
apan sa for siden:
Jeg vakler mellom å lage dette selv i dag eller gå ut og kjøpe noe greier. Har noen en enkel oppskrift som man lett lykkes med?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
apan sa for siden:
Jeg vakler mellom å lage dette selv i dag eller gå ut og kjøpe noe greier. Har noen en enkel oppskrift som man lett lykkes med?
Bayone sa for siden:
Jeg laget disse sist. De var veldig gode og enkle å lage.
Tjorven sa for siden:
Indiske og pakistanske venner sier at de synes det er vanskelig å lage skikkelig godt nanbrød uten en "ovn for slikt" (heter det tandoor, kanskje?). Så de anbefaler meg å kjøpe siden jeg ikke har noen sånn.
apan sa for siden:
Jeg skjønner, jeg vurderer stikke ut og kjøpe noe brød som alternativ også... feks et pidebrød på den butikken nær du bor...
Tjorven sa for siden:
Pidebrødene på min nærbutikk fungerer fint. Selv om de ikke er like gode som nanbrød på restaurant.
Myria sa for siden:
+1 på disse bortsett fra at jeg steker/griller dem i ovnen. Setter på høy temperatur og grillfunksjon og steker først til de blåser seg opp, snur og steker til de er passe stekt på den andre siden. Det går fort.
Selv om det aldri blir helt autentisk uten en tandoor synes jeg likevel hjemmebakte er veldig mye bedre enn kjøpte.
apan sa for siden:
Nei, vet. Men jeg tror kanskje jeg mer trenger luft enn å rote til eget kjøkken mer i dag.
Absolutt. Jeg noterer meg oppskriften til senere uansett.
C3PO sa for siden:
Jeg har dessverre ikke oppskriften for hånd, men har laget gode naan i støpejernsstekepannen.
Tallulah sa for siden:
Ja, de gangene jeg har fått hjemmebakt nan har de vært stekt i tørr panne på høy varme.
Om du skal ut, så får du kjøpt nybakte nanbrød på grønland, i sweet-shopene i Tøyengata. Om du skvetter litt vann på dem og setter i ovnen på varmluft rett før du skal spise, så fluffer de seg opp igjen.
apan sa for siden:
Takk. Jeg skal ikke så langt dessverre. Ble et pidebrød, men jeg har lyst til å lage nan senere en gang. Trenger en støpejernspanne.
Tallulah sa for siden:
Vil tro det kan funke med en pizzastein også? Slik at man får den store varmen nedenfra i tillegg til fra grillelementet.
apan sa for siden:
Det kan hende, men det har jeg i alle fall ikke.
Tallulah sa for siden:
Å varme opp ovnen med stekeplata inni er en grei erstatning.
Skilpadda sa for siden:
Lurer på om det ville funke å sette støpejernspanna i ovnen (hvis håndtaket tåler ovn, seff), det har jeg ikke tenkt på før, men det burde jo være bra. Holder bedre på varmen enn en stekeplate gjør, vil jeg tro.
Pamina sa for siden:
Pizzasten og så varmt som mulig, evt grillfunksjon fungerer utrolig bra.
Jeg har bakt nanbrødene som trinesmatblogg har oppskrift på, de blir gode, men ikke like bra som de man får på gode restauranter.
annemede sa for siden:
ainasmatglede.blogg.no/1463983195_enkle_nanbrd.html
Jeg baker denne oppskriften. Litt arbeid, pga steking, ellers OK.
Benzo sa for siden:
Til en annen gang du ikke gidder/har tid til å bake selv, anbefales Sweets and bakers på Furuset senter. I tillegg til plaine nan, prøv gjerne nan kebab, pakora og samosa. :nam:
Snippa sa for siden:
Jeg synes Trines matblogg sine er helt ok.
Hvis du vil ha en skikkelig enkel variant en annen gang, kan jeg anbefale disse fra Gigabox:
Synes som regel butikk-nan er skikkelig nedtur, men disse har alle jeg vet om som har prøvd dem likt.
Magica sa for siden:
Jeg har den beste og enkleste oppskriften! Og jeg steker de på maks varme på en pizzastein i stekeovnen. oppskrift.klikk.no/nanbrod/4188
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.