Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaster dere juleblomstene?

#1

amo sa for siden:

Når jeg kaster ut julen, så kaster jeg alt.:knegg:
Mamma tar vare på blomstene, og jeg lurer på hva dere gjør?


#2

007 sa for siden:

De står og lufter seg på altanen sånn fra 2.- 4. januar. De tåler det sjelden - de pleier å dø. Og da kan de kastes med god samvittighet. :blond:


#3

Left sa for siden:

Jeg kaster ikke friske fine blomster, men julestjerner som mister blader etc - ut.


#4

Fluke sa for siden:

:haha:

Jeg greier å drepe dem uten frysing. Mangel på vann pleier å hjelpe.


#5

Pasta sa for siden:

Jeg kastet helt friske julestjerner idag. Når julen er slutt så ER den slutt :)


#6

polarjenta sa for siden:

Nei, som regel dør de før jula er over, men nå lever de og da har jeg ikke samvittighet til å kaste dem...


#7

Maya80 sa for siden:

Ja er som oftes bare julestjerner vi kjøper i jula, å når nyttår nærmer seg glemmer jeg å vanne dem.


#8

Angelique sa for siden:

Julestjerner kastes ja.De er som regel lite fine når julen er over.
Har en skjønn hvit amaryllis som jeg fikk fra jobben.Den skal få stå.


#9

Fara sa for siden:

Her ble både julestjerner, svibler og amaryllis kastet idag. Og det føltes helt naturlig:D


#10

Albertine sa for siden:

Min amaryllis blomstret først i går, og jeg nekter å kaste den. :sta:


#11

Karamell sa for siden:

:nemlig:

Og sviblene skal jeg klippe av og ha i en vase.


#12

Skremmern sa for siden:

Huh? Nei, herlighet, selvsagt kaster jeg ikke friske blomster.


#13

LilleT sa for siden:

Amaryllisene er så flotte at jeg gladelig beholder dem så lenge de blomstrer. Julestjerner og slikt kaster jeg (men i år hadde vi bare førstnevnte).


#14

kisha sa for siden:

Jeg tar vare på alt som det er liv i. Oppsatsene potter jeg om i ny potter, det er eføy og andre sorter. Amaryllusen min er nok ferdig, den havner i kompostbingen.


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fortsatt friske fine amaryllis og svibler, og kaster dem selvfølgelig ikke fordi jula er slutt. Julestjerner blir man litt mer lei av i januar, syns jeg, men det har vi ikke til jul heller på grunn av allergi.


#16

Propella sa for siden:

Jeg har ingen juleblomster. Her i huset kommer ikke blomster som blomstrer inn pga allergi.


#17

Kanina sa for siden:

Jeg har hatt mine første to potteplanter i hus på to år, denne jula. En nydelig burgunder julestjerne (som drysset seg i hjl 2. juledag, og dermed gikk i søpla), og en hvit asalie som for tiden ser ut som en eneste stor snøball. Asalier er ikke juleblomster i mine øyne, så den skal nok få stå, hvis jeg ikke er så barmhjertig overfor asalien at jeg omplasserer den til moren min. Hun arvet en asalie av sin mor, og den levde vel i 20-30 år eller noe sånt..


#18

Magica sa for siden:

Kjøper aldri julestjerne, amaryllis tar jeg vare på og sparer til neste jul (den står på kalde mørkeloftet resten av året uten stell).

Men jeg kaster ikke blomster generellt nei, ikke før de er døde.


#19

Adele sa for siden:

Min svibel så ikke ut som om den hadde det så bra, og ble kastet i går. Jeg er lite flink til å ta vare på blomstene mine


#20

Tinka sa for siden:

Amaryllisene og sviblene skal vi sette ned i kjelleren i morgen.


#21

Tangina sa for siden:

Amaryllisene tar jeg vare på til neste år - har klart å få de igjen noen ganger. Og så mente svigermor at det gikk an å sette svibelløkene ned i blomsterbeddet til sommeren, så det må prøves. Julestjerner og andre juleblomster har jeg ikke, men jeg kaster ikke levende planter.


#22

Camomilla sa for siden:

Den ene julestjernen jeg hadde ble kastet.
Azaleaene og Amaryllisene står til de dør.
Og ja, de får vann.


#23

Rug sa for siden:

Jeg har to gedigne, hvite julestjerner, kjøpt på gartneriet der de ble "laget", de er like flotte enda og får stå så lenge de gidder. Hadde de vært røde hadde de nok fått litt mindre pleie gjennom hele julen i håp om at de var ferdige til nå...


#24

Susse sa for siden:

Her får alt leve så lenge de ser pene ut. Azaleaene drysser endel nå, men får stå ennå en stund. Sviblene legger jeg i kjelleren og planter ut til våren.


#25

007 sa for siden:

Mine 5 røde julestjerner ble kjøpt på IKEA til 15 kr pr. stk. De tålte altså ikke å luftes i 2 dager. ;)


#26

Manga sa for siden:

Jeg kaster ikke blomster som fortsatt er fine. For noen år siden klarte jeg faktisk å holde liv i ei julestjerne helt til neste jul. Da var den blitt skikkelig stor og fin. Så jula varte helt til påske, sommer og jul igjen :)


#27

LilleRosin sa for siden:

Jeg kaster ingenting før jeg er helt sikker på at det er dødt.


#28

pippimamma sa for siden:

Jeg kaster ikke friske planter. Julestjerne har jeg ikke hatt på flere år, for det er den styggeste blomsten jeg vet om. Man skal ikke bli lei av blomstrende planter på under en uke og det ble jeg alltid av julestjernen.


#29

Trolljenta25 sa for siden:

Jeg kaster de ikke før jeg har klart å drepe dem, noe jeg aldri har store problemer med å gjøre. Jeg er håpløs med blomster... I år har jeg en særdeles seig julestjerne, som nekter å gå dukken. Skal bli spennende å se hvor lenge den holder ut da...


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøper aldri typiske juleblomster nettopp fordi jeg ikke vil ha dem stående etter jul og synes det er for grotesk å bare kaste dem når de enda er friske.


#31

turi sa for siden:

Kaster ikke blomster før de er ferdige, noen ganger ser det ut som jeg har gitt de en ekstra sjanse også.. :ikkegrønnefirngre:


#32

Albertine sa for siden:

Hvordan får man amaryllis og svibler til å overvintre og blomstre igjen året etter?


#33

amo sa for siden:

Man lar dem blomstre ferdig.Så klipper man av stilken,helt nede ved løken og setter dem bort på et kjølig sted. Skal ikke vannes eller noe, før man tar de frem igjen til høsten. Da begynner man med gjødsel og vann og stilken vil begynne å vokse igjen.


#34

Tangina sa for siden:

Pleier du å gjøre det? I så fall - pleier det å gå bra? Når blomstrer de i så fall? Og må de da taes inn igjen om høsten?

#35

CINDY sa for siden:

:o:sjokk:NEI


#36

Susse sa for siden:

Det går helt fint. Jeg setter dem lyst og kjølig i kjelleren når de er avblomstret. Rører ikke stenglen, sånn at evt. rester av næring får gå tilbake til knollen ( på samme måten som med tulipaner ol. i hagen) Den får altså visne ned. Så planter jeg dem ut når tælen går i mai omtrent. De blomstrer neste vår, hos også opplev forsiktig blomstring allerede samme sommer. Trenger ikke å ta dem inn om vinteren.


#37

him sa for siden:

Nei.


#38

Olvina sa for siden:

Nei. Eg er så flink til å drepe blomster heilt utan å ville det, at dersom noko klarar å overleve jula utan stygge skader, så kastar eg dei ikkje medan dei endå er friske. Eg er ikkje veldig omsorgsfull når det gjeld julestjerner når det lir over nyttår, det skal innrømmast.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.