Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis dere skal på en romantisk weekendtur ...

#1

Acsa sa for siden:

...hva slags sted reiser dere til da? Hva gjør dere? (Ja, bortsett fra å sove fordi man har latt ungene være igjen hjemme, da.) Er et koselig hotellrom med stor dobbeltseng hovedpoenget, og så kan det være hvor som helst? Drar dere på sightseeing? Rusler turer i naturen? Shopper? Går i teater? Må det være en storby, eller skal det være litt bortvekk?


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Da foretrekker vi storby med severdigheter, museum, gatetrasking og lange kvelder på restaurant med vin og god mat.

Å rusle tur i naturen tror jeg må være det siste vi ville funnet på.


#3

Pamina sa for siden:

Mest romantiske turen vi har hatt var til Reykjavik. Bading i Blå lagunen, tusle rundt i sentrum, spise utsøkt mat på Lækjarbrakkja, titte på hus og bygninger, sein frokost, tidlig til sengs, bading på vanlige bad i godt varmt vann midt i februar. Museer mer Snorre manus og samtidskunst og kirker. Uslåelig.


#4

Agent Scully sa for siden:

a) New York, med gatetrasking, kafebesøk, speed-sightseeing og shopping.
b) Alpetur med ski og spa-hotell ...


#5

løve70 sa for siden:

Vi fortrekker en storby. Alternativet ville vært et Spa hotell.


#6

Filifjonka sa for siden:

Engø Gård, hvis poenget er en god dobbeltseng og luksusfølelse og deilig mat og fred og ro og rusleturer i naturen. Det er ikke så langt å reise, så det går ikke mye tid bort. Jeg bryr meg ikke så mye om spa (tror jeg). Liker ihvertfall ikke å bli massert og aromaterapiert og denslags.

Storby, hvis man har mer tid og enda mere penger og barnevakt over flere dager. :)


#7

nikki sa for siden:

Høres ut som oss.:knegg:


#8

GinaK sa for siden:

På vår neste tur så har jeg siklet endel på NICE men gubben er redd det vil bli for mye badestrand..... så da har jeg begynt å se litt på PARIS.
Om gubben hadde fått bestemt ville han dratt til et skisted og stått slalom... men jeg tenker å reise i oktober...
Vi var i Roma i fjor høst og det var veldig fint men det ble endel gåing da. Det hjalp veldig at det var varmt og deilig.


#9

Skilpadda sa for siden:

Storby, helt klart. :jupp: Med teater og kunstmuseer og gode restauranter og hyggelige kafeer og barer. NYC er første-ønske-valget for storbytur; London er alltid en sikker vinner, København er veldig hyggelig, og ellers så har jeg begynt å få mer og mer lyst til å dra til Berlin. Varme liker ingen av oss, strandliv er kjedelig, og tur i naturen er liksom ikke oss.


#10

Bokormen sa for siden:

Vi er kjedelige da vi er på tur. Sove lenge, spise frokost i fred og ro, rusle rundt og kanskje handle litt, drikke kaffe, gå på restaurant, ta en drink eller to. :)


#11

Benzo sa for siden:

Dra til Nice! Det er utrolig koselig der, og dere trenger ikke ligge på stranda hele dagen, tvert i mot. Det er mye å se og togturen til Antibes og Cannes er ikke lang.


#12

Pasta sa for siden:

Litt morsomt for jeg spurte nettopp gubben hva han ville gjort hvis vi skulle reise på romantisk weekend. Han hadde ikke noen svar å komme med til meg.... Ikke liker han å reise og ikke er han særlig romantisk av seg.

Hvis vi hadde bodd mer sentralt i østlandsområdet så hadde jeg villet reise til f.eks. Dubrovnic. Hotell (gjerne med spa), vandring i gamlebyen, bading fra klippene, ut å spise god mat, sove lenge, lange frokoster, kaffe og kaker på uterestaurant (eller pils).

Alternativt hadde vært høsttur på et hotell på fjellet i Norge med spa, fjellvandringer og tidlige kvelder :nikker:


#13

Dragen sa for siden:

Utopia.


#14

007 sa for siden:

  1. Sol, varme, strand, seng, bøker og vin.

  2. "Storby" med fotball, shopping, pub, sang og kultur.


#15

nolo sa for siden:

Det er lenge, lenge siden vi var på tur sammen uten barn. Og det kan bli lenge til, ettersom barnevakter ikke vokser på trær.:(

En en vakker dag skal vi på tur igjen, og da blir det byferie. Høyt på listen står Lisboa, Roma, Berlin eller Barcelona.


#16

Nessie sa for siden:

Foretrekker storby.
Med late dager, god mat, tusling i gatene, shopping etc.

Synes syden blir litt for kjedelig.


#17

MsM sa for siden:

Storbytur, ja. Ofte i Storbritannia, men også byer i andre land.


#18

Tangina sa for siden:

I vårt 17 år lange samliv har vi aldri vært på romantisk weekendtur. :sukk:

Hvis imidlertid det utenkelige skulle skje, så tror jeg at jeg ville foretrukket storby med flere gode spise/drikkemuligheter. Og siden det bare skal være en weekend, så bør det ikke være veldig langt unna. Krakow utenom den verste turistsesongen (var der i 1984 og bestemte meg for å ha bryllupsreisen min dit, men har jeg blitt gift? :snurt:) er et alternativ. London, Amsterdam eller Berlin kanskje? Er ikke så bevandret i europeiske storbyer. Heidelberg er også et alternativ - om ikke en storby, så er den i hvert fall romantisk. Inspirert av et innlegg over, kunne jeg også tenkt meg Reykjarvik.


#19

Angelique sa for siden:

Vi har vært på romantisk weekendtur en gang tidligere i Cannes.Var der første helgen i mai for to år siden,helt nydelig (min bursdagsgave fra min kjære)
Ikke mye trasking.Ksoelig fransk hotel, litt strand,my egod mat og drikke samt shopping.

Vi reiser til fredag på ny romantsik weekend.Helt uten barn.Eldste passer yngste.
Drar med Color Magic fredag til Kiel.Kommer hjem søndag.
Min julegave fra min kjære.Han har ogs bestilt SPA behandling til meg.75 minutter med massasje og varme steiner.


#20

Vito sa for siden:

ååå .... paris minner dukker opp

Kos dere! ;)


#21

LaBanga sa for siden:

Paris, NY, Venezia... På storbytur blir det jo litt shopping, en del kultur, restaurantmåltider og late morgener på hotellet. Prøv å finne hotell i et strøk med gode restauranter, så er det ikke så lang vei hjem til hotellet!

Skiferie med spa hørtes deilig ut forresten, eller annen spaferie. Latvia og Litauen osv skal visst være veldig bra og billig i så henseende.


#22

Selma sa for siden:

Da reiser vi på storbyferie - med en passe miks av gamle kirker, museer, shopping, god mat og bare vandre gatelangs. Spa frister ikke meg så veldig og sol- og badeferien tar vi sammen med ungene. Jeg kunne ikke tenkt meg å reise til Syden uten ungene

Vi er heldig stilt når det gjelder barnevakter så vi har stort sett vært på storby-tur en gang i året de siste årene


#23

Kanina sa for siden:

Den beste romantiske turen vi har hatt (utenom bryllupsreisa), var til Barcelona på langhelg i februar i fjor. Akkuart passe spassèr-klima, deilig tapas overalt, akkurat passe mengde med sight-seeing (blir litt stressa hvis det er alt for mye man bør få med seg), nydelig arkitektur...


#24

Tangina sa for siden:

Æsj, nå hadde du fått rettet opp "Barvelona" akkurat tidsnok til at jeg ikke kunne være morsom.

#25

Kanina sa for siden:

:lol: vær morsom likevel, 'a! Barvelona... høres jo ultraromantisk ut!!


#26

Tangina sa for siden:

Ikke sant! Denne romantiske, og framfor alt, uoppdagede perlen av en by - full av fantastiske tapasrestauranter, helt (og jeg mener virkelig helt) fritt for andre turister, akkurat passe moderne men også med mye tradisjonsrik kultur å la seg underholde av osv. osv. Åh - Barvelona! Eia var jeg der. :lengter:


#27

Kanina sa for siden:

He he. Byen der man harver over hverandre...

Jadda, vet at Barceolona er litt "ut", og at Madrid og Valencia er "in", men mannen skulle dit med jobben først, og dessuten elsker jeg art noveau (eller hvordan det nå skrives) og Gaudi... :glis:


#28

Siri sa for siden:

Sist gang vi var på weekendtur kjørte vi til nabobyen, hadde et deilig stille hotellrom med havutsikt, spiste på en pizzarestaurant, gikk på kino før vi tuslet tilbake til hotellet og så en romantisk komedie på tv... Neste morgen kjørte vi hjem og syntes vi hadde hatt det utmerket! :D må gjøres igjen snart


#29

Tangina sa for siden:

Prøvde ikke gjøre narr av Barcelona, altså :kors på halsen: Der har jeg aldri vært. Men Barvelona, derimot...


#30

Fluke sa for siden:

Ja!

:knegg:
Det er også fint om vi kan tusle rundt hånd i hånd og se oss om, men om det er Gamle Stavanger, Frognerparken eller Hyde Park er ett fett så lenge vi har barnefri og er alene.


#31

jane sa for siden:

Da hadde vi nok reist på jungelsafari.


#32

turi sa for siden:

Jeg og mannen har aldri vært alene på ferie. Kanskje til sommeren. :krysser:


#33

Kaija sa for siden:

Vi drar aldri på romantiske turer sammen. Har vært et par ganger på reise alene med mannen etter at vi fikk barn, men det har vært i forbindelse med bryllup, så den store romantikken for egen del har vi ikke funnet plass til.

Nå fikk jeg skikkelig lyst til å reise på kosetur. Hvor spiller ingen rolle.


#34

Hyacinth sa for siden:

Vi har gjort det fire ganger, og turene har gått til følgende steder: Amsterdam, Roma, Barcelona og Nice.

Vi koser oss sammen, gjør akkurat det vi har lyst til, men er nokså nysgjerrige av oss, så det meste av tiden går med til å oppleve mest mulig og se seg om. Og så spiser vi masse. :o


#35

Hyacinth sa for siden:

Barcelona er vel ikke ut. At stadig flere reiser dit betyr vel ikke at det er noe dårlig sted å være. Barcelona var kanskje den kjekkeste av våre fire turer, hvis man utelukkende legger vekt på selve byen.


#36

Mandarin sa for siden:

Vi var i Praha på vår første tur etter at lillemor ble født. Reiste i august mnd. og hadde vakkert vær. Det var superromantisk. Vi slentret rundt , nyforelsket, drakk vin på fortausrestauranter, droppet innom noen kunstutstillinger, dro på sightseeing, nøt vakre og historiske omgivelser, shoppet elendig, var på bortgjemte blues-nattklubber, spiste deilig mat, og sang shillingsviser på fransk restaurant med et tysk middelaldrene ektepar! Og kjærligheten blomstret!!

:knegg:

Kan anbefales!


#37

Alexy sa for siden:

Hadde dratt til Paris eller Roma! :drømme:


#38

Hyacinth sa for siden:

Neida. Jeg ble fortalt at Nice var bading og soling og nesten-Miami, men det var det ikke. Nice har MYE å by på! Jeg ble kjempeoverrasket!


#39

Mandarin sa for siden:

Nice er spennende!!:riktig:


#40

nikki sa for siden:

Jeg har lyst til å reise til Nice.:nikker:
Har vært i både Paris og Roma.Anbefales.:riktig:


#41

Kanina sa for siden:

Er jo helt enig... fikk bare inntrykk av det gjennom aviser og blader etc! Men jeg driter jo i slikt uansett, da. Syntes det var en fantastisk by!

Tangina: tok meg uansett ikke nær av noe, oppfattet bare dette med masse turister og "uoppdagede" tapasbarer som en smule ironisk. Det var jo mange turister der.. :knegg:


#42

Tangina sa for siden:

Neida, jeg er skikkelig dårlig på hva som er inne og ute i forhold til europeiske byer. Det var ene og alene forsøk på en spøk om stavefeilen og at mange higer etter såkalte "uoppdagede perler". Og da måtte det jo være fantastisk med en helt ny by som hadde alle disse fordelene. Til mitt forsvar hadde jeg både feber og et par glass rødvin innabords, så jeg var nok ikke verdens beste spøkefugl i går. :knegg:

#43

Kanina sa for siden:

åh, da så! :lol: Da skjønte jeg det endelig :blånn: Til mitt forsvar er jeg ny her og sikkert ikke helt vant til humoren her inne!

#44

Maysen sa for siden:

Paris er jo i seg selv en romantisk by.
Men jeg kunne nok tenkt meg Roma jeg. Har hørt at det er så utrolig vakkert og romantisk der.;)


#45

Salt sa for siden:

Jeg digger både Stockholm, København og Helsinki, jeg.. Spesielt Helsinki, for meg som er så designinteressert. Italia er jeg litt over. bodd der i 2 år, og vært der opptil flere ganger i året ever since


#46

gullet sa for siden:

Storby, eller i det minste byferie, uten tvil.
Barcelona, Budapest, København, Venezia, Montepellier ...


#47

Candy Darling sa for siden:

Ringer hjem ustanselig, antar jeg. :o

Vi skal på én overnatting på spahotell om en måneds tid. Jeg gleder meg vilt, og gruer meg omtrent like mye. :flau:

Men når minstesnupp nærmer seg året, skal vi ta oss en ordentlig tur. Da drar vi et sted vi har lyst å dra som ikke egner seg noe særlig for de minste. Alle europeiske storbyer inngår egentlig, men vi drar nok et sted vi ikke har vært. :mystisk:


#48

Obelix sa for siden:

....kunne jeg reist hvor som helst.

Mest sannsynlig blir det en barnefri tur på fjellet i løpet av våren selv om jeg heller ville reist et annet sted. Reykjavik f.eks. Eller Tallin.


#49

Elisabet sa for siden:

Jeg suger til meg tips. Vi er aldri på noen romantisk tur bare oss to, men i september har vi 10-års bryllupsdag, så da må vi få en forandring på det. Jeg kikket litt på Cannes pga. at jeg fant billig og fint hotell, men aner ingeting om plassen. Roma frister også. :D


#50

IOA sa for siden:

...kunne jeg ha reist hvor som helst, bare det var langt nok unna jobbene til min kjære. ;) Vi har ikke vært på tur sammen bare vi to - aldri faktisk. Men vi har vært på et par-tre ferier der vi har hatt barnevakter på feriestedet. Det er deilig.


#51

Kaprifol sa for siden:

Slik det er nå tror jeg jaggu vi skulle dratt til Chamonix. Skikjøring på dagtid og rusle i koselig by om kvelden, spise raclette og drikke drinker på rare skibumsutesteder. Morsomt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.