Vi skal ha en stekeovn på hytta, og jeg må maxe ut på den bittelille plassen som fins. Jeg har derfor sett på kompaktovner (hvorfor er de så dyre?) og på kombiovn med mikro og varmluft.
Men lurer:
Kommer jeg for alltid til å irritere meg over hvor liten kompaktovnen er? Og gidder jeg virkelig å betale mer for noe mindre?
Og er det slik at en kombiovn egentlig bare er to litt dårlige ting satt sammen?
Jeg har ikke en sånn kompakt ovn selv, men har en veldig god venninne som har en slik. Det er den hun alltid bruker, selv om vi er en svær gjeng ( 12-20 pers). Fordi det går raskere å kjøre 2 runder i den enn å varme opp den megastore ovnen hun har i tilegg (en 90 cm bred ovn). Men jeg tenker at dersom du uannsett har en airfryer, så trenger du kanskje ikke denne i tillegg.
Jeg har en kombinert micro og dampovn, og den var svinedyr, dvs omtrent det samme som en micro pluss en dampovn. Jeg tenker at jeg har kjøpt 2 ovner på plassen til 1.
Nei, det er en ganske liten hytte, og skal vi ha massevis av gjester så tipper jeg det blir enklere servering, eller grilling.
Jeg trenger en ovn som er god på å steke ting (brød, rundstykker, lasagne, grønnsaker), ikke tar for mye plass og om den hadde hatt en mikro inni seg også så hadde det vært fint. Men jeg er usikker på om den ene ekstra skuffen man får plass til med en kompaktovn, eller den ene ekstra funksjonen en innebygd mikro ville gitt; er verdt pengene.
Jeg har en kompakt ovn som er vanlig stekeovn og micro i ett (i tillegg til vanlig stekeovn), og den fungerer helt ok som micro og helt ok som stekeovn, men ikke strålende for noen av delene. Eksempelvis så er det ikke roterende plate til micro, så man må rotere litt ekstra selv, så micropopcorn er litt "hit or miss" om det blir litt småsvidd eller ikke, men til å tine og varme ting er den helt ok. Stekeovnen blir ikke varmere enn 230 grader, noe som sjelden er et problem, men heller ikke optimalt om jeg kun skulle hatt den hjemme.
Den steker helt fint, har bakt både brød, boller, pizza og julekaker i den med null utfordringer. Sjekket nettopp nå og får plass til jerngryten min i den, så kan i prinsippet også bake brød i jerngryte i den.
Kalkun er det ikke plass til i den, men er kanskje ikke nettopp det du kommer til å lage mest på hytta? :knegg:
Jeg er som sagt fornøyd med min, kjøpte den fordi jeg ville ha en ekstra stekeovn ved behov, samt innebygd micro, og da var dette den beste løsninger. Har ikke angret de seks årene vi har hatt den.
Vi har stekeovn og kompakt stekeovn/mikro. Sistnevnte fungerer dårligere som stekeovn enn stekeovnen (samme merke, like gamle), men helt ok, men den er en dårlig mikroovn. Det funker, men jeg hadde aldri betalt så mye for den som jeg vet den koster.
Er du helt sikker på at du trenger enn micro på hytta? Noen du kjenner lever helt fint uten mikro i sitt vanlige hjem. Jeg ville heller hatt en skikkelig stekeovn enn noe som bare var greit nok.
Jeg lever uten mikro hjemme, og har gjort det hele livet. Det er litt greit å ha det i kolonien, siden vi ikke har mer enn en kokeplate og da prøver jeg å maxe ut på kapasitet andre steder. Men vi har en (stygg) mikro der allerede som fulgte med, så mulig vi bare finner en plass til den. Jeg er ikke interessert i å betale mer for noe som funker dårligere.
Jeg har hatt kombiovn fra Miele i 11 år nå, og det eneste jeg ikke liker med den er at den er dårlig til popcorn fordi den ikke har roterende tallerken. Ellers bruker jeg den mest som mikro og til steking av mindre ting der jeg synes det er bortkastet å bruke den store ovnen min. Den er veldig fin til pavlova.
Har ein kombi med mikro. Har hatt den 11 år no. Virker veldig bra som steikeomn, men mangler som mange påpeiker roterande fat til mikro. Mykje brukt som streikomn nr 2 når vi anten steiker brød, rundstykker, julekaker ol. i to omnar parallelt, eller td kjøt i ein inn, fløtegratinerte poteter i den andre. I det siste har vi opplevd at den har kobla seg ut nokre gongar, og har funne ut at det nok er pga av fuktighet i samband med mikro-bruk. Har blitt betre når vi er flinke å ha plast over ting vi varmer med mikro.
Jeg har en stekeovn og en kombinert stekeovn (varmluft/over og undervarme og grill) med mikro. Den er jo liten og tar ikke store ting, men jeg syns min fungerer godt som stekeovn, og greit nok som mikro. Den varmer seg litt kjappere enn den store, ellers så syns jeg den steker helt greit. Hadde ikke hatt noe problem med å ha bare en sånn så lenge jeg ikke skulle lage kalkun osv.