
apan sa for siden:
Lillebror har lagd ramen med kjøttdeig på AKS og vil at det skal gjentas hjemme. Jeg har søkt en del, men får mange treff på "mer avanserte" ramen. Har noen en enkel oppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
apan sa for siden:
Lillebror har lagd ramen med kjøttdeig på AKS og vil at det skal gjentas hjemme. Jeg har søkt en del, men får mange treff på "mer avanserte" ramen. Har noen en enkel oppskrift?
venla sa for siden:
Jeg bruker denne oppskrifta, www.godt.no/oppskrifter/suppe/7508/ramen-nudelsuppe-med-kylling
Tipper det går helt fint å bytte ut kyllingen med kjøttdeig. Det viktigste er krafta, litt soya og nudler, så kan en ha i det som en har lyst på av grønnsaker.
Tjorven sa for siden:
Ramen er en favoritt hjemme hos oss også.
I denne oppskriften: meny.no/oppskrifter/Suppe/ramen-med-kylling/ kan kyllingen garantert byttes ut med kjøttdeig.
Egentlig er det jo bare å lage en kraft på buljong, tilsette nudler, kjøttdeig og litt soyasaus for å gi det et snev av asiatisk preg. Og litt mer fancy ting hvis man ønsker det med grønnsaker og egg. Hvis det har blitt servert på AKS, så er det nok noe så enkelt han egentlig ønsker seg.
Tallulah sa for siden:
Ja, vi har brukt den oppskriften mange ganger, tror det er den samme som Oda la ut en gang i tiden:
Kjapp ramen
Kraft
4,5 ts ingefær, fersk, revet
3 fedd hvitløk, finhakket
3 ts sesamolje
2,25 l kylling-/hønse-buljong
4,5 ss soyasaus
300 g eggnudler
6 stk kyllingfilet
3 ss smør
1,5 klype salt, havsalt
1,5 klype pepper, grovmalt
3 stk gulrot, normal størrelse, i tynne skiver
6 stilk vårløk, i skiver
3 stk chilipepper, rød, i skiver
6 håndfull spinat, fersk
6 stk egg, bløtkokte
Til servering
6 klype chiliflak
1,5 håndfull koriander, frisk
1,5 stk lime, i skiver
Vask, rens og kutt gulrøtter i tynne strimler, vårløk i skiver og chili i fine skiver.
I en passe stor kasserolle varmer du litt sesamolje og freser revet ingefær og finhakket hvitløk. Tilsett kraft og gi det ett lite oppkok. Tilsett soyasausen.
Mens kraften koker tørker du av kyllingfiletene og krydrer med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne og stek kyllingfiletene i 5-6 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Legg de på kjøkkenbenken under ett lokk slik at de holder seg varme.
Kok nudler etter anvisning på pakken og bløtkok eggene. Skjær kyllingen i skiver. Legg spinaten i bunnen av suppeskålene, topp med kokte nudler og hell over kraften. Topp med grønnsaker, kylling og egg.
Server med chiliflak, koriander og lime
Også har alt asiatisk mange ulike og enkle ramen-oppskrifter.
Tan tan men er en tradisjonell ramenoppskrift med kjøttdeig: www.altasiatisk.no/2021/05/tantamen-ramen/
apan sa for siden:
Ja, ikke bare det, de lagde det selv...
Takk for mange forslag dere! Stemmer at det er noe enkelt han vil ha.
Syrinx sa for siden:
Eg hadde sendt melding til AKS og høyrd om dei kunne dele oppskrifta, så blir smaken heilt riktig også.
(Og så er det sikkert kjekt for dei med ei slik positiv tilbakemelding som spørsmål etter oppskrift faktisk er.)
Isolde sa for siden:
Vi liker godt kikoman sin ramensaus. Etter vi oppdaget den lager vi ofte rask ramen med alt mulig. Kan sikkert steke litt kjøttdeig med salt og pepper. Eventuelt litt soyasaus/østersaus. Så blande med denne kraften. www.kikkoman.no/produkter/detail/kikkoman-konsentrert-ramen-nudelsuppe-base-shoyu-sojasaus-smak
apan sa for siden:
Takk, det er litt vanskelig dessverre siden storesøster har cøliaki. Men ellers et godt tips.
frukt sa for siden:
Dette kan vel ikke kalles ramen, men stort enklere blir det ikke.
Ha halv teskje hver av soyasaus, fiskesaus og sesamolje i en skål (for hver porsjon). Kok nudler i kraft eller buljong, og ta vare på kraften etterpå. Ha nudler i skålen, og hell over en øse eller to av kraften. Topp med det du måtte ønske av grønnsaker, egg og kjøtt.
Tjorven sa for siden:
Det er noe sånt jeg gjetter at de har laget på AKS/SFO. Ungene mine elsket maten på AKS, nettopp fordi den var så enkel. Og hvem er det egentlig som har begrepsmakt knyttet til "ramen"?
Tallulah sa for siden:
Japanere. :knegg:
Men altså, de kaller jo hurtignudler for "ramen" også. Så jeg vil påstå at for at noe skal kalles ramen må det inneholde ramen-nudler og kraft. Utover det så finnes det jo veldig mange varianter.
frukt sa for siden:
Godt er det ihvertfall. :jupp:
apan sa for siden:
Jeg lagde noe som minte om oppskriften Tallulah la ut over her, alle var supersultne og alt gikk litt fort, men alt ble godt og mer enn godkjent.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.