Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alt for mye ris!

#1

Sweetie sa for siden:

Jeg kokte aaaalt for mye ris til middag i dag. Noen tips til hva jeg kan bruke det til? Kan det fryses? :confused:


#2

Syrinx sa for siden:

Steikt ris til middag i morgon. Enten slik ein får på kinarestaurant eller med karri.


#3

Syrinx sa for siden:

Det går også fint å varme opp ris, berre ha den i kjele med litt vatn.


#4

Strå sa for siden:

Rispannekaker har jeg lagd flere ganger. Fremfangsmåten ligner på rislapper, men siden det ikke er grøt blir den sprøere og mer smak i. Tilsetter egg, jeerafrø og karripulver og blander godt. Stekes som rislapper.


#5

sindrome sa for siden:

Det går fint å putte i kjøleskapet og bruke i noen dager.


#6

Sweetie sa for siden:

Takk for gode forslag! Da blir det stekt ris til middag. Tror faktisk jeg har en pose nasi goreng-krydder også (kanskje utgått på dato) :D


#7

liefje sa for siden:

Det går helt fint å fryse inn i ris, også. Men stekt ris dagen etterpå er jo perfekt! Husker bare at risen må stå i kjøleskapet i mellomtiden. Og krydder som er gått ut på dato, spiller absolutt ingen rolle. Det eneste som skjer er at det kanskje mister litt av smaken, men det er jo lett å fikse på ved å ta i litt ekstra.


#8

Divine sa for siden:

Kald ris med melk og tyttebærsyltetøy! :nam:


#9

amylin sa for siden:

Pleier å ha stekt ris dagen etter. Hvitløk, løk, chili, gulrøtter, kål og et egg sammen med litt fish sauce og oyster sauce og soyasaus, toppes med litt vårløk.

Eller lag riskaker. Gulrot og brokkoli som er lett kokt, sammen med litt løk, purre, salt, pepper, hvitløkspulver og løkpulver, chilipulver, blandes lett i mikser med litt havregryn og et egg. Form som en slags kjøttkaker og stek i panna.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Tipper man kan ha litt ris i vaffelrøre også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.