Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket pålegg spiser du på knekkebrød?

#1

Karamell sa for siden:

Jeg liker knekkebrød, men helst vil jeg ha smør og brunodt på. Det kan jeg ikke spise mye av, og så liker jeg ikke hvitost ... Kokt skinke er kjedelig pålegg på knekkebrød.

I dag har spist brie med paprika og egg og kaviar på knekkebrødene mine.

Jeg trenger inspirasjon!


#2

dharma sa for siden:

Magerost med jalapenos.:)


#3

Syrinx sa for siden:

Eg syns at knekkebrød og leverpostei er eit godt team.

Edit: eit godt team? Eg meinte ein god kombo.


#4

Kanutte sa for siden:

Makrell i tomat, med agurkskiver, synes jeg er godt til lunsj. Men vanligvis spiser jeg de med nøkkelost.


#5

Magica sa for siden:

Elsker all slags gulost på knekkebrød, helst med tynne skiver av eple på.


#6

Isprinsessen sa for siden:

Husmannknekkebrød med majones og kokt skinke oftest. Kremost og roastbiff bruker jeg i perioder. Majones og fårepølse også. Desverre ikke så sunne alternativer her.
Like lyse, salte knekkebrød med hummus på.


#7

Magica sa for siden:

Jeg liker Wasa havre eller slike hjemmebakte-kjøpte.


#8

millact sa for siden:

Norvegia ost eller spekeskinke.


#9

Bayone sa for siden:

Rugsprø med krydderost til frokost, Wasa havre med mager skinkeost til lunsj


#10

Shun sa for siden:

I tillegg til Synnøve Finden Gudbrandsdalsost varierer jeg på Wasa Havreknecke som basis med Snøfrisk, Siliana salami, Bufar fast ost, peanøttsmør, leverpostei, cottage cheese med rips- eller solbærgelé jeg har laget oppå, hamburgerrygg, blåmuggost og honning, avokado med hakkede sorte oliven og hakket rødløk.
Gjerne agurk, paprika og/eller sennep der det er naturlig.


#11

Elise sa for siden:

Ost og spekeskinke eller egg og kaviar.


#12

Karamell sa for siden:

Jeg må kjøpe inn leverpostei! Den jeg liker på brød, synes jeg ikke fungerer på knekkebrød (Stryhn`s). Krydderost liker jeg også. Periodevis kan jeg spise skinke/baconost, men det er påegg jeg fort går lei. Egentlig burde jeg spise cottage cheese med bær til alle brødmåltider, jeg spiser jo det til frokst, og liker det egentlig best.



#14

Ru sa for siden:

Vossafår.


#15

Lavender sa for siden:

Cottage cheese med syltetøy eller frukt.


#16

Malama sa for siden:

Kalkunkorv (i tynne skiver på størrelse med hamburgerrygg) eller syltetøy med eller uten banan eller hvitost. Ja, også elsker jeg knekkebrød med brunost og et stort krus kakao da, men det er ikke ren helsekost akkurat


#17

Blondie sa for siden:

Leverpostei eller egg.


#18

Karamell sa for siden:

Jeg har mange restriksjoner ikke kosten, så mat er ikke gøy mer.
Ikke spekemat eller annen rå mat, ikke upasteurisert mat, ikke syltetøy eller annet med mye sukker. Mangler spyttproduksjon, så mat uten smør/majones er som sandpair.

For Vossafår med majones og agurk er jo veldig godt! Bør bare ikke spise det. Men jeg jukser jo, jeg spiser det innimellom, og det hender jeg spiser brie. Jeg tar smør under pålegg noen ganger for å unngå den verste sandpapirfeelingen etc.


#19

Anne C sa for siden:

Brunost liker jeg godt på knekkebrød.


#20

Syrinx sa for siden:

Er det eit alternativ å bruke naturell smøreost (eller med smak, for den del) i staden for smør/majones?

Skjønar godt du syns det er kjipt og vrient med dei matrestriksjonane.


#21

star sa for siden:

Leverpostei.


#22

frukt sa for siden:

Cottage cheese, tunfisk, agurk, salt og pepper
Leverpostei, tomat, salt og pepper
Laksepålegg
Svolværpostei
Tunfiskrøre

Kan du spise avokado eller hummus? Det er godt til kjøttpålegg synes jeg.


#23

Tilde sa for siden:

Brunost, smøreost og kyllingpålegg.


#24

Floksa sa for siden:

Spekeskinke og camabert, leverpostei og sennep, sylte og sennep, ost og kaviar, tubeost.
Det skal sies at jeg ikke spiser brød. Kun wasa husmann. Og føler vel at det meste av pålegg funker.


#25

Karamell sa for siden:

Takk, vet ikke om smøreost er noe sunnere enn majones under skinken?

Ja, jeg kan spise begge deler og jeg liker også tunfiskrøre. Det sklir ofte ut når det er mat jeg må tilberede før jeg sører det på mine Wasa fiberbalance. :knegg: Det er ikke de mest spennende knekkebrødene heller, men de har mindre karbohydrater pr knekkebrød enn f.eks. Husmann. Jeg spiste kun Rugsprø original tidligere, men jeg gikk veldig lei. Nå er det kanskje på tide å prøve de igjen.

Floksa: Jeg spiser heller ikke brød. pga karbohydratene for min del. Jeg sparer karbohydrater til viktige ting som sjokolade. :knegg: Derfor drikker jeg kun vann og kaffe også. Aldri juice, f.eks.


#26

Syrinx sa for siden:

Eg tenkte det var det, eg? Tenker ost som feks Philadelphia light. Blir ikkje det ganske mykje sunnare enn majones?


#27

My sa for siden:

Makrell i tomat med agurk og majones.

Og ellers, alt av ost (inkludert brun-).


#28

trøtt sa for siden:

Mager smøreost, eller vanlig, har mye mindre fett og kalorier enn majones så det er ett godt alternativ til smør og majones.

Jeg spiser kaviar og gulost på knekkebrød. Hver dag. 2 ganger om dagen. :flau:


#29

Sissel sa for siden:

Skinke og agurk/paprika
Brunost
Hvitost og paprika
Fårepølse og agurk
Leverpostei og agurk
Makrell i tomat og agurk
Smøreost og agurk


#30

Eia sa for siden:

Cottage cheese med litt eple eller eplesyltetøy og kanel
Kremost, røkelaks og litt rødløk

Til vanlig går det i makrell i tomat, agurk og majones eller gulost og paprika


#31

banana sa for siden:

Aller best er Wasa 100 knekkebrød med meierismør.


#32

tink sa for siden:

Jeg er glad i hvitost og makrell i tomat på knekkebrød. Det finnes mange ulike typer hvitost da, med mer eller mindre smak. Østavind er litt salt, graddost er myk og mild. Med såpass mange restriksjoner ville jeg forsøkt å lære meg å like noe av det som kan spises.

Kokt skinke fra fersvare er jo også mye bedre enn gilde sine firkantede kokt skinke. Vi har ofte kokt skinke fra Fana Kjøtt, prøv den neste gang du er "hjemom".

Inniellom har jeg grønnsakspålegg som plantego med paprika eller hummus. For ikke å snakke om nødsnacks: knekkebrød med peanøttsmør.

Også er jeg fascinert over at så mange spiser kokt egg på knekkebrød - tenker at det må være veldig smulete med både knekkebrød og gule som ryr. Eller kanskje jeg må lære meg bedre bordmanerer. :knegg:


#33

Blondie sa for siden:

Jeg spiser bare hardkokt egg, det eliminerer mye av den problematikken.


#34

liefje sa for siden:

Jeg bruker mest rugsprø og Knekks (de er kjempegode, særlig de med Spelt og Havsalt). Oppå har jeg egentlig hva som helst, men favoritter er hardkokt egg, allslags ost eller meierismør og appelsinmarmelade.


#35

Tjorven sa for siden:

Det aller beste er smør og brunost. Der er jeg helt enig.

Men jeg synes også det funker fint med magerost med jalapenos som toppes med masse agurkskiver. Jeg er veldig glad i agurk.


#36

annemede sa for siden:

Har du tester philadelphia sin veganske utgave? Den inneholder mandler.


#37

apan sa for siden:

Nå har jeg ikke lest hele tråden så det blir repeat på forslag.
Men jeg spiser alle typer ost, gjerne gulost eller blåmuggost. Tunfiskrøre. Hardkokt egg. Makrell i tomat. Røkelaks.


#38

Karamell sa for siden:

Jeg er allergisk mot mandler, så da ugår den veganske.

Jeg er nok opplært av GR at majones har sunt fett, og ost har det ikke.


#39

Blå sa for siden:

Leverpostei eller hvitost. Med masse bladpersille på. Det gir veldig mye smak


#40

Skilpadda sa for siden:

Hva som er «sunt» er jo ikke entydig. Det spørs om man vil ha mindre kalorier, mer proteiner, mindre karbohydrater, mer fiber, mindre mettet fett, mer flerumettet fett, mindre salt, mer vitaminer …

Majones har mye flerumettet fett, men også veldig mye kalorier. Ost har mer mettet fett, men inneholder også proteiner og kalsium, og fettprosenten er lavere enn for majones.

Og vanlig majones har 77 % fett, hvorav 5 er mettet, mens f.eks. naturell magerost fra Kavli har 6 % fett, og 4 av dem er mettet fett. Så det er faktisk mer mettet fett i majonesen.


#41

Karamell sa for siden:

Ja, jeg er klar over det. Jeg kjøper innimellom magervarienter av smøreoster og ender op med å kaste dem, inkludert Philadelphia light.

I dag skal jeg kjøpe en leverpostei. Har masse agurk i kjøleskapet. Og Rugsprø.


#42

Malama sa for siden:

Er kalkunkorv for fet/problematisk for deg? ellers synes jeg nemlig den har mye mer smak enn vanlig kalkunpålegg, og hever virkelig knekkebrødene for meg når brunosten ikke er aktuell (Jeg spiser et bare i perioder) gjerne med litt druer på, eller tomat (agulrk eller paprika) på, men det er ikke nødveldig.


#43

Isolde sa for siden:

Jeg driver å øker proteininntaket mitt. Har tynt lag med avokado, og kokt egg, tynt lag majones. Ofte et med lettsmør og hvitost, og så et med avokado/egg. Avokado under hvitost går også.

Det gir langvarig metthet.


#44

isola sa for siden:

+1 på kalkunkorv! Løftes i selskap med majones og agurk eller kremost (helst den med pepper!)
Majones, egg og tomat liker jeg også, alternativt egg og kaviar.


#45

Karamell sa for siden:

Er ikke det rå pølse?


#46

Karamell sa for siden:

Østavind er OK. Jarsberg er også bedre enn Norvegia, synes jeg. Det hender jeg spiser lettere jarlsberg med paprika og Vita lettmargarin under. Eller Bremyk med grønn etikett, siden vi også her det i hus.

Hjemmom er jeg glad i Fanakjøtt sin løkrull. Det minner meg veldig om barndom! Rekesalaten til Meny i Bergen er også god. Tror mye pålegg er bedre i Bergen er bedre enn her også. :humre:

I dag ble det Mills leverpostei med masse agurk til lunsj. Jeg mener jeg har lest at det er gamle Kronborgposteien.


#47

LilleT sa for siden:

Spiser sjelden både brød og knekkebrød, men på knekkebrød spiser jeg da leverpostei og rødbet, makrell i tomat, Brie eller blåmuggost.


#48

tinkadott sa for siden:

Philadelphia ost og spekeskinke


#49

LilleT sa for siden:

Og tunfiskrøre!


#50

Rabbit sa for siden:

Jeg spiser sjelden knekkebrød, men de gangene jeg gjør det, er det Wasa husmann med smør og enten gulost,brunost eller kremost med krydder.


#51

Malama sa for siden:

Den er lagd av kylling og kalkun. Man spiser sa ikke rå kylling. Jeg er rimelig sikker på at den er kokt/varmebehandlet på et eller annet vis ?
Den er ultraprosessert og lagd av mekanisk utveinet og tilsatt whatever merkelig ingredienser så helsekost er ikke det heller. Men rå tviler jeg sterkt på at den er. Den er jo meningen å spise som den er og et ikke speket eller noe sånn


#52

frukt sa for siden:

Kalkunkorv kan spises kald sier Prior. :ja:


#53

Syrinx sa for siden:

No kom eg på Mills frokostsalat, den åt eg ein del på knekkebrød før i tida.



#55

Neket sa for siden:

Nå har jeg dilla på roast beef med bittelitt remulade, mannen sutrer fordi det blir dyrt. :knegg: Og go og mager leverpostei eller makrell i tomat.


#56

Karamell sa for siden:

Ja, poeng med kylling og kalkun. Kom bare på at mattilsynet har sagt at jeg ikke får spise rå grillpølser (Ja, det ble sagt direkte til meg i et to timer langt intervju etter jeg hadde e.coli og vi prøvde å finne kilden).


#57

Malama sa for siden:

Grillpølser står det på pakken at må gjennomvarmrs, disse står det på at kan spises kald.


#58

Lyppa sa for siden:

Jeg synes leverpostei med agurk er godt på knekkebrød. Liker også å ha kald omelett på knekkebrød.


#59

Lille meg sa for siden:

Meierismør, dansk salami og gräddeost er det best man kan få på knekkebrød. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.