Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikke av "naturgarn", trenger innspill

#1

banana sa for siden:

Jeg fikk 4 nøster rett-fra-sauen-ull til jul. Kun vasket og spunnet, naturfarget. Ser ut som 2-tråds. Tror det er ca. 400 gram.

Jeg er så usikker på hva jeg skal bruke den til. Den kan ikke maskinvaskes (ubehandlet), så det må være noe som ikke trenger regelmessig vask. :lat: Jeg aner ikke fastheten, eller hvilken pinne jeg skal strikke på. Må prøve meg fram, kanskje med noen innspill fra dere.

Et plagg til meg selv? Et teppe? Et sjal? Noe til ungene? Hva er fint å lage av naturfarget ull?

Og det samme lurer jeg på med et nøste mellomgrått Plötulopigarn jeg har liggende, Islandsk plateull. Nesten 200 g, litt skjørt før det er strikket sammen visstnok - det betyr sikkert at det ikke er særlig lett å strikke og rekke opp igjen? Hvordan kan jeg da strikke en prøvelapp uten å kaste bort masse av garnet? Hva skal jeg bruke det til?

Jeg elsker slikt rett-fra-naturen-garn, det er skatter for meg, men jeg aner ikke hva jeg skal bruke det til. Jeg har nokså nyetablert strikkedille og er derfor uerfaren.

Trenger hjelp og idéer!


#2

Left sa for siden:

Jeg hadde definitivt laget et sjal. Fikk et av mamma til jul som var strikket av alpakkaull. Salige jord så deilig det er å ha over skuldrene om man småfryser litt!!
Jeg skal bruke det på skolen også, for der trenger man nesten jakke av og til pga et ventilasjonsanlegg som er helt på bærtur.


#3

IOA sa for siden:

Jeg lånte "Stikk til Nøstebarn" på biblioteket, og ble helt frelst. Mange flotte oppskrifter både til voksne og barn. Så jeg anbefaler en titt i den. Så vidt jeg husker var det to sjal-oppskrifter der også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.