Jeg skal lage lunsj til et håndball-lag til helgen. Den bør kunne lages fredag kveld og skal medbringes et stykke i bil lørdag. Maten bør lett kunne gjøres glutenfri / tilpasses.
Jeg har tenkt på smurte rundstykker, fylte horn, pizzasnurrer. Men er lite keen på å bake egentlig. Har også tenkt på wraps, men er usikker på noe godt fyll som faller i smak hos jenter på 15.
Forslag til mat som kan egne seg, evt til godt fyll i wraps?
Njei, det treng det igrunn ikkje vere. Enten lage ferdig i skål/boks eller god gammeldags matkø og bruke til dømes eim fiskespade til å ause opp porsjonar.
Ja, det er et godt forslag. Type tacokjøttdeig, ost, grønnsaker? Forslag til hvordan man gjør det lettest mulig for at de holder seg, sånn ift fylling og rulling?
Hva med en wrap med spekeskinke, salat, agurk, rømme og ost?
Rulles og legges i matpapir eller plastfolie som holder den sammen, kan fint lages dagen før.
Ja, det hørtes godt ut synes jeg. Gulost liksom? Jeg får sjekke med "dommeren", lillesøster. Hun mente absolutt fylte horn, men jeg synes det fort blir tørt når det skal bakes i forveien, spesielt når det må bakes både med og uten gluten.
Er det plass til å sette ut boller/skåler slik at de kan smøre wraps selv? Jeg vil tro en del ikke vil ha rømme, noen liker ikke spekeskinke, andre vil ikke ha salat..
Jeg ville kjøpt halvstekte baguetter/rundstykker, stekt de og slengt på ost og skinke, noen med bare ost. Pakkes enkeltvis i gladpack. Paprika/agurk/salatblad hvis fancy.
Jeg serverer forholdsvis ofte måltider til ungdomsgrupper i den alderen, og det enkle er ofte det beste. Fancy greier slår ikke så godt an alltid. Men rundstykker med ost/skinke og litt grønt (noen med bare ost om du har vegetarianere eller ikke svinekjøtt-ungdom) eller polarbrød med tubeost og squeeze-syltetøy. En bolle oppskåret frukt ved siden av.
Enig med de som sier enkelt. Og oppskåret frukt og grønnsaker. Så blir det sunnere og mer smak for de som ønsket det. Eple, agurk, gulrot i staver osv.
Ja, skal sende med grønnsaker også. Jeg må tenke litt på det - de har hatt litt forskjellig før, og det meste pleier funke bra. De skal ha rundstykker dagen etter, så jeg tenkte kanskje finne på noe annet, men får se hvor langt jeg kommer. Takk for alle tips uansett!
Det surdeigsbrødet som heter Pågen, Lantgoda er skikkelig digg og holder seg godt.
Hva med en dobbel brødskive med salatblad, ost, skinke, en ring paprika og etpar skiver agurk. Holder seg bra over natten imatboks/matpapir.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.