Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feriehus i Italia

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lyst til å leie feriehus i Italia til sommeren, gjerne sammen med venner eller familie. Ha et stort hus og lage god mat og bare slappe av et par uker. Gjerne med en koselig landsby innen rekkevidde, og noen interessante byer i dagsturavstand.

Hvilket område bør vi velge? Og er det noen som har erfaring med spesielle utleiefirmaer?


#2

Benzo sa for siden:

Sicillia! En nydelig øy, perfekt for avslapning, men også veldig mye å se.


#3

Mikkeline sa for siden:

Jeg holder en knapp på Toscana. Da har du kort vei til f.eks Firenze, Siena og Pisa. Masse koselige landsbyer å besøke, fine bademuligheter, flott natur og deilig mat.


#4

Estrella sa for siden:

Ååååå, det hørtes helt herlig ut.



#6

Elisabet sa for siden:

Er du Trumf-medlem? Bestiller du hus fra Novasol før den 4. februar og er Trumf medlem, så får du i tillegg 8% rabatt på de prisene du får opp på siden her. www.novasol.no/web/partner.nsf/front/2022583?opendocument

Novasol er såvidt meg bekjent et anerkjent utleieselskap. Fikk akkurat nyhetsmail fra Trumf om dette. :)


#7

maggypop sa for siden:

Du kan sikkert finne et feriehus som møter dine kriterier hvor som helst i Italia, det er jo fine hyggelige byer overalt :)
Men utvalget er etter min erfaring størst i Toscana, ihvertfall når det gjelder den typen du er ute etter.
Jeg har erfaring med In-Italia, Sembo og Vacanza-In. Jeg må nok si meg mest fornøyd med In-Italia (dk). Sembo var forsåvidt ok, men de tilbyr mest badeferier, såvidt jeg vet. Vacanza In formidlet kontakt med et sted vi fant selv på nett, da vi ikke var helt fornøyd med de stedene de presenterte for oss.

Lykke til! :)


#8

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar, jeg bestilte katalog fra Novasol igår. :)


#9

Hyacinth sa for siden:

Høres herlig ut!

Har dessverre ingen erfaringer, men vi har lyst til nøyaktig det samme og håper på noen tips. Vi har søkt en del på nettet, men finner ingeting med minst to soverom til en overkommelig pris.


#10

Arona sa for siden:

Søk deg frem et privat på

www.homeaway.no

Haugevis med hus og leiligheter i alle prisklasser.

God tur!


#11

kokosbolle sa for siden:

Toscana er kjempeflott, men en killer for de med allergi! Man formelig bor uti høysåten i den verste allergitiden. En venninne av meg dro dit i juli for noen år siden, og fikk store deler av ferien ødelagt pga allergiske reaksjoner. Verdt å tenke på hvertfall :)

Vi leide hus i en kystby som heter Andora (må ikke forveksles med landet Andorra, hehe) i Italia i fjor (en time fra Nice). Det var kjempedeilig og vi var på stranda, utforsket pittoreske kystbyer i nærheten og reiste inn i landet på vinsmaking. Det var en herlig ferie!


#12

Selma sa for siden:

[quote=kokosbolle;747920]Toscana er kjempeflott, men en killer for de med allergi! Man formelig bor uti høysåten i den verste allergitiden. En venninne av meg dro dit i juli for noen år siden, og fikk store deler av ferien ødelagt pga allergiske reaksjoner. Verdt å tenke på hvertfall :)
/quote]

Det minner meg om en togtur fra Roma til Firenze for flere år siden. Åpne togvinduer og allergi er ingen god kombinasjon - jeg nøs konstant hele veien :o


#13

Hyacinth sa for siden:

Oj. Ja, da er det utelukket med en gang. Er allergisk både mot bjørk, timotei (gress) og raigress. Men har de ikke andre gresstyper der da?


#14

liefje sa for siden:

Toscana er kjempefint, men akk saa fullt av turister at det nesten har mistet sjarmen. Vi har vaert der flere ganger og det blir verre og verre. I forfjor leide vi hus i Umbria (fly til Roma, leiebil i 1,5 time nordöstlig retning) i stedet, og det var Toscana slik det var der för, liksom. Nesten tomt for turister men likevel fullt av sjarmerende byer og bra restauranter etc. Anbefales.


#15

løve70 sa for siden:

Signerer denne. Umbria er flott!!
Vi bodde i et flott hus i en liten by som heter Amelia:
www.la-palombara.it/eng/presentazione.html

Reiser gjerne tilbake dit.


#16

liefje sa for siden:

Vi bestilte herfra: casa.interchalet.com/casa.cfm (Casa er en del av firmaet Interchalet. Casa har litt finere hus og ferieleiligheter).

Vi er bosatt i Tyskland, men det er meget mulig at man kan bestille derfra selv om man ikke gjör det. Bra utvalg har de i alle fall.

Her hos oss er det forresten slik at man maa bestille nesten et aar paa forhaand hvis man skal ha mulighet for aa faa det man önsker. Det blir kjempefort utsolgt - i alle fall de beste husene.


#17

Filifjonka sa for siden:

Takk for mange gode råd, jeg får se nærmere på det. Håper jeg kan finne noen som vil bli med. :)


#18

Veronal sa for siden:

Toscana eller min nye favoritt: Piemonte. Neste gang skal vi bo i nærheten av det gastronomiske himmelriket: Alba.


#19

Palmen sa for siden:

Dette var tråden jeg hadde tenkt å starte i dag! :abbonerer:


#20

kokosbolle sa for siden:

Vet ikke hvordan det er med gresstypene og slikt, men det er absolutt verdt å finne litt mer ut om hvis man tenker seg ned dit i sommerferien. Det er jo så stusselig å få ferien ødelagt pga allergi :nikker:


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg abonnerer. Hvis vi bare for solgt leiligheten vår, så skal april måned tilbringes i Italia.


#22

Milfrid sa for siden:

Oj! Det hadde jeg ikke tenkt på, nei... Vi er to som er skikkelig allergiske, så da må vi kanskje tenke på nytt igjen :(. Jeg som hadde funnet det kjekke stedet :sukk:.

Ja, ja. Takk for tilpset om Andora, får søke litt og se hva jeg finner der.


#23

Salt sa for siden:

Vi har et sommerhus på grensen mellom Toscana og Lazio. Der er man midt i "alt". 2 timer til Firenze, 2 timer til Roma, 1 time til Siena, og en haug med vinlandsbyer i umiddelbar nærhet. Lago Bolsena er bare en halvtime unna, hvor man kan kjøle seg ned, og med en drøy times kjøring er man på de FANTASTISKE strendene i Montalto di Castro og Marina di Castro.


#24

Palmen sa for siden:

Salt: heldiggris! :D


#25

Hyacinth sa for siden:

:eek: (Og hva kostet denne herligheten? :knegg: )


#26

Salt sa for siden:

Kostet i underkant av 1 mill, men måtte pusses opp en del... Men det er et stort hus med 3 etasjer og stor garasje, så det var vel egentlig ikke så dyrt, alt tatt i betraktning!


#27

Hyacinth sa for siden:

Å, gud, så deilig! Høres fantastisk ut. En mill var ikke dyrt for et stort hus i Italia. Er dere litt sånn handy som pusser opp selv?


#28

Hyacinth sa for siden:

Leier dere ut? :smisker:


#29

Salt sa for siden:

Er vel streeeengt tatt mamma og pappa som EIER, men siden jeg har vært med og pusset opp MASSE så føler jeg at jeg eier litt jeg og. :nemlig:
Har gjort det meste selv ja, også har vi blitt veldig gode venner med naboen som er rørlegger. :nikker: Og kona hans har ikke noe å drive med, så hun får være vaskehjelp.


#30

Salt sa for siden:

Leier ut av og til, men til sommeren er visst dessverre alt fullt alt. :sjokk:


#31

Hyacinth sa for siden:

;) Lov å prøve seg! (Eller kanskje jeg skal være glad for at jeg slipper pollensesongen der nede.. )

Beklager fullstendig trådkupping, Max!


#32

Salt sa for siden:

Pappa kommer en tur etterpå, skal høre hvilket firma de brukte, Max!


#33

Tuneland sa for siden:

:juhu:Jeg vil!:D


#34

Milfrid sa for siden:

Nå har jeg funnet en tre-fire kjekke steder på den italienske rivieraen som jeg skal be om priser på :D. Så takk til deg som minnet meg på at med to så allergiske så vi er, så er neppe Toscana midt på sommeren stedet å dra :nemlig:.

Vi skal til Italia i sommer, så mye er sikkert :jippi:.


#35

Milfrid sa for siden:

Heldiggris!!!

Jeg SKAL ha hus i Italia før jeg blir alt for gammel. Ville jo aller helst hatt en vingård da, men må vel innse at hvis de ikke finner opp en allergivaksine snart, så er det vel smartere med et hus ved havet. Det høres ikke så ille ut det heller når jeg tenker meg om ;).


#36

Salt sa for siden:

Legger ut noen bilder av huset.. Men ikke siter, da jeg kommer til å fjerne dem etterhvert...


#37

kokosbolle sa for siden:

Ja, bare hyggelig å kunne være til nytte. Det må jo være så utrolig dumt å få hele ferien ødelagt av allergi.

Den italienske rivieraen er superb! Ikke så ille turistbefengt som den franske og kjøreavstand til mange flotte steder. Vi var blant annet i Portofino, en fantastisk liten perle som bare må oppleves.


#38

Salt sa for siden:

Firmaet som ble brukt heter Norsk Megling. Veldig bra! Anbefales!


#39

B@mbi sa for siden:

Kan anbefale Forte dei Marmi, på "Marmorkysten". I Toscana. Fantastiske strender (digger ordningen med å leie strandplass, restaurant, dusjmulighet og toaletter). Søt liten by. Og kort vei til både Firenze og Pisa. Absolutt ikke overbefolket. Men slutten av juli + august (+starten av sept?) er det jo ferie i både Italia og Frankrike iallefall. God sjanse for at det er veldig fullt.

images.google.no/imgres?imgurl=http://www.vacanzeinversilia.com/dovesiamo/cartina_fortedeimarmi.jpg&amp;imgrefurl=http://www.vacanzeinversilia.com/dovesiamo/dovesiamo_fo.html&amp;h=291&amp;w=504&amp;sz=37&amp;hl=no&amp;start=9&amp;um=1&amp;tbnid=Q76K9yY-Ti-gWM:&amp;tbnh=75&amp;tbnw=130&amp;prev=/images%3Fq%3Dforte%2Bdei%2Bmarmi%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dno%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:nb-NO:official%26hs%3DSVt%26sa%3DX


#40

B@mbi sa for siden:

Ellers er Korsika også et veldig flott sted å feriere, om det ikke må være i Italia :ja:


#41

Estrella sa for siden:

Ahh, din heldiggris. :glis:


#42

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar, alle sammen. Vi lider visst av fullstendig beslutningsvegring, og jeg er spent på om vi klarer å få bestilt noe som helst.


#43

Palmen sa for siden:

Aaargh, det er der vi er også! Har brukt uttallige timer på å kikke på hus, fortrinnsvis i Toscana, men er ikke en milimeter nærmere noen beslutning. Har kommet fram til at en leilighet i gangavstand (dvs max 2 km) til nærmeste lille sentrum som har en butikk og en restaurant, max 1700 euro i uka og ledig de tre forste ukene i juli ville være det ideelle. Men det har vi ikke funnet enda.... Tror kanskje vi er kravstore...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.