Fluke sa for siden:
Vurderer å lage gryte til 30 mann. Er det vel optimistisk, eller gjennomførbart?
Noen som har en god oppskrift? (og tips til tilbehør - gjerne også med oppskrift)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Fluke sa for siden:
Vurderer å lage gryte til 30 mann. Er det vel optimistisk, eller gjennomførbart?
Noen som har en god oppskrift? (og tips til tilbehør - gjerne også med oppskrift)
tink sa for siden:
Det høres veldig godt ut, jeg tror jeg ville laget i flere omganger for oppvarming i en større gryte etterpå. Synes det er vanskelig å få til smak og blanding i alt for store kvanta. Tror vi har hatt god erfaring med Chiligryte fra kokeboken Stiansen til hverdags - og husk å bruk mørk sjokolade!
Pelen sa for siden:
Det er absolutt mulig å gjøre til 30 personer. Om det blir til overs så er det digg å fryse inn (husk bare å ikke la det stå ute for lenge).
Jeg pleier å gjøre Hellstrøms hellstrom.no/gode_oppskrifter/chili_con_carne
Mulig tilbehør:
Ris
Tortillachips
Rømme
Revet ost
Frisk koriander
Hakket vårløk eller rødløk eller syktet rødløk
Guacamole
Maisbørd
Limebåter
Kald øl :D
Limonade
Tjorven sa for siden:
Dette er festmat hos oss, og vi blir ofte mange i familiebursdager (ikke 30 stykker, men fort over 20).
Jeg synes denne blir veldig god: www.matprat.no/oppskrifter/gjester/chili-con-carne-med-hoyrygg/
Vi serverer den med ris, nacho chips, rømme, guacamole, mango salsa, sylta rødløk eller hva som helst annet som kan være godt.
løve70 sa for siden:
Absolutt festmat. Skal dele oppskrift senere når jeg er på laptop. Også enkelt å gjøre en vegetarisk versjon om nødvendig. I tillegg til det som allerede er nevnt, er det godt med baguetter eller focaccia til.
Tilde sa for siden:
Følger for tips😃
løve70 sa for siden:
Her er min goto oppskrift, den er til 4 personer.
Chili con carne
Ingredienser:
3 ss extra virgin olivenolje
2,5 ts chilipasta eller harissapasta
1 stor løk finhakket
2 hvitløksfedd finhakket
1 lang rød eller grønn chili – finhakket uten frø
1 rød paprika, grovhakket
500 g karbonadedeig
½ ts salt
2 ss rødvin
1 ts kajennepepper eller chiliflak
2 ts mildt, røkt paprikapulver
1 ts spisskuminfrø
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts malt koriander
1 kanelstang
800 g hermetiske, hakkede tomater med væske
800 g hermetiske røde bønner, avrent (gjerne en boks med røde bønner og en med sorte)
2 ts worcestershiresaus
1 ss balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
2,5 dl vann
2 kvister frisk timian
Litt mørk sjokolade
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem en gryte som også er god til å steke i - jeg brukte Le Creuset gryta mi. Varm oljen på middels varme. Ha i 1,5 ts chilipasta og rør den inn i oljen i noen sekunder. Tilsett løken og stek den i 3-4 minutter til den mykner. Ha i hvitløk og chili og stek videre i 2-3 minutter.
Ha i karbonadedeig og stek til den er brunet. Tilsett salt og vin og la det surre i 2 minutter.
Tilsett kajennepepper, paprikapulver, spisskummen, oregano, basilikum, kanel og hakket paprika. Rør godt i blandingen i 1-2 minutter.
Ha i tomater, bønner, balsamicoeddik og tomatpuré. Rør sammen til en tykk, rød saus. Hell på 1,5 dl vann.
Skru opp varmen litt og kok opp chilien mens du rører hele tiden. Krydre med salt og pepper. Rør inn resten av chilipastaen og timian.
Dekk gryten delvis med lokk og la chilien surre over lav varme i 55-60 minutter (gjerne lengre). Rør jevnlig så det ikke setter seg fat i bunnen. Ha i mer vann ved behov.
Fjern kanelstang og timiankvister. Smak til med salt og pepper og gjerne litt mørk sjokolade.
Server med godt brød og gjerne små skåler med rømme, ost og guacamole.
liefje sa for siden:
Det går fint å lage til mange, men det er MYE kutting og mye steking av kjøttdeig i flere omganger. Husker det fra en nyttårsaften med middag til 16 deriblant en stor del barn. Det tok timesvis.
Fluke sa for siden:
Tusen takk dere! :takker:
Nå sjekket jeg oppskrift med kompis som har (meksikansk) restaurant, og han ville både låne meg storkjøkken og hjelpe til, så da blir dette maten ja. :jupp:
liefje sa for siden:
Å så bra. Lykke til!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.