Det har nemlig vi viser det seg. Og mye av den går ut på dato i 2008 og må spises visstnok. Og når jeg ler, ser mannen min skikkelig snurt ut og mener at jeg er en snørrunge som ikke husker den kalde krigen.
Er dette sånn som er vanlig å ha i kjelleren? :fnise:
Jeg tok en liten titt og vi har bare noen bokser med hermetisk frukt og litt grønnsaker.
Blir det en krig, så har vi nok dessert i en ukes tid hvertfall.
:snåbb:
Sånn på stående fot kan jeg fortelle om 1 boks ananas, 2-4 bokser hakkede tomater og sikkert 2 småbokser med mais. Blir det krig får vi heller spise tørr spaghetti eller noe sånn..(det har vi uante mengder av, nemlig)
Ikke mat i kjellerboden, nei; vi har sikkert nok hermetikk og tørrmat i kjøkkenskapet til å klare oss gjennom en vinter og vel så det, men det er ikke egentlig meningen. :o
Mannen min sier at du ikke har sjans, og at du ikke får smake av hans lager. Jeg er sannelig ikke sikker på om jeg heller får smake av det lageret :fnise:
Veldig lite hermetikk. Mye i fryseren, men det hjelper jo ikke når strømmen blir tatt. Med mindre det er på vinteren. Kald krig høres ut som det er på vinteren. :nemlig:
En liten digresjon, men finnes det en trosretning/sekt som "krever" at man har et forråd av hermetikk osv. stående? Jeg bodde nemlig i samme studenthus som en som var fra et hjem hvor dette var et must, og da fikk jeg høre at det hadde noe med foreldrenes tro å gjøre. Stemmer dette?
Forøvrig fant jeg en boks med MME-pulver da jeg ryddet til jul (prinsen sluttet med MME sommeren 06) - kanskje jeg har enda mer i hus som jeg ikke vet noe om :gruble:
jeg har forvrig veldig mye å gå på i min egen kropp. gladtjukk
Har ikke kjeller en gang. Eller, vi bor i kjelleren og har ikke stor nok plass til lagring av noenting. Tror mannen hadde blitt rimelig frustrert om jeg skulle hatt et lager hermetikk midt oppi alt rotet på soverommet :knegg:
Tror mannen din at en krig vil komme plutselig og være over på to uker?
Man burde vel kanskje ha stæsj liggende til å delta i motstandsarbeidet også, da? ser for seg trykkpresse og radioutstyr liggende under senga
Nei, men da regner han med at en eventuell organisert utdeling vil være i gang - om det ser ut til at krisetilstanden blir langvarig. Jøss. Jeg trodde ikke han var en slik planlegger :hjerter:
Jeg har 2x3 bokser med ananas som hhv. ringer og biter (dobbelt-au) + jeg har et lager på 10 stk. fantastico italiensk tomatpuré. Ellers har jeg en boks med salige bønner. Hermetikklageret er av dynamisk art. En boks inn - en boks ut.
Da vi ryddet loftet ( i fjor) fant vi tørrmelk med utløpsdato i 1962.
Jeg pleier å ha nok i frysen til å lage middager i ca en uke og det er praktisk hvis man ikke kommer seg på butikken eller plutselig har veldig lite penger. :sparke:
Jeg ler av bitende ananas og planleggende husbonder med hemmelig identitet og ikke minst radioutstyr under senga, og kan melde om at jeg har en boks med maiskolber, en med krossade tomater og en med brune bønner. Te og suppe har jeg masse av, og det er vel sånn fin "gutta på skauen"-mat, er det ikke?
I kjelleren har vi 80 flasker med stygg, hjemmelaget vin som mamma har til lagring: Tror hun håper den skal bli god dersom den lagres lenge nok.
Ellers er jeg en sånn person som liker å ha et lite hermetikk - og tørrvarelager. Ikke i tilfelle krig, men i tilfelle jeg skulle få lyst på noe godt om kveldene og mannen ikke er villig til å jages ut på butikken. Akkurat nå er lageret ganske tomt og inneholder 5 glass Idun pizzasaus, noen poser toro spaghettisaus, 2 bokser mais og en boks lys lapskaus. I fryseren er det lefser og grønnsakblanding. Tror vi må håpe på rask organisering av matutlevering i tilfelle krig.
Eh, nei.
Vi bruker svært lite av den slags.
Mais en sjelden gang, og noen typer bønner, that's it vel.
Nå har jeg faktisk ikke en eneste boks i skapet.
Jeg har dog nok av andre ting til et par uker tenker jeg, tørrvarer, ferskvarer, frossenvarer og slikt.
Pøh, vi tar det da i kjelleren til Fusilli, så blir vi i det minste fulle.
Skjønner at jeg i grunnen burde skaffe meg et skur i skauen med uante mengder ved og hermetikk, så kan jeg leve meg god og feit den dagen nøden skulle ta oss.
Hvis vi ikke bare regner hermetikk, men også tørrvarer og innhold i fryseren, så kan vi nok holde det gående i et par uker, ja. Men ikke på bare hermetikk.
Ja. De fant ut at de hadde regnet feil på noen datoer og år, og at det er NÅ, faktisk i morgen, at millenniumskrisen inntreffer. Det blir krig og naturkatastrofer og armageddon.
Vi har en boks fiskeboller som skulle vært middag nå i flere måneder.
Men siden jeg ikke lager det selv (mannen min lager nemlig en himmelsk karrisaus som til og med utkonkurrerer min mors og jeg har ingen planer om å prøve meg på den), har det ikke blitt gjort, til tross for gjentatte lovnader. :mumle:
Ellers har vi vel mais for et helt kompani.
I kjelleren har vi bare ved ;)
Har lite kjøkken så har ikke nok lagrings plass for såmye tørr mat heller. Og så bruker vi bare mais i hermetikk.
Må ha alt enten i et skapeller i kjøleskapet så begrenset hvor mange dager vi overver uten å handle hehe
Trodde det var bare søringer som hamstret mat forlere uker i slengen når det begynner å snør litt;)
I kjelleren har vi blåbærsaft, ripssaft og blåbærsyltetøy - man kan jo kanskje klare seg en stund på det? :urk: I boden har vi litt hermetikk og - etter en kjapp titt, fant jeg: maiskolber, kondensert melk, kokosmelk, noen bokser tunfisk i vann, sodd, brune bønner, og noen små bokser fisk i chillisaus fra fjerne himmelstrøk. Hadde kanskje holdt noen dager.
Vi har ikke kjeller, så lite hermetikk her, har vel en boks tomater og tomatpure og muligens litt mais, men tror ikke man blir så mett av det liksom...
Nei, vi har ingenting etter at jeg ryddet kjøkkenskapene for en haug som var gått ut på dato i 2003, 2004, 2005 og 2006. Hvis det blir kald krig blir sikkert vi de første som sulter i hjel. Så slipper vi iallefall å bli sprengt av en atombombe eller forgiftet av kjemiske våpen. :nemlig:
Vi sulter nok. :nikker: Har to maisbokser, en boks med sopp, to bokser med tomatpuré, en med bønnespirer, en boks med kokosmelk, en boks med hakkete tomater og det var det.
Vi har lite hjemme, men tante har organisert et fint lager på hytta. Der er alt vi trenger for et halvt år (dopapir har vi vel i flere år), og så har hun sørget for å plante frukttrær og bærbusker, satt av plass til grønnsaksåker, beiteområde til sau, og fjøs til gris. kommer til å overleve alle
Hermetikk har vi lite av. Vi har 3 bokser ananasringer og 1 boks hakkede tomater. Det er vel alt tror jeg.
Matlageret ellers kunne vi levd på i ganske mange uker tror jeg.
I kjelleren har jeg en hel hyllereol med hjemmelaget saft, hermetisert frukt på store norgesglass og kirsebærgele.
Hermetikk går det lite av, har vel noen bokser mais, sopp og tomater.
Eller ananas ringer kanskje? Vi har litt hermetikk, men ikke nok til 14 dager nei. Vi har det litt sånn som Veronal, noe inn - noe ut. Det går mest i tomatpuré, hakkede tomater, hvite bønner i tomatsaus og slikt. Sjampinjonger blir av en eller annen grunn stående. Hva har skjedd med matkulturen? På 70- og 80-tallet var da bokssjampinjonglager et must? Jeg driver og leser matblader fra siste del av 70-tallet nå, den gang tror jeg et krigsbokslager var nødvendig. :nemlig: Og aspik.
Det ble jo oppfordret til å fylle opp lageret ved overgangen til år 2000, husker jeg.
Jeg husker også at jeg vurderte det i enkelte svake øyeblikk, men makeligheten vant over irrasjonaliteten.
Nei, jeg har ikke mye hermetikk. Det var i hvert fall første tanke. Ved nærmere ettertanke har vi en del poser med diverse suppeposer, sauser osv. Har sikkert litt hermistiske tomater og mais.
:rørt:
Det er 5 andre som også har lager i kjelleren!?
Jeg spiser ikke hermetikk :niks: Og i allefall ikke sodd, lapskaus og hvaannethanmåttehadernede :iiik:.
Når har han egentlig kjøpt disse greiene? :gruble:
Gjett om mannen min syntes det var interessant informasjon?
Vel, vi bor jo sørpå. Kanskje vi har blitt påvirket av gærningene som bare MÅ ut å brøyte selv om det strengt tatt bare er snø nok til å knapt dekke asfalten? Alle vaktmestrene i borettslagene rundt her sitter stolte på hver sin traktor døgnet rundt nå. Dette har de ventet lenge på :knegg:
Litt hermetisk tomat, mais, bambusskudd og vannkastanjer. Jeg tviler på at vi kan leve to uker på det. Det vi muligens kan klare oss på det er flere tiår med ved, en vedovn man kan lage mat på (ja, vi har en slik i kjelleren, aner ikke hvorfor), tørrvarer, fryseboksmat og annet med lang holdbarhet.
Her i huset finnes ikke en eneste hermetikkboks ennå, jeg har derimot faktisk husket på å kjøpe en boksåpner.
Jeg kan likevel overleve en stund på det som er i fryseren og av tørrvarelageret. Jeg mangler en spagettikjele, så derfor er det ikke brukt noe av det som ble hamstret inn av fullkornspasta i Sverige i sommer.
Vi bruker ikke hermetikk av typen fiskeboller, joikakaker, sodd osv, og minimais, mais, sopp, bønner (av ulik sort), hakkete tomater, tunfisk, ananas, vannkastanjer og bønnespirer er neppe nok til å holde oss mette i to uker selv om vi har et par bokser. Med lageret vi har i fryser og tørrvareskap/skuff skulle vi nok holdt hodet over vann i to-tre uker.:nikker:
Hm. På tide å kjøpe en sånn stuegris og skjemme den skikkelig bort. (Edit: legg merke til at jeg ikke flåser med at jeg allerede har en søt stuegris, og egentlig bare kunne fore henne opp).
Vi har sprit nok til en bataljon fordelt på ulike skap, tror jeg. En liten bataljon, kanskje, men læll. Og altså rimelig mye tørrmat i kjøkkenskapet. Kan sikkert leve lenge på linser og likør, tror du ikke?
Mannen innser at han har møtt (les: hørt om) sin overkvinne. Når sant skal sies vurderte vi jo å anskaffe minigris da hamstrene våre døde for en tre-fireårs tid siden. Vi vurderte faktisk både gris og kaniner, men fikk ztjerna i stedet :D.
Jeg trodde vi hadde enorme mengder tax freesprit helt til jeg sjekket barskapet - dvs barhylla i kottet. Og der var det jammen nesten tomt, gitt. :eek: Mannen har kost seg skikkelig det siste året mens jeg har vært gravide- og ammetørrlagt og trøtt.:kjevle:
Jeg er en matsamler. Vi har hermetikk, glass og toerrmat i skapene nok til en vinterkrig. Om vi i tillegg tar maten fra fryseren de foerste par dagene av krigen, og spriten i barskapet mot slutten, så er det greit med en lang og kald krig.
Det gjør virkelig ikke vi heller, og jeg lurer fortsatt på når han har kjøpt alle disse boksene. Jeg har gitt beskjed om at snurringen m.m. får bli jobbmat, og samtidig prøvd å smiske litt i forhold til mine sjanser om å få ta del i det neste lageret hvis det blir nødvendig :blafre:
Vi har nok ikke nok, slik at vi hadde klart oss i to uker, men det er ganske masse forskjellig tørrmat og hermetikk her. :o Og noe er sikkert utgått på dato... Jeg var veldig glad i bønner av forskjellig slag en stund og når det gikk over så var det veldig mange bokser igjen. I tillegg kjøper jeg noen ganger slike morsomme ting jeg ser på butikkken, men så aldri får brukt. :rolleyes:
Klart vi har! Ikke i kjelleren, men i langskapet på kjøkkenet.
Vi har hermetikk, tørrvarer og posemat nok til å klare oss gjennom en medium kald (lunka?) krig. I fryseren har vi ferdig stekt (i tilfelle strømmen forsvinner) kjøttdeig, kjøttboller og kyllingstrimler til de første dagene.
I tillegg har vi mengder av hvitvin og rødvin for å holde varmen, samt flere liter whiskey og gin for å dempe angsten.
Det minner meg forresten på at jeg må huske å kjøpe tonic...
Til dere som fnyser: Hvem vet hva tsar Putin ruster opp til mens han avleder oss med krenking av finsk luftrom, ubåtsraketter og slakting av journalister? :paranoid:
Her er det lite hermetikk, men mengder av pulver til dip (som har gått ut på dato for mange år siden), og en haug med julekaker. Barskapet innholder forøvrig 4 flasker akevitt, mulig vi må bruke et par kriger på å klare å drikke det. :rolleyes:
På boden tenker jeg vi har to bokser knuste tomater, det samme i kjøkkenskapet. Og noen bokser kikerter og bønner.
Kan bli god fattigmannssuppe av slikt.
Vi har ikke det nei, vi har 3 bokser med ananas, 1 boks med mais og en boks med tomater, ellers veldig lite. Hadde nok ikke overlevd en krig med det nei :rolleyes:
Vi har nok ikke hermetikk for 2 uker, men vi har steiker av både elg og okse for 2 uker.
Og så har vi som torsk, vin nok til 2 ukers forbruk og vel så det, jeg tipper vi snakker ca 40 flasker med hjemmelaget vin fra bærhagen.
I tillegg har vi ett fenalår og fryseren full i mat som jeg selvsagt steiker på grillen eller gasskomfyren om strømmen går. Også oppbevarer vi det slik de gjorde før i verden. Kaldt i kjelleren.
I kjøkkenskapet, derimot, har vi en god del mat. Sist jeg tok opptelling av hermetikk (for en time siden, for å være nøyaktig) hadde vi fire bokser tomater, tre bokser bønner, to bokser kokosmelk og noe ananas.
Nja. Jeg har fire naturister i kjelleren, men krigen måtte vært bra kald før jeg begynte å spise av dem.
I kjøkkenskapet er det bokser med mais og tomatpurre, men joikaboller og den slags er jo ikke noe å fore allergikere med. Vi hadde nok likevel klart oss noen dager.
Hmm, vi klarar oss så lenge tovekers-krigen er på seinsommar, med masse bær og plommer i hagen + diverse i kjøkenhagen. Blir det vinterstid bukkar vi nok fort under med to boksar mais, ein med krasja tomatar og muligens ein med asparges. Ja, vi får visst litt dessert. Der var to boksar med hermetisk frukt og. Eg satsar på ein event.seinsommarkrig. Meir behageleg på alle måtar, faktisk!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.