Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hadde dere barneselskap på 4-årsdagen?

#1

Siri sa for siden:

Hadde dere i såfall noen aktiviteter for ungene eller var det fri flyt? Vi skal ha barneselskap her i morgen så jeg vil ha mange gode idéer, for nå er jeg tom... :sukk:


#2

Maz sa for siden:

Det hadde vi, og bortsett fra at hun fikk besøk av sin store favoritt fra musikkgruppen ble det fri flyt.

Musikk"samlingen" ble faktisk vanskelig. Virker på meg som de er mest opptatt av lek i den alderen. Ja også fiskedam da.


#3

liefje sa for siden:

Klart vi hadde. 4-aaringen ville absolutt ha leker, og det hadde vi. Selv om man til tider maa avbryte flott alenelek, var gjestene med paa alt. Vaar gutt hadde sjöröverbursdag, saa vi hadde skattejakt (lappelek med rebuser fra rom til rom för man fant skattkisten til slutt), tegne öyet paa haien (tegne halen paa grisen med sjörövervri), kaste "gullmynter" i skattkisten (den skjönner du vel) og krokodillerace (passe langt tau bindes rundt to smaa lekekrokodiller og festes saa i en penn. Saa maa to og to racere "rulle" pennen slik at tauet vikles opp paa den og krokodillene kommer naermere). Til slutt ble det fiskedam.

Av mer velkjente leker kan nevnes:

  • Bro bro brille
  • Stolleken
  • Spise snop fra et tau mens man har hendene paa ryggen (passende snop festes med kleshengeren e.l. paa tauet)
  • Blindebukk
  • Tampen brenner

Lykke til! Fireaarsdag er kjempegöy!


#4

Fara sa for siden:

Vi hadde ikke noen arrangerte leker og det trengte vi ikke heller. Ungene gikk ned i første etasje da de hadde spist og de lekte der til de dro hjem.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja vi hadde selskap men ingen arrangerte leker. Vi hadde vel rundt 6-7 fire- og femåringer her og de bare lekte det de ville. Hentet leker fra Camilla sitt rom og lekte med dem, og så hadde jeg på noe tegnefilmer i bakgrunnen til de som ville se på tv. De hadde det veldig morsomt, så det var slett ikke behov for noen arrangerte leker.


#6

Filifjonka sa for siden:

Ja, det hadde vi, men det ble ingen arrangerte leker (annet enn fiskedam). De lekte veldig fint og hadde det gøy. Har veldig god erfaring med å ha ganske små selskaper når barna er så små, altså ikke så veldig mange gjester.


#7

Pasta sa for siden:

Vi liker best å ikke ha arrangerte aktiviteter. Ungene får leke sammen på egne premisser, det blir vanligvis mest hyggelig da etter min erfaring.


#8

petra sa for siden:

JA VI HADDE SELSKAP TIL 4 åringen (som blir 6 i April)!! Men fordi han har bursdag i slutten av april så ble det ikke noen arrangerte leker siden de helst ville være ute å leke i trampon og på sykkel! Men vi var i en annen bursdag og der hadde de sjørøverjakt.... Skattekart og forskjellige "poster" de måtte finne får å komme videre og skatten var en godteripose til hver av barna! Det var vist veldig populært!


#9

GinaK sa for siden:

På storebror sin 4 års dag hadde vi hele avdelingen hjemme på dagtid siden jeg var hjemme i permisjon det året.
Lekene vi hadde var i form av musikk/dans og når musikken ble skrudd av skulle alle enten stå helt stiv eller sette seg raskest mulig på rumpen. Vekslet på med dette og det var stor stas!! Ellers ville de leke med lekene på rommet.


#10

løve70 sa for siden:

Vi hadde selskap ja, alle 3-5 åringene fra avdelingen i barnehagen var invitert. Vi hadde ingen organiserte leker bortsett fra 'fiskeleken' (fiske etter godtepose). Ellers var det fri lek, med hoppeslott oppsatt i stua :)


#11

Karamell sa for siden:

Ja. Hadde kun fiskedam.


#12

Ina sa for siden:

Vi hadde to barn fra bhg. Ingen organiserte leker, kun fiskedam. De lekte seg fint uten organisering.


#13

Skilpadda sa for siden:

Vi hadde 4-årsselskap for hele barnehagen i barnehagen, der var det god plass til å løpe rundt og leke og hoppe på trampolinen og slikt. :) Bursdagsfesten varte i to timer, og det hadde ikke vært nødvendig med noe organisert ut over spising, pakkeoppakking og frilek. Vi hadde likevel laget godteposer som vi delte ut helt til sist ved at pappaen stod på "balkongen" som er i det digre oppholdsrommet i denne barnehagen og heiste ned en lang snor som posene var festet i, og så stod barna i kø og jeg klippet av én og én pose til dem. Dette tok kanskje ti minutter og var den eneste organiserte aktiviteten. I et rom av mer normal størrelse ville vi kanskje latt dem fiske opp posene, eller gjort som i et annet selskap og festet posene i hver sin veldig lange snor som vi strakte grundig rundt omkring for deretter å gi en snor-ende til hvert barn, så de kunne "nøste" seg opp til sin pose.


#14

Gremli Skremli sa for siden:

Vi hadde det ja, siden det er vanlig i hans 3-6 års-barnehage. Vi hadde fiskedam og piñata. De hadde det veldig moro med piñataen, fiskedammen var sånn passe. (Kresne unger, mye av innholdet var ikke godt nok og ble kastet rundt.)


#15

Siri sa for siden:

Grøss, hva hadde dere i fiskedammen da? :knegg:


#16

Mira sa for siden:

Det har ikke vært andre aktiviteter enn fiskedam i bursdagene Maria har vært i.


#17

Honda sa for siden:

Ja turbo hadde det.
Med at vi nettopp hatte fått snoopy og dårlig plass hjemme så hadde vi det i barnehagen.
alle 2003 ungene var bedd. 2 timer.

De lekte, spiste kaker, så ville de se litt film, og fikk potetgull så lekte de.
Tror de så film i 10 min førde var leie hehe

Her er det ikke vanlig med godterposer,fiskedam eller noe sånt
bare fått med meg at det er vist ganske vanlig mange plasser...


#18

~TM~ sa for siden:

Her var det sjørøverfest på fireårsdagen (på femårsdagen også) og da vaiet et stort hjemmelaget sjørøverflagg foran huset. Alle kom utkledd som sjørøverer og det var skattejakt. På fireårsdagen hadde vi tegnet et skattekart og i skattekisten lå det poser med litt godter og et par lekebiler. (Et brett med ?30? koster fint lite på Nille.) På femårsdagen ble det noen få endringer (husbonden arrangerte det mens jeg lå på sykehuset etter å ha fått lillebror, så jeg var litt spent) med et skattekart som bestod av gåter og rebuser i stedet. I skattekisten lå det masse sjokoladegullpenger og de måtte brukes for å få kjøpt pølser i pølseboden. Det ble fisking av poser også tror jeg, men jeg vet ikke helt hva som var i dem.

Pakkeutdelingen ble organisert som "flasketuten peker på", hvor den som den pekte på fikk gi sin gave og snurre flasken etterpå.


#19

Røverdatter sa for siden:

Vi hadde ingen organiserte leker, bortsett fra mannen min som lekte pølseselger og gjorde seg så voldsomt til at barna kom og sladret til meg om at han hadde tatt ketchup i håret og diverse. De var litt sjokkerte, men mest hysterisk lattermilde.

I år på femårsdagen hadde vi fiskedam og så ble det til at vi fant frem alle instrumentene til Vesla og laget et improvisert jenteband. Det var veldig populært.


#20

Skilpadda sa for siden:

Oi. Da kan jeg forstå at dere ikke hadde plass hjemme. :humre:


#21

Mandarin sa for siden:

Vi var nettopp i en 3 årsdag. Der var det eneste organiserte: bordsettingen (2 ganger: først pløser i brød, deretter kakespising) og fiskedammen (godteposer). Perfekt!
Selskapet varte i 2 timer.


#22

Siri sa for siden:

Tusen takk for gode innspill! Nå er selskapet unnagjort og forløp som følger:
Én time før selskapet kansellerer et søskenpar som sulle komme, og da vi ikke hadde invitert så mange i utgangspunktet ble det veldig sårbart, men vi inviterte en storesøster til en av de andre gjestene i stedet og dermed ble de allikevel 4 barn, (5 med lillesøster) og det var helt supert. Hadde flasketuten peker på-utdeling av gaver, pølser, bursdagssang og kaker, lek, fiskedam/ godteposer, lek og så pepperkakehusknusing og lek igjen. Ungene var vel forlikte hele veien og Tjorven er nå superfornøyd og sitter og nobber og roer ned. (Mor roer også ned!) Igjen: Tusen takk alle sammen!


#23

Honda sa for siden:

Er flasketuten peker på vanlig når man gir gaver?
altså på gave åpning?
aldri vært med på det


#24

Susse sa for siden:

Gutta har hatt selskaper på 4 års dagene sine. Eldstemann hadde ingen arrangerte leker. Mellomste hadde kjempebursdag på grendehuset med 21 barn, og da hadde vi "halen på grisen" og fiskedam.


#25

Susse sa for siden:

Det er fast tradisjon her hos alle vi har vært i bursdag hos med barna. Kjempefin måte å dele ut gavene på :)


#26

Honda sa for siden:

Har hørt litt rundt nå, med mine barndomsvenner som ikke har barn,og som har barn.Og ingen hadde vært med på sånt.
Verken før da vi var små eller nå når ungene hadde bursdag

:rolleyes:


#27

Siri sa for siden:

:dakars:


#28

~TM~ sa for siden:

:ja:


#29

Honda sa for siden:

:rørt::klemme:


#30

Maverick sa for siden:

Her var det fri flyt. :jupp:


#31

Toffskij sa for siden:

Vi hadde et lite selskap og fri flyt bortsett fra godteposefiskingen. Det var veldig vellykket, og vi hadde ikke trengt fiskingen heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.