Er det noen som vet hva de ferdig grillede kyllingene som selges i ferskvaredisken inneholder?
Jeg har ei venninne som ikke tåler hvitløk. Hun mener at det ofte er hvitløk i ferdig grillet kylling, men er ikke helt sikker. Er det noen av dere som vet? (Jeg tenker da på krydderet de bruker, evt ikke bruker. Og jeg lurer vel egentlig også på om krydder utenpå skinnet (som ikke skal spises) virkelig går helt inn i kjøttet…)
Jeg skal lage kyllingsuppe med ferdigstekt kylling. Jeg orker ikke koke en hel kylling selv med mindre jeg er helt nødt.
Jo, det kan jeg forsåvidt. Men jeg trenger nokså mye kylling, og den bør være litt sånn «pulled». Jeg kunne jo forsåvidt stekt littegrann kylling bare til henne, da. Godt poeng. Men tanken var å kjøre dette så lavterskel som mulig.
Eg hadde sommarjobb på Prior to somrar medan eg gjekk på vgs. Då hadde vi ei "strikksprøyte" som stakk masse små hull i kyllingen for at krydderblandinga skulle trenge inn i kjøttet gjennom kjøttet, før han blei marinert og sendt ut til grilling i butikk. Ulike butikkjedar hadde ulike krydderblandingar i marinaden sin. Men dette er 25 år sidan ...
Hm, ja, da har hun nok rett. Jeg kjøper en som jeg har i suppa, og så steker eller koker jeg et kyllingbryst som hun kan få i egen kasserolle. Eller noe sånt.
Butikkene bruker forskjellig krydder der de griller i butikken, men spør du der du kjøper så skal du få innholdet de bruker. Men mest sannsynlig bruker de fleste hvitløk.
Som i at hun blir ekstremt kvalm og får vondt i magen av det. Sånn har hun hatt det hele livet. Jeg vet at det er sånn og stiller ikke flere spørsmål ved det, men det er ingen allergi i ordets egentlige forstand, nei.
Sjekk innholdsfortegnelsen på sånn "stekt og spiseklar" kylling i plastpakker! (Det er vel sannsynlig at det er hvitløk i noen av dem også, men det finnes flere slag.)
Jeg ble interessert i oppskrift til denne suppa :jupp: Vil du dele?
Ellers bruker jeg alltid rå kylling fra Stange, tar på det krydderet jeg vil, putter den i airfryeren en time på 180 grader. Saftig og deilig kylling. Men ser jo at det ikke svarer på spørsmålet ditt.
Jeg har fått tak i ferdigstekt kylling uten noe annet krydder enn salt, så den er grei.
Oppskriften på suppa har jeg mest i hodet, men den ligger her et eller annet sted, det er Frukt som har tipset om den. Det er en klassisk gresk suppe med aborioris, masse sitron og kylling. Og dill.
Jeg tåler ikke hvitløk som i kryssallergi mot pollenallergi. Sist jeg spiste det fikk jeg ekstrem kløe i munnen, og noen ganger i halsen. Så jo det går an å ikke tåle få allergisk reaksjon på det.
Mannen sliter med inflammasjoner i tarmsystemet etter kraftig blindtarmbetennelse i vår, og har fått råd om å følge mest mulig lav FODMAP diett. Hvitløk er av det han absolutt ikke skal ha, fordi de inneholder tungt fordøyelige karbohydrater (oligosakkarider). Niese med IBS har kokt det ned (etter en periode å ha unngått alt med høy FODMAP) til at det er bare laktose og hvitløk hun ikke kan spise. Hun reagerer også veldig på bare små mengder. Så det å ikke tåle hvitløk er absolutt en ting ja, selv om det ikke kalles en allergi i deres tilfeller.
Så jeg gikk inn i tråden og var spent på svaret her, nettopp på grunn av mannens kostholdsrestriksjoner. Min erfaring er nemlig at det er løk og/eller hvitløk i det aller meste av slike krydderblandinger.