Jeg liker knekkebrød, men helst vil jeg ha smør og brunodt på. Det kan jeg ikke spise mye av, og så liker jeg ikke hvitost ... Kokt skinke er kjedelig pålegg på knekkebrød.
I dag har spist brie med paprika og egg og kaviar på knekkebrødene mine.
Husmannknekkebrød med majones og kokt skinke oftest. Kremost og roastbiff bruker jeg i perioder. Majones og fårepølse også. Desverre ikke så sunne alternativer her.
Like lyse, salte knekkebrød med hummus på.
I tillegg til Synnøve Finden Gudbrandsdalsost varierer jeg på Wasa Havreknecke som basis med Snøfrisk, Siliana salami, Bufar fast ost, peanøttsmør, leverpostei, cottage cheese med rips- eller solbærgelé jeg har laget oppå, hamburgerrygg, blåmuggost og honning, avokado med hakkede sorte oliven og hakket rødløk.
Gjerne agurk, paprika og/eller sennep der det er naturlig.
Jeg må kjøpe inn leverpostei! Den jeg liker på brød, synes jeg ikke fungerer på knekkebrød (Stryhn`s). Krydderost liker jeg også. Periodevis kan jeg spise skinke/baconost, men det er påegg jeg fort går lei. Egentlig burde jeg spise cottage cheese med bær til alle brødmåltider, jeg spiser jo det til frokst, og liker det egentlig best.
Kalkunkorv (i tynne skiver på størrelse med hamburgerrygg) eller syltetøy med eller uten banan eller hvitost. Ja, også elsker jeg knekkebrød med brunost og et stort krus kakao da, men det er ikke ren helsekost akkurat
Jeg har mange restriksjoner ikke kosten, så mat er ikke gøy mer.
Ikke spekemat eller annen rå mat, ikke upasteurisert mat, ikke syltetøy eller annet med mye sukker. Mangler spyttproduksjon, så mat uten smør/majones er som sandpair.
For Vossafår med majones og agurk er jo veldig godt! Bør bare ikke spise det. Men jeg jukser jo, jeg spiser det innimellom, og det hender jeg spiser brie. Jeg tar smør under pålegg noen ganger for å unngå den verste sandpapirfeelingen etc.
Spekeskinke og camabert, leverpostei og sennep, sylte og sennep, ost og kaviar, tubeost.
Det skal sies at jeg ikke spiser brød. Kun wasa husmann. Og føler vel at det meste av pålegg funker.
Takk, vet ikke om smøreost er noe sunnere enn majones under skinken?
Ja, jeg kan spise begge deler og jeg liker også tunfiskrøre. Det sklir ofte ut når det er mat jeg må tilberede før jeg sører det på mine Wasa fiberbalance. :knegg: Det er ikke de mest spennende knekkebrødene heller, men de har mindre karbohydrater pr knekkebrød enn f.eks. Husmann. Jeg spiste kun Rugsprø original tidligere, men jeg gikk veldig lei. Nå er det kanskje på tide å prøve de igjen.
Floksa: Jeg spiser heller ikke brød. pga karbohydratene for min del. Jeg sparer karbohydrater til viktige ting som sjokolade. :knegg: Derfor drikker jeg kun vann og kaffe også. Aldri juice, f.eks.
Jeg er glad i hvitost og makrell i tomat på knekkebrød. Det finnes mange ulike typer hvitost da, med mer eller mindre smak. Østavind er litt salt, graddost er myk og mild. Med såpass mange restriksjoner ville jeg forsøkt å lære meg å like noe av det som kan spises.
Kokt skinke fra fersvare er jo også mye bedre enn gilde sine firkantede kokt skinke. Vi har ofte kokt skinke fra Fana Kjøtt, prøv den neste gang du er "hjemom".
Inniellom har jeg grønnsakspålegg som plantego med paprika eller hummus. For ikke å snakke om nødsnacks: knekkebrød med peanøttsmør.
Også er jeg fascinert over at så mange spiser kokt egg på knekkebrød - tenker at det må være veldig smulete med både knekkebrød og gule som ryr. Eller kanskje jeg må lære meg bedre bordmanerer. :knegg:
Jeg bruker mest rugsprø og Knekks (de er kjempegode, særlig de med Spelt og Havsalt). Oppå har jeg egentlig hva som helst, men favoritter er hardkokt egg, allslags ost eller meierismør og appelsinmarmelade.
Nå har jeg ikke lest hele tråden så det blir repeat på forslag.
Men jeg spiser alle typer ost, gjerne gulost eller blåmuggost. Tunfiskrøre. Hardkokt egg. Makrell i tomat. Røkelaks.
Hva som er «sunt» er jo ikke entydig. Det spørs om man vil ha mindre kalorier, mer proteiner, mindre karbohydrater, mer fiber, mindre mettet fett, mer flerumettet fett, mindre salt, mer vitaminer …
Majones har mye flerumettet fett, men også veldig mye kalorier. Ost har mer mettet fett, men inneholder også proteiner og kalsium, og fettprosenten er lavere enn for majones.
Og vanlig majones har 77 % fett, hvorav 5 er mettet, mens f.eks. naturell magerost fra Kavli har 6 % fett, og 4 av dem er mettet fett. Så det er faktisk mer mettet fett i majonesen.
Er kalkunkorv for fet/problematisk for deg? ellers synes jeg nemlig den har mye mer smak enn vanlig kalkunpålegg, og hever virkelig knekkebrødene for meg når brunosten ikke er aktuell (Jeg spiser et bare i perioder) gjerne med litt druer på, eller tomat (agulrk eller paprika) på, men det er ikke nødveldig.
Jeg driver å øker proteininntaket mitt. Har tynt lag med avokado, og kokt egg, tynt lag majones. Ofte et med lettsmør og hvitost, og så et med avokado/egg. Avokado under hvitost går også.
+1 på kalkunkorv! Løftes i selskap med majones og agurk eller kremost (helst den med pepper!)
Majones, egg og tomat liker jeg også, alternativt egg og kaviar.
Østavind er OK. Jarsberg er også bedre enn Norvegia, synes jeg. Det hender jeg spiser lettere jarlsberg med paprika og Vita lettmargarin under. Eller Bremyk med grønn etikett, siden vi også her det i hus.
Hjemmom er jeg glad i Fanakjøtt sin løkrull. Det minner meg veldig om barndom! Rekesalaten til Meny i Bergen er også god. Tror mye pålegg er bedre i Bergen er bedre enn her også. :humre:
I dag ble det Mills leverpostei med masse agurk til lunsj. Jeg mener jeg har lest at det er gamle Kronborgposteien.
Den er lagd av kylling og kalkun. Man spiser sa ikke rå kylling. Jeg er rimelig sikker på at den er kokt/varmebehandlet på et eller annet vis ?
Den er ultraprosessert og lagd av mekanisk utveinet og tilsatt whatever merkelig ingredienser så helsekost er ikke det heller. Men rå tviler jeg sterkt på at den er. Den er jo meningen å spise som den er og et ikke speket eller noe sånn
Ja, poeng med kylling og kalkun. Kom bare på at mattilsynet har sagt at jeg ikke får spise rå grillpølser (Ja, det ble sagt direkte til meg i et to timer langt intervju etter jeg hadde e.coli og vi prøvde å finne kilden).