Jeg skal kjøpe meg en denne måneden eller neste, og vil helst ha en jeg blir fornøyd med, men som ikke er av de aller dyreste. Rundt 1500,- kr kanskje?
Hvilken har dere, og er dere fornøyd med kjøpet? Er den veldig god til å lage deiger? Jeg tenkte å bruke den endel til å røre sammen og elte deiger, siden kjøkkenmaskinen min ikke er av de beste, så da kjøper jeg like godt en maskin som ikke bare lager deigen men også steker brød og kaker om jeg vil. :)
Jeg har en billig en. Kostet 400 svenske kroner. Men, den maskinen er gull verdt. Det er nok det lureste jeg har dratt i hus tror jeg.
Bruker den mest til bolle og pizza deig. Det blir helt perfekt. Trenger ikke mel på benken engang, bare å kjevle/trille ut. Brød steker jeg nesten ikke.
1500 kr??? :eek:, det er dyrt altså! De selger på nettauksjoner til ca 500, og det er den som var best i test.
Takk for svar. Kenwood er jo et veldig bra merke da. Jeg har jo avsatt rundt en tusenlapp til maskinen, iallfall, så jeg får sjekke litt rundt. Vi pleier å handle på Lefdal, for mannen min kjenner omtrent alle som jobber der så vi får ofte veldig gode priser på det vi handler. Gleder meg til å få maskinen i hus. :D
Vår er fra Wilfa. Tror vi betalte rundt 1.000 kr for den. Den er enkel å bruke, stille i drift (så vi kan ha i ingrediensene fredag kveld, og den elter og hever deigen så den er klar når vi våkner neste morgen).
Absolutt å anbefale!
Vår er også fra Wilfa. Tror den heter Wilfa BMA-25 eller noe lignende. Har ikke hatt den så lenge, men er kjempefornøyd så langt. Særlig fornøyd med at vi kan bake brød med lite gjær som likevel får heve bra.
Ja det jeg har sett på endel (alle?) brødbakemaskiner som jeg syner er litt kult, er at man kan stille den inn slik at man hiver oppi ingrediensene til brødet før man legger seg og så våkner man opp til helt nybakt brød neste morgen, på det klokkeslettet den er stilt inn på. :glis:
Vi spiser relativt grove brød, og legger som jeg nevnte ingrediensene i maskinen før vi legger oss om kvelden. Vår takler alle typer mel. Pleier også å ha i en del frø (linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, etc), og de vil falle ned i væsken hvis du har de i kvelden i forveien. Vet ikke hvordan de påvirkes av det, for vi pleier alltid å steke brødet selv. Da tilsetter vi frø og kjerner i når vi knar deigen og putter i brødform eller lager rundstykker
Det er veldig stor forskjell på brødbakemaskiner. Vi hadde først en ganske rimelig Elfi, som vi var veldig fornøyde med helt til teflonbelegget begynte å gi tapt. Så fikk vi en fænsismænsi retrokrom greie med to eltekroker og whatsnot. Den bråkte som et lite he%¤%vete, og var dermed umulig å bruke om natten, slik vi alltid gjorde. :sur: Den var god til deiger, da, men kjøkkenmaskinen gjør akkurat samme nytten. Så nå lager jeg flytende brød i KitchenAiden og er like blid! Enda blidere, faktisk. :elsker:
Jeg har tenkt å prøve ut noen formkaker ja, jeg må jo teste ut alt som kan testes ut, hehe. Tror brødbakemaskin er ypperlig til å lage formkaker i (desverre).
Vi kjører aldri disse ferdigposene med brød/boller, men lager blandingen selv. Brødene våre er spekket med rug og grovmel, men den perfekte blandingen kommer du frem til ved prøving ;)
Ellers har vi fast oppi sesam og linfrø, og om vi er lei brødmat varierer vi med litt nøtter og urter (soltørket tomat er supergodt i!)
Ja, man bruker da ikke ferdigposer. :eek: Jeg har gjort det et par ganger, men da bare for å smake, siden noen har skrytt av blandingen. Men jeg foretrekker å bake selv, og elsker å eksperimentere. Men jeg ble bare litt usikker siden det er en brødbakemaskin. Man kan jo eksperimentere så mye man vil i en kjøkkenmaskin, men kan man det i en brødbakemaskin, liksom?
Hvitløk, oliven, urter og soltørkede tomater i brød er knallgodt ja. Fetaost også, eller vanlig lagret skarp ost. Ikke samtidig da (eller jo, det og).
Vi har en gammel Melissa-sak, den bråker som et uvær (så noe lage klart om kvelden og ferdig om morgenen, UTGÅR), men den duger. Jeg bruker den omtrentlig en gang i halvåret.
De man får kjøpt nå er jo mye, mye bedre enn den gamle greien vår. Jeg har lyst på ny, for vår er så stor at den tar opp halve kjøkkenet og litt til. Det blir gode brød, det er ikke noe problem å lage grovt (jeg tar utgangspunkt i oppskriftene i heftet som fulgte med og eksprimenterer litt) og den er også grei å lage klar deig i. F.eks. til pizza, boller, rundstykker, whatever.
Jeg har Wilfa og er godt fonøyd med den! Har bakt både kaker, deiger og brød i den. Men den egner seg ikke til kaker! Brøda blir veldig fine! Og deig uten melsøl er supert! Men nå har jeg begynt å jobbe i bakeri så da er det slutt på baking i dette huset...:nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.