Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Uforglemmelige matopplevelser i Paris?

#1

My sa for siden:

Antar matopplevelsene står i kø, hallo, det er Paris liksom, men lurer på om noen har opplevelser som de brenner etter å få dele, og mener at man bare få med seg, enten det er på grunn av maten, lokalet, atmosfæren eller hele pakka? Gjelder alle måltider egentlig, og all slags mat og prisklasser, men gjerne noe som er veldig "parisisk". Relativt sentralt, vi reiser ikke ut av byen.

Ja, det er meg, mannen og "barna" på 17 og 19 som skal være der, fredag (førstkommende) til mandag.

:hyper:


#2

Tallulah sa for siden:

Ok, ikke Michelin, men veldig koselig:

Kjøp en (påsmurt) baguette på Pain-Pain på Montmartre, også kan man gå rundt i filmatiske gater med baguette. Stripete genser er oblig. I samme område kan man drikke kaffe på Beans of Fire. Kaffekultur slik vi kjenner det er jo relativt nytt i Paris, men her får du veldig god kaffe og atmosfære. Bare ikke vær amerikansk og spør etter "some flavored syrups". "Madame, mais non, we like our customers to taste ze coffee". I samme strøk er det en del fine vintagesjapper og bruktbutikker.

Annen god kaffe: Dreamin' man; et like stykke Japan i Paris. Ser de har utvidet med et par avdelinger til, vi var på den originale i Rue Amelot. Knøttlite, men de greier å trylle fram noe å sitte på til deg, men du forventes å gå når du er ferdig for å gi plass til andre.

Og Kabane, en fantastisk kaffebar som også selger kopper fra lokale keramikere som de også bruker i sjappa. Deilig atmosfære!


#3

My sa for siden:

Superbra tips! Trenger ikke være Michelin nei.

Jentungen har sin undervisning på Montmartre, og er sikkert godt bevandret i kaffesjappene der, hun er glad i kaffe. Men gøy om jeg kan hjelpe henne å oppdage noen nye steder også. Den japanske hørtes kul ut! :jupp: Jentungen har svart belte i vintageshopping, så regner med jeg blir dratt med rundt på en del slike steder ja.


#4

Lavender sa for siden:

Vi likte denne fordi den er tradisjonell, god mat, stilig og godt besøkt av franskmenn. Bouillon Pigalle. Kø hver gang, men det gikk fort unna.



#6

m^2 sa for siden:

Jeg var med de voksne niesene mine på "Dans le Noir" ("i mørket") for noen år siden. Det var en spesiell og morsom opplevelse.
Maten var helt grei, det uforglemmelige her var jo at hele måltidet foregår i stummende mørke!

Her er link til tripadvisor. også.


#7

m^2 sa for siden:

Jeg ville også prøvd å få med meg restaurantene på takterrassene til Galeries Lafayette eller Printemps. Men det MÅ forhåndsbestilles. (Jeg har bare værtpå Galeries Printemps sin, som var veldig ok)

Også er det flere jødiske spisesteder rundt om i Marais som har god og kanskje litt uvant mat.


#8

My sa for siden:

Sånn som i filmen "About time"? :hyper: Så gøy!

Kanskje det er litt kaldt for takterrasser enda, eller har de varmelamper? :gruble:


#9

Neket sa for siden:

Lite varmelamper i Paris. Vi var der for noen uker siden, dritkaldt. :knegg: Men dagen etter at vi dro var det 15 grader da, så uflaks bare. Kan ikke si jeg hadde noen fantastiske matopplevelser (ingen dårlige heller altså), bortsett fra en sykt god crepe med alt som er usunt på i Montmartre. Husker ikke hva det het der, men det var en av de turistfellene på torget der.

Fikk anbefalt denne av flere før vi dro, men rakk ikke spise der: Au p’tit cuerieux


#10

My sa for siden:

Ja, det er meldt gode nok temperaturer på dagtid, og sol, men antar det er kaldt om kvelden.


#11

m^2 sa for siden:

godt poeng jeg tenkte ikke på temperaturen :knegg:


#12

My sa for siden:

Denne ser jeg er fire minutter å gå fra der vi skal bo, sju minutter fra jentungens leilighet. Så i høyeste grad aktuelt å prøve ut.

#13

Ruslebiffen sa for siden:

Brasserie Bofinger (nært Bastillen): Veldig fransk brasserie, en opplevelse å bare være der. Har spist der flere ganger, bittelitt varierende kvalitet, men jeg kommer gjerne tilbake. Pass på å få bord i første etasje.

Les Papilles (rett ved Jardin du Luxembourg): noen år siden jeg var der, men spist der to ganger og helt utrolig bra mat. Uformell bistro.

La free verte (11 arr): veldig nedpå bistro med klassisk meny

Le Hide, sidegate ved Triumfbuen: en skikkelig perle. Fransk-japansk (!) crossover.


#14

tink sa for siden:

Jeg fløy fra Paris i går kveld. Temperaturen var finfin!

Jeg har også spist i en mørk restaurant i Berlin: det er veldig spennende, men ikke noe man gjør for maten sin del. Dersom man innimellom er i europeiske storbyer ville jeg spart akkurat det til en annen gang og gått for noe mer typisk fransk, eller fra en av de gamle kolonilandene som er godt representert med diverse restauranter. Marokko, Libanon...


#15

My sa for siden:

I kveld blir det den restauranten som Neket hadde fått anbefalt, men ikke spist på, for det er rett ved her vi bor, og vi dro hjemmefra litt før 05 i dag. Tidligere i dag spiste vi på et creperie i samme område, det var helt genialt for pannekakene var laget av bokhvete og derfor kunne mannen spise dem. Gode var de også! :jupp:

Finfin temperatur ja.


#16

Neket sa for siden:

Spennende My, ser frem til rapport! Kos dere på tur!


#17

My sa for siden:

Rapport:
Hadde en veldig bra opplevelse fredag kveld, på den resturanten du hadde fått anbefalt Neket, :jupp: nydelig fransk mat og god stemning. :hjerter: Alle var fornøyde. Pluss for at den lå i gangavstand fra der vi bodde. Du får prøve den neste gang du er der.

Lørdag kveld hadde vi vært på farten hele dagen, mannen og sønnen var på kamp på Parc des Princes, det tok lengre tid å komme seg derfra enn beregnet (spesielt siden PSG sikret seriegullet og det ble feiring og halloi), så da jeg og datteren møtte dem etterpå, for å se lysshowet på Eiffeltårnet, var det såpass seint, det tok såpass lang tid å komme seg tilbake, og vi var såpass slitne, at vi endte opp med å kjøpe oss take-away i området vi bodde og ta med opp i leiligheta og spise der, i stedet for å spise på restaurant. Guttungen valgte å handle på en restaurant som heter Muncheese, som har mac'n cheese i ymse varianter, og var veldig begeistret over det han fikk, mens jentungen og jeg valgte vietnamesisk (massevis av asiatiske restauranter i området der hun bor, og der vi leide leilighet, hun bor faktisk over den vi handlet fra). Var veldig godt det også.

Søndag kveld bestilte vi bord på en visstnok veldig populær italiensk restaurant, som heter Pink Mamma, som ligger på Montmartre/Pigalle. Datteren hadde fått anbefalt denne fra flere. Veldig kult lokale, hippe og kule ansatte, mange unge pene mennesker i kø, fantastisk god pizza. Vi vurderte også den Bouillon Pigalle som du nevner Lavender, men valget falt på den italienske. Burde hatt flere dager. :sukk:

Ellers: Vi var faktisk på takterrassen på Galeries Lafayette, men bare for å se på utsikten, det var ikke servering der nå. Det var evig varmt nok til at vi kunne sittet der om det var servering, det var godt over 20 varmegrader og strålende sol gjennom hele oppholdet.

Vi drakk kaffe mange steder selvsagt, både veldig franske og nostalgiske, og mer moderne. Jentungen, som bor og studerer der for tiden og kjøper kaffe hver dag, bestilte kaffe med smaksirup helt uten hemninger, og fikk aldri noen kritiske tilbakemeldinger på det. Hennes favoritt var en kafe i nærheten av der hun bor, på Belleville, som heter Bambin coffe shop. En liten kafe, spesielt tilrettelagt for folk med småbarn og babyer, og med fantastisk god kaffe. Jentungen sa "når jeg velger en kafe med hylende unger, da sier det litt om hvor god kaffe de har" (hun har aldri vært særlig glad i småbarn, og orker ikke babyer som gråter :knegg: ) og det hadde hun helt rett i, kaffen var fantastisk.

Vi brukte mest tid på å bare vandre rundt, på Montmartre (hvor vi prøvde å unngå de mest stappfulle områdene akkurat rundt Sacré-Coeur), langs Canal Saint-Martin, Le Marais, i området Saint-Germain og Latinerkvarteret, i Tuilerie-parken og den fantastiske Buttes-Chaumont-parken, og handlet på en hel rekke gatemarked som jentungen visste om, der de solgte mye bra vintage, både billigere og hyggeligere enn mange av de tette, trange vintagebutikkene i de hippe strøkene. Og søndagen tilbragte vi flere timer i Louvre. Mye av frokost, lunsj og mellommåltider ble spist litt sånn i farta der vi måtte befinne oss når vi ble sultne. Veldig mye godt, og veldig mye fint! Bare på lørdag gikk vi nærmere 30.000 skritt. Paris altså. :elsker:


#18

Tallulah sa for siden:

Så flott! Fin rapport. Savner Paris.

Min kommentar om det gjaldt bare den kaffesjappa altså. Det er jo litt som i Oslo; du får smakssiruper på noen, men må ikke finne på å spørre etter det på andre. :knegg:


#19

My sa for siden:

Aha, ja, det kan hende ja. Jeg trodde du mente at det må man ikke finne på å spørre om i Paris, generelt.

Ja, det finnes alltid steder hvor de har bestemte meninger om hva det er "riktig" å bestille, og hva bare dumme turister spør om. :humre: Jeg er heldigvis døv og bind for sånt, spiller lett rollen som dum turist og ber om det jeg har lyst på. Så får de som jobber der mene hva de vil om den saken, jobben deres er å etterkomme mine forespørsler. :trasser: Men jeg bestiller uansett aldri smakssiruper i kaffe da, det liker jeg ikke. Men bestiller sikkert mye annet på restauranter, som de ansatte tenker sitt om. Feil drikke til og sånn.

Jeg savner også Paris allerede, og vil egentlig tilbake med en gang. :hjerter:


#20

Tallulah sa for siden:

Nei, Paris er relativt nye på kaffenerdingen sin, så der finnes sikkert hummer og kanari. Jeg satt på denne da en amerikansk dame kom inn og lurte på om hun kunne få en latte med vanilje eller karamellsirup, og da svarte de (høflig altså) at de var opptatt av smaken på kaffe, så nei, det fikk hun ikke der. Hun repliserte med at hun likte nemlig egentlig ikke kaffe. :knegg:

På nerdekaffesjappene snakket de alltid om Tim Wendelboe da de hørte jeg var fra Norge, haha.

Jeg er nok mer opptatt av god kaffe enn sirup, men som deg har jeg andre områder jeg ikke syns det er så farlig eller har peil. Men setter pris på nerding, så syns ikke det alltid er deres jobb å serve meg og min smak, riktignok. :humre:


#21

My sa for siden:

Forklare meg ting, hva de mener er riktig og hvorfor, det må de selvsagt gjerne gjøre, jeg elsker nerding :hjerter: og vil gjerne lære mer om det meste. Jeg har stor beundring og respekt for folk som kan en hel masse om sånt som jeg selv vet lite om. Men hvis jeg likevel foretrekker noe annet, så er det jo jobben deres å gi meg det (så sant de har det på menyen selvsagt), selv om de mener det er en rar eller "feil" kombinasjon. Og helst uten å være nedlatende. Det er tross alt et sørvisyrke de bedriver, selv om ikke alle ser ut til å ha forstått det.


#22

Tallulah sa for siden:

Ja, veldig rart å ikke få noe som er på menyen. Det har jeg aldri opplevd.


#23

Tjorven sa for siden:

Det hørtes ut til å være en veldig fin tur til Paris.

Er det lov med litt spinn off nå?

Jeg har et par venninner fra hjembyen min som synes verden der ute er litt mer skummel enn jeg synes. Vi var på en biffrestaurant i Polen, og et av venneparene forsøkte å bestille biffen "really well done" for ikke å bli matforgiftet. Servitøren nektet fullstendig, og hadde en lang argumentasjonsrekke klar. Han mente at med den kvaliteten de hadde på biffen, så ville den bli ødelagt av oversteking. De klarte å forhandle seg frem til en medium ++. Som de innrømmet at ble ekstremt god.

Jeg tror nok at venneparet mente at servitøren overdrev og bare burde gitt dem det de ville ha. Han gikk til og med ut på kjøkkenet og hentet det stykket de skulle bestille for å vise at det ikke trengte mer steking med så fint kjøtt. Jeg synes det var godt å se en viss yrkesstolthet. Min biff som var stekt medium rare var også helt nydelig. :knegg:


#24

My sa for siden:

Min mann har bare de helt siste årene begynt å bestille biffen medium+. Tidligere har han helst villet ha den stekt til viskelær, ikke fordi han var redd for å bli syk, men fordi rosa kjøtt bød han imot. Jeg har beskyldt han for å blande sammen biff og oksestek. :knegg: Selv vil jeg helst at biffen bare såvidt har vært i berøring med stekepanna.


#25

Neket sa for siden:

For en fin tur, og glad restauranten falt i smak!

Mannen min var også en well-done type før (britisk, mad-cow-angst :knegg: ), men har fått han ned til medium nå. Jobber oss videre mot medium rare.


#26

liefje sa for siden:

Å putte siruper oppi ekstra god kaffe, blir vel som å bruke en veldig dyr og fin rødvin til gløggen.


#27

My sa for siden:

Og hva så? Da får du vel bare ekstra god sirupskaffe, og ekstra god gløgg, antar jeg. :vetikke: Som å bruke ekstra god olivenolje på pizzaen, og ekstra god jordbær i yoghurt, ekstra god sjokolade i sjokoladekaka. Uansett hva man lager blir det vel bedre hvis man bruker bedre ingredienser. Er det dumt å bruke ekstra gode tomater i en pastasaus, hvis folk ikke liker å spise tomaten, men elsker gode tomatbaserte pastaretter?

Det er jo ikke så rart at enkelte ikke er så glad i ren kaffe, og synes det blir for bittert, men elsker kaffesmaken når den er tilsatt noe søtt, som i konfekt, is eller søt drikke. På samme måte som at mange ikke liker ren, svart usøtet te, men liker te når det er tilsatt frukt, krydder, bergamottolje e.l., eller vil ha melk og honning eller sukker oppi. Er kaffen eller teen av ekstra god kvalitet i tillegg, så blir det jo bare enda bedre. Det samme gjelder om man bruker god eller dårlig sirup. Jentungen kjenner forskjell på ulike sirupsmerker, og kan finne på å snu i døra om kafeen ikke har riktig sirup. Hvis hun ikke liker ren kaffe, men elsker en drikk som består av kaffe, melk og karamellsirup, hvorfor skal hun da ikke ha god kaffe, god melk og god karamellsirup? Fordi hun ikke liker kaffen isolert? Hun merker jo godt forskjellen likevel.


#28

liefje sa for siden:

Mulig det er sånn med kaffe, men god vin i gløgg er virkelig sløsing. Man smaker ikke vinen lenger når man blander den med gløggsirup. Men jeg skal holde munn når det gjelder kaffe med sirup, trodde det var en relevant sammenligning, men kan gjerne ta feil der.


#29

Isprinsessen sa for siden:

Prøv med en skikkelig dårlig vin i gløgg, det smaker du.


#30

My sa for siden:

Ja, jeg elsker kaffe som den er, og liker ikke kaffe med sirup, men har da respekt for at det er motsatt for andre. Det er jo bare smak og behag, tenker jeg, og ikke noe jeg trenger å mene så mye om.


#31

Nenne sa for siden:

Ja, til gløgg spiller det virkelig ingen rolle altså.

Jeg har aldri smakt kaffe med sirup, så det kan jeg ikke mene noe om.


#32

My sa for siden:

Det finnes sikkert noe ihuga gløgg-entusiaster også, som har strenge krav til hva slags vin og hva slags krydder man skal bruke. :knegg: Ikke vet jeg, jeg har ikke greie på gløgg, og har bare smakt varianten med ferdig gløggmiks og billig vin. Men det finnes jo så mange slags folk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.