Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferdig grillet kylling – innhold

#1

Hyacinth sa for siden:

Er det noen som vet hva de ferdig grillede kyllingene som selges i ferskvaredisken inneholder?

Jeg har ei venninne som ikke tåler hvitløk. Hun mener at det ofte er hvitløk i ferdig grillet kylling, men er ikke helt sikker. Er det noen av dere som vet? (Jeg tenker da på krydderet de bruker, evt ikke bruker. Og jeg lurer vel egentlig også på om krydder utenpå skinnet (som ikke skal spises) virkelig går helt inn i kjøttet…)

Jeg skal lage kyllingsuppe med ferdigstekt kylling. Jeg orker ikke koke en hel kylling selv med mindre jeg er helt nødt.


#2

Magica sa for siden:

Kan du ikke bare steke kyllingfilet strimler?


#3

Hyacinth sa for siden:

Jo, det kan jeg forsåvidt. Men jeg trenger nokså mye kylling, og den bør være litt sånn «pulled». Jeg kunne jo forsåvidt stekt littegrann kylling bare til henne, da. Godt poeng. Men tanken var å kjøre dette så lavterskel som mulig.




#6

nokon sa for siden:

Eg hadde sommarjobb på Prior to somrar medan eg gjekk på vgs. Då hadde vi ei "strikksprøyte" som stakk masse små hull i kyllingen for at krydderblandinga skulle trenge inn i kjøttet gjennom kjøttet, før han blei marinert og sendt ut til grilling i butikk. Ulike butikkjedar hadde ulike krydderblandingar i marinaden sin. Men dette er 25 år sidan ...


#7

Nextlife sa for siden:

De aller fleste blandingskrydder inneholder (desverre) hvitløk, og ja, det trekker inni kjøttet.


#8

safran sa for siden:

Prior sin ferdiggrillede, hele kylling inneholder hvitløk.


#9

Magica sa for siden:

Det går jo an å høre med de som jobber i ferskvaredisken, men det er nok en sjanse for at det er hvitløk i ja.


#10

Hyacinth sa for siden:

Hm, ja, da har hun nok rett. Jeg kjøper en som jeg har i suppa, og så steker eller koker jeg et kyllingbryst som hun kan få i egen kasserolle. Eller noe sånt.


#11

banana sa for siden:

Det pleier å stå på prislappen de skriver ut og klistrer på. Så det er helt sikkert mulig å ringe og høre med dem om du ønsker det.


#12

Elisabet sa for siden:

Butikkene bruker forskjellig krydder der de griller i butikken, men spør du der du kjøper så skal du få innholdet de bruker. Men mest sannsynlig bruker de fleste hvitløk.


#13

liefje sa for siden:

"Tåle hvitløk"...?? Hva vil det egentlig si? Det er vel ikke en allergi, eller?


#14

Hyacinth sa for siden:

Som i at hun blir ekstremt kvalm og får vondt i magen av det. Sånn har hun hatt det hele livet. Jeg vet at det er sånn og stiller ikke flere spørsmål ved det, men det er ingen allergi i ordets egentlige forstand, nei.


#15

Bluen sa for siden:

Sjekk innholdsfortegnelsen på sånn "stekt og spiseklar" kylling i plastpakker! (Det er vel sannsynlig at det er hvitløk i noen av dem også, men det finnes flere slag.)



#17

Señora sa for siden:

Jeg ble interessert i oppskrift til denne suppa :jupp: Vil du dele?

Ellers bruker jeg alltid rå kylling fra Stange, tar på det krydderet jeg vil, putter den i airfryeren en time på 180 grader. Saftig og deilig kylling. Men ser jo at det ikke svarer på spørsmålet ditt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg har fått tak i ferdigstekt kylling uten noe annet krydder enn salt, så den er grei.

Oppskriften på suppa har jeg mest i hodet, men den ligger her et eller annet sted, det er Frukt som har tipset om den. Det er en klassisk gresk suppe med aborioris, masse sitron og kylling. Og dill.


#19

Millen sa for siden:

Jeg tåler ikke hvitløk som i kryssallergi mot pollenallergi. Sist jeg spiste det fikk jeg ekstrem kløe i munnen, og noen ganger i halsen. Så jo det går an å ikke tåle få allergisk reaksjon på det.


#20

Isprinsessen sa for siden:

Hvitløk er vistnok også den største årsaken til kontaktallergi blant kokker.


#21

My sa for siden:

Mannen sliter med inflammasjoner i tarmsystemet etter kraftig blindtarmbetennelse i vår, og har fått råd om å følge mest mulig lav FODMAP diett. Hvitløk er av det han absolutt ikke skal ha, fordi de inneholder tungt fordøyelige karbohydrater (oligosakkarider). Niese med IBS har kokt det ned (etter en periode å ha unngått alt med høy FODMAP) til at det er bare laktose og hvitløk hun ikke kan spise. Hun reagerer også veldig på bare små mengder. Så det å ikke tåle hvitløk er absolutt en ting ja, selv om det ikke kalles en allergi i deres tilfeller.

Så jeg gikk inn i tråden og var spent på svaret her, nettopp på grunn av mannens kostholdsrestriksjoner. Min erfaring er nemlig at det er løk og/eller hvitløk i det aller meste av slike krydderblandinger.


#22

Hyacinth sa for siden:

Det finnes en matvare jeg overhodet ikke tåler (som i at jeg blir syk av den), selv om det på ingen måte er en allergi.


#23

frukt sa for siden:

Da er det sikkert denne.
www.jocooks.com/recipes/lemon-rice-and-chicken-soup/#wprm-recipe-container-13863

Den kan forresten også lages som saus. Jeg synes den er god til fisk.
www.mygreekdish.com/recipe/the-perfect-egg-lemon-sauce-recipe-avgolemono/


#24

Hyacinth sa for siden:

Ja, det stemmer! :)


#25

Señora sa for siden:

Tusen takk for lenker, jeg ser at kyllingsuppa nok ikke er helt for meg (lavkarber) (eller kan vel bruke blomkålris), men sausen kan jeg prøve meg på.


#26

liefje sa for siden:

Takk for forklaringer på det med å ikke tåle hvitløk. Dette var nytt for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.