Jeg trenger å bake flere brød i slengen, minst 4, veldig gjerne flere. Hvilken Kenwood-maskin kan fikse dette, og hvilket antall boller, med hvilken størrelse, er smart å skaffe seg? Jeg er litt lat, og vil helst ha det enklest mulig, i tillegg til at det må ta minst mulig plass på benken (baker eltefritt, så det må stå fremme en stund). Jeg er fortsatt litt usikker på hva som er mest styrete av å ordne deig i mange boller, eller å prøve å dele én stor deig opp i like mange deler. (Så vi er på dét nivået på latskapsskalaen her)
Lurer også på hvor store kjeler, panner osv det er lurt å ha for å kunne lage mat til rundt 10-12 personer uten å måtte servere pølser i brød (som jeg gjør nå)?
Skjønner ikke helt hvorfor du trenger Kenwood til å bake eltefritt? Jeg baker fir tida surdeigsbrød som står over natta i bolle, jeg synes det er praktisk å ha deig til ett brød i en bolle når det skal helles over i form. Hvis jeg skulle bakt mange brød på en gang hadde jeg nok valgt å bruke Kenwood, men da ertet deigen sånn at den ble fastere og kunne deles i flere emner for utbaking. Jeg liker ellers å ha et sett med boller i ulik størrelse som kan stables inni hverandre, med lokk. De kan da også stables oppå hverandre hvis de skal stå på benken over natta.
Eltefritt brød røres sammen i en bolle med ei enkel tresleiv. Ett brød pr bolle, men veldig sjelden jeg lager mer enn et par om gangen.
Eltet brød lages i Electrolux assistent og der elter jeg greit fire store brød om gangen. Kenwooden min er kastet ut av huset for lengst, den funket overhodet ikke til mitt bruk. Jeg er mye mer fornøyd med den jeg har nå.
Jeg ville gått for én boks pr deig. Jeg bruker rektangulære bokser fra Ikea til min eltefrie deig. De har ikke de 365-boksene jeg har lengre, men kanskje denne på 2 liter passer bra. For store bokser har lite cross over bruk, så det er unødvendig, samt at da må du dele opp og det blir jo mer kliss med en eltefri deig.
Du trenger ikke kjøkkenmaskin til eltefri, kun gaffel/skje.
Jeg bruker mine 8, 10 og 12 L kjeler ganske mye. Og store, dype langpanner.
Har også en stor jerngryte (har flere) som er fin til gryter osv, men tror den bare er rundt 5 L og det blir snaut. En slik 5l er perfekt til å koke poteter. Den rommer 1,5 kg poteter (en pose) og er akkurat nok til en vanlig potetservering her :lol:
Men anbefaler altså 10 eller 12 L kjeler. IKEA har noen som er skikkelig gode.
Jeg bruker også mine til å koke kraft, poppe popcorn og grøt.
Hahaha, nei dette med Kenwood og eltefritt var en logisk brist. Jeg baker som regel eltefritt, men vil samtidig ha en Kenwood som kan takle såpass store deiger. Sorry forvirrende start.
Et par store kjeler så kan du koke pastat til mange. Vi har en stor kjele, jeg er usikker på om den er 10 eller 15 liter. det holder egentlig med denne ene som er kjempestor og så har jeg en annen på ca 5 liter som supplerer.
En stor ildfast form som kan settes rett på bordeet er også lurt. Jeg har noe slik. Den fungerer også som serveringsfat:
None ekstra store serveringsboller og fat er også nyttig.
Hvor ofte skal du servere 10-12 personer? Er det hverdagsmat, eller til fest et par ganger i året?
Vi er 4-6 til hverdags - og kan bikke 15 ved familieselskap 2-4 ganger årlig. Løser de større anledningene med gryter eller ovnsbakte retter. Sjelden vi bruker pinnekjøttgryta til noe annet enn nettopp pinnekjøtt, men den har nok vært i bruk til suppe/gryte i festlig lag. I tillegg har vi en stor kjele som vi koker pasta i til familien (5-8 pers), men ville ikke lagd ren pastarett til 10-12 med mindre det er hverdagsantallet.
Til rundstykker så bruker jeg kenwood som tar 2 kg mel - og elter heller i flere omganger dersom jeg skal lage mer enn dobbel porsjon. Har to store bakeboller med lokk: en fra tupperware og en fra obs. De kan vel ta ca 5 liter.
Steik og ovnsbakte grønnsaker er lett å lage til mange - og får plass i ovnen mens poteter og saus koker i kjeler på kokeplatene.
Etter mange år med Kenwood arvet fra svigermor investerte jeg endelig i en ankarsrum, og livet er uendelig mye enklere. Det er null problem å piske smør og sukker til 2-3 kaker hvitt, mandelmaling til 8 kransekaker er unnagjort på sekunder, og en hjort blir brått til mange kg kjøttdeig. Nå mangler jeg bare pastatilbehøret, så er alt på stell.
Noe lages for salg eller dugnader, men hovedgrunnen til at jeg trenger store og effektive maskinger er at jeg syns det er kjedelig å lage middag hver dag. Derfor lager jeg heller lasagne/moussaka/kjøttsaus for et år av gangen og fryser ned.
Njææ, jeg vet ikke! Jeg har faktisk aldri eid en kjøkkenmaskin og vet ikke helt hva jeg bør ha. Hva egner Wilfaen seg ikke til?
Oh, jeg som trodde jeg bare måtte velge mellom Kenwood og KitchenAid. Skjønner jeg har gått glipp av noen år med kjøkkenmaskindiskusjoner. Hvilken type har du?
Jeg er også forelsket i min Ankarsrum med diverse ekstrautstyr. De er blitt forskrekkelig dyre, så sommersalg eller Black Friday-salg anbefales om du kan vente så lenge.
Ankarsrum 6230 er visst standardmaskinen nå, med diverse tilleggsutstyr.
Min Kenwood eltet dårlig (til tross for justering og service) og den sto ikke i ro på benken, så den måtte holdes fast. Den døde heldigvis til slutt. Nå har jeg Assistent med det meste av tilbehør til og den brukes til alt fra å kverne kjøttdeig fra hele kjøttstykker til å rive epler før pressing til å lage milkshake og bake boller og brød. Den tar plass og utstyret tar plass, men jeg er superglad i maskinen og bruker den mye!
Wilfaen er en maskin som elter fantastisk, og funker ellers helt greit til pisking av eggehvite, kremfløte, smør og sukker hvitt osv. Den kan foreløpig ikke settes på ekstrautstyr som mange andre har (for å kværne osv feks). Baker man endel gjærdeig er den verdt pengene. Man slenger bare alt i bollen og den trenger ikke passes på underveis før deigen er ferdig. Kenwood og ankarsum er det sånn sett litt mer dilling med, men de har nok mer multifunksjoner enn wilfaen har. Wilfaen er nokså stille også.
Jeg er oppvokst med electrolux og fikk kenwood til 19årsdagen av xsvigermor. Jeg klarte å drepe den nå og har fått ny ankersaum. Gleden fra barndommen er tilbake. Samme maskin som mamma fikk til bryllupet i 1980. Beste deig elteren. Min nye har elte krok i tillegg til deigrullen. Den takler med den store deiger uten gris, og uten å hoppe av kjøkkenbenken eller vekke unger.
Ja den gjør det meste. Jeg har kjøttkvern (men siden vi jevnlig kverner 40-50kg i slengen har vi investert i stor kjøttkvern til akkurat det) visper flott krem, kakerøre, og jeg hadde lenge en slik som rasper ost og grønnsaker også (men den tålte ikke den nye oppvaskmaskina og plasten sprakk til slutt. Finnes også blender tilbehør vi hadde (til den ble knust ved et uhell).
Jeg lager sjelden mat til færre enn seks voksne og ofte til betydelig flere og Boschen min er en trofast venn (jeg har faktisk to :flau: )
Har også slow coocker som brukes en del til å lage gryter.
Koker kraft i ovnen gjør jeg også. Da bruker jeg 12l kjele og setter ovnen på 95 grader og lar kjelen stå i ovnen i 30-50t.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.