» kaken i bolle. Det er knotete å skjære til en kake man har stablet, og å steke i ildfast bolle er helt Lotto i hva som blir resultatet.
Antar den er for å få kaka lettere ut av bollen. Det er kaker som ikke stekes, som bare dyttes nedi forma og avkjøles (typ blanding av smør og knust kjeks), mousse o.l.
Tolket Niobe som at hun også bruker samme metode med tilpassede kakebunner og vil tro at plastfolien har samme funksjon her, å gjør det lettere å få ut kaken i en hel del fra formen :)
Jepp! Bare så kaken "glir" ut av formen selv, når man snur den opp-ned. Og så er det bare å dra av plastfolien, så har man glatt og fin kake til å pynte.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.