Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til lunsjservering på håndballcup

#1

apan sa for siden:

Jeg skal lage lunsj til et håndball-lag til helgen. Den bør kunne lages fredag kveld og skal medbringes et stykke i bil lørdag. Maten bør lett kunne gjøres glutenfri / tilpasses.

Jeg har tenkt på smurte rundstykker, fylte horn, pizzasnurrer. Men er lite keen på å bake egentlig. Har også tenkt på wraps, men er usikker på noe godt fyll som faller i smak hos jenter på 15.

Forslag til mat som kan egne seg, evt til godt fyll i wraps?


#2

Syrinx sa for siden:

Ikkje svar på wraps-spørsmålet, men kva med pastasalat?


#3

apan sa for siden:

Ja, jeg har tenkt på det, men litt upraktisk å stå og dele ut kanskje.


#4

Floksa sa for siden:

Fylle wrapsa med pastasalat?


#5

Syrinx sa for siden:

Njei, det treng det igrunn ikkje vere. Enten lage ferdig i skål/boks eller god gammeldags matkø og bruke til dømes eim fiskespade til å ause opp porsjonar.


#6

Nextlife sa for siden:

Tacowraps er kanskje noe de fleste liker?


#7

apan sa for siden:

Ja, det er et godt forslag. Type tacokjøttdeig, ost, grønnsaker? Forslag til hvordan man gjør det lettest mulig for at de holder seg, sånn ift fylling og rulling?


#8

apan sa for siden:

Kom på at det alltid er taco til middag lørdagen :knegg: .


#9

Nextlife sa for siden:

:knegg:

Hva med en wrap med spekeskinke, salat, agurk, rømme og ost?
Rulles og legges i matpapir eller plastfolie som holder den sammen, kan fint lages dagen før.


#10

apan sa for siden:

Ja, det hørtes godt ut synes jeg. Gulost liksom? Jeg får sjekke med "dommeren", lillesøster. Hun mente absolutt fylte horn, men jeg synes det fort blir tørt når det skal bakes i forveien, spesielt når det må bakes både med og uten gluten.


#11

Nextlife sa for siden:

Ja, helt vanlig gulost, jeg bruker gjerne revet.


#12

Bokormen sa for siden:

Er det plass til å sette ut boller/skåler slik at de kan smøre wraps selv? Jeg vil tro en del ikke vil ha rømme, noen liker ikke spekeskinke, andre vil ikke ha salat..


#13

apan sa for siden:

Nei, det serveres på en bane. De får nok spise det de får.


#14

Elise sa for siden:

Jeg ville kjøpt halvstekte baguetter/rundstykker, stekt de og slengt på ost og skinke, noen med bare ost. Pakkes enkeltvis i gladpack. Paprika/agurk/salatblad hvis fancy.


#15

Palmen sa for siden:

Jeg serverer forholdsvis ofte måltider til ungdomsgrupper i den alderen, og det enkle er ofte det beste. Fancy greier slår ikke så godt an alltid. Men rundstykker med ost/skinke og litt grønt (noen med bare ost om du har vegetarianere eller ikke svinekjøtt-ungdom) eller polarbrød med tubeost og squeeze-syltetøy. En bolle oppskåret frukt ved siden av.


#16

Niobe sa for siden:

Jeg tror helt enkle rundstykker eller baguetter med skinke, ost, paprika, og annet helt vanlig pålegg er lettest, billigst, og fenger flest.


#17

millact sa for siden:

Slikt har vi hatt på korpset. Fungerer bra.


#18

Nextlife sa for siden:

Nå kom jeg på at i min tid som korpsleder var dobbelt polarbrød med ost og skinke den største hiten når ungdommene skulle spise i fart.


#19

veobra sa for siden:

Enig med de som sier enkelt. Og oppskåret frukt og grønnsaker. Så blir det sunnere og mer smak for de som ønsket det. Eple, agurk, gulrot i staver osv.


#20

apan sa for siden:

Ja, skal sende med grønnsaker også. Jeg må tenke litt på det - de har hatt litt forskjellig før, og det meste pleier funke bra. De skal ha rundstykker dagen etter, så jeg tenkte kanskje finne på noe annet, men får se hvor langt jeg kommer. Takk for alle tips uansett!


#21

GinaK sa for siden:

Det surdeigsbrødet som heter Pågen, Lantgoda er skikkelig digg og holder seg godt.
Hva med en dobbel brødskive med salatblad, ost, skinke, en ring paprika og etpar skiver agurk. Holder seg bra over natten imatboks/matpapir.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.