Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godt og enkelt tilbehør til gode pølser

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg trenger forslag til veldig enkelt og godt tilbehør til gode pølser, som skal grilles. Det er til voksne. Jeg skal kjøpe pølser hos slakter, evt kvalitetspølser fra matbutikken.

Jeg vil ha noe tilbehør som fortrinnsvis kan kjøpes ferdig. Kan vurdere å lage noe selv hvis det er veldig enkelt.

Hva finnes av ting som smaker godt? Finnes det skikkelig gode pølsebrød? Sauser, dressinger, relish? Hva slags sennep? Andre ting?


#2

Hyacinth sa for siden:

Eller finnes det gode potetsalater eller ferdig potetmos?

Og hvis dere synes jeg MÅ lage salat, så kan jeg gjøre det.


#3

Elise sa for siden:

Jeg ville ikke tenkt at salat er noe man må ha, men potetsalat derimot. Jeg liker godt de fleste fra butikken, prøver å velge en mnd høy prosent potet.

Av pølsebrød synes jeg brioche er ekstra godt, men de er sikkert proppfulle av tilsetningsstoffer.



#5

Elise sa for siden:

Vi hadde forresten ovnsbakte rotgrønnsaker til grillpølser for litt siden, det var veldig godt! Kjøpte to ulike frossenposer fra Findus og tok oppi samme. Opplever at de må steke mye lenger enn oppgitt tid.


#6

Nextlife sa for siden:

Pølsebrød fra bakeren
Store salatblad for å legge nedi brødet, f. eks vanlig crispisalat eller Lollo Rosso
Rå løk, stekt løk, løkkompott, syltet rødløk
Bostongurka
Rødbetesalat
Hellmans majones (evt. hjemmelagd)
Stekt råkostblanding, f. eks sånne poser fra Rema med gulrot, hvitkål og purreløk
Kremet potetsalat eller coleslow

Jeg liker best sterk og grov sennep, f. eks Slotts skånsk sennep, men det kommer jo helt an på smakspreferanser.


#7

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)


#8

Hyacinth sa for siden:

Finnes det en god ferdigkjøpt løkkompott, eller noe som er syktet?


#9

Nextlife sa for siden:

Jeg kjøpte en syltet rødløk på coopen i går, den smakte helt fint til pølsene.
Rund liten plastboks til ca. 15 kr.
Løkkompott vet jeg ikke.


#10

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Da skal jeg kjøpe det. Så kjøper jeg agurkmiks (aldri smakt det, men har lyst på noe som knaser).
Og gode pølsebrød, og ferdig potetsalat. Det liker ikke jeg, uansett type, så jeg får enten lage en enkel salat eller kjøpe ferdig potetmos (fersk, ikke pulver!).


#11

Hyacinth sa for siden:

Og salat! Det var en utrolig god idé! Altså den til å ha nedi pølsebrødene.



#13

Turban Smukk sa for siden:

Sjekk ferskvaredisken på Meny. De har en haug av kremete salater som brokkolisalat, potetsalat og annet tilbehør som f.eks gresk salat.


#14

Hyacinth sa for siden:

Godt tips!


#15

frukt sa for siden:

Salsa eller tacosaus hvis du har venner som liker det litt spicy. Jeg pleier å bruke det til pølser i stedet for ketchup.


#16

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)


#17

Malama sa for siden:

Jeg er heller ikke glad i ketshup, tacosaus kunne jeg brukt, men ellers så putter jeg gjerne salat i bunnen av børdet ja, og stapper tynne båter av tomat langs siden :) Men litt tacosaus hadde ikke skadet om pølsene er milde i alle fall.


#18

liefje sa for siden:

Brioche pølsebrød er way bedre enn de andre. Og lomper. Helst laget av mandelpoteter men av en eller annen teit grunn har de ofte den typen bare til jul.

De fleste av Jacob pølsene er gode men skikkelige fra slakteren er best (Annies pølsemaker her i byen liker jeg best).

Her liker vi løk og både ferdig stekt løk og hjemmelaget karamelliser er godt. Eller syltet rødløk. Og en form for sylteagurk. Har prøvd ganske mange oppskrifter på spennende og uvanlige tilbehør til pølser men synes egentlig at det er unødvendig hvis selve pølsene er gode. Spiser gjerne potetsalat eller annen salat eller grillede maiskolber ved siden av men putter ikke det inni pølsebrødet. Liker ikke ferdig potetsalat fra butikken. Det er jo også veldig lett å lage selv. Jeg lager en med eple og purre og gressløk i tillegg til selve potetene. Med dressing av rømme, majones, litt sitron og litt Dijon sennep. Evt en tysk en med eddik og oljedressing. Eller helst begge.


#19

frukt sa for siden:

Lisbets potetkaker er veldig gode. :jupp:


#20

Fersken sa for siden:

Akurkmix knaser ikke særlig mye altså :knegg:. Om det ikke er hjemmelaget miks av syltetagurk, rå rødløk, tomat og små paprikabiter som en slags relish.


#21

Hyacinth sa for siden:

I know! Og Roxman fra Sirevåg. Kjempegode. Vi velger alltid en av de to.


#22

Hyacinth sa for siden:

Hm. Men er agurkmiks godt? For i tilfelle trenger det kanskje ikke knase :knegg:


#23

Bokormen sa for siden:

Enkel tomat og mozzarellasalat, eller pastaskruer med pesto, litt oppskåret vannmelon osv er godt til. :nam:



#25

Fersken sa for siden:

Jeg synes agurkmix er godt til pølser, men så elsker jeg sylteagurk.



#27

Hyacinth sa for siden:

Takk for god hjelp, alle! :)


#28

Syrinx sa for siden:

Skikkelig grov, sterk sennep.



#30

Xian sa for siden:

Vi skal ha gode pølser til middag i dag, med masse smørdampet sommerkål som tilbehør. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.