Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskemiddager

#1

Marge sa for siden:

Vi skal bli flinkere til å spise fisk, skal lage fisk til middag 3-4 ganger i uken. Og no trenger jeg fiskeoppskrifter så vi ikke blir lei. :fnise:


#2

Misteri sa for siden:

Laksefilet 200 g pr person.

En pose fiskesuppe av slaget man liker. Kokes med 2/3 av vannet som anvist på pakken.

Gulerøtter, brokkoli, blomkål eller man bruker de grønnsakene man liker til fisk.

Skjær laksefileten i skiver og legg dem i en ildfast form. Legg på grønnsaker og hell over suppen. Strø litt ost over.

Gratineres i ovnen på 200 g i 40-45 min. Til fisken er ferdig. :)

Serveres med ris eller poteter.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager ofte disse tre grytene. To av dem er ganske fete, men du kan nok bytte ut med magrere produkter om du liker det bedre:

Fantastisk god sei-gryte

200 gram sei per person, i store terninger
2 store purreløk i ringer/hakket
1/2 - 1 pose gulrøtter, skrelt og i skiver
1 beger rømme
Salt, pepper og smør

Ha 2 stoore klatter smør (150-200 gram) i en gryte. La det smelte litt, og legg purren oppå. Legg seien oppå purren, og topp det hele med gulrot-skivene. Smør hele begeret med rømme utover gulrøttene, ha på litt salt og nykvernet pepper og legg lokk på.
La det surre på middels varme i vel en halvtimes tid, til gulrøttene er møre.
Rømmen, smøret og kraften fra grønnsakene lager en utrolig deilig saus.
Server med kokte poteter.

Torskegryte 1 (du kan lage vanlig tykk hvit saus altså)

1 kartong fløte (eller 3 dl melk)
1 beger Philadelphia eller Tine kremost naturell
En god neve hakket bacon (kan sløyfes, var godt i denne gryten da)

Smelt en god dæsj smør i en gryte. Stek baconet. Hell over fløte og kremost og rør godt. Ha i krydder (salt, pepper, muskat) og la sausen småkoke i noen minutter. Ha i store biter av torskefilet og gulrøtter i biter (jeg brukte mini-gulrøtter), samt andre grønnsaker du liker (kålrot i staver, brokkoli...). La gryten koke til torsken er mør. Sausen ble helt fin i konsistensen hos meg, men vil du ha den tykkere kan du bruke litt maizenna.
Serveres med poteter.

Torskegryte 2

400 gram frossen torskefilet (19,90 på Lidl!!)
3 dl yoghurt naturell
1 tube mager rekeost
1 boks skivet sopp
1 liten boks mais
1 stor purre

Sett ovnen på 180 grader.

Legg fisken i en ildfast form og strø litt salt og pepper over. Bland sammen alt det andre i en stor bolle. Hell det over fisken og sett den inn i ovnen. La den steke i ca en halvtime, til fisken er gjennomstekt.

Serveres med kokte poteter og gulrøtter.



#5

Skilpadda sa for siden:

I dag lagde jeg en ny vri på fiskegratengen som alle likte veldig godt, som alternativ til den vanlige med muskatnøtt. Jeg hadde et par teskjeer karri i sausen (freste den i smøret en stund før jeg rørte inn mel) og et par never frossen spinat når sausen var ferdig. Ellers lagde jeg den som vanlig; saus av 3-4 ss smør og like mye mel, og melk til tykk saus, og en torskeblokk som jeg lot trekke i saltet vann, og en hel haug kokt fullkornsmakaroni, og fire egg (rører eggeplommene inn i sausen, stivpisker hvitene og har dem i til slutt), og så i ovnen på drøyt 200 grader i en times tid.


#6

Elisabet sa for siden:

Det var til denne jeg kjøpte det glasset med pesto jeg hadde stående lenge. Hadde glemt hva jeg hadde kjøpt det til, og til slutt ble det brukt til pasta. :knegg: Nå må jeg kjøpe nytt glass, for til onsdag skal vi ha laksefilet. :D


#7

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:
Jeg må lage den igjen snart for den er så himmelsk. ENDA bedre når pakken legges rett på grillen ute, det var slik jeg smakte den første gangen.


#8

Dragen sa for siden:

Nå vet ikke jeg hvor gamle barn du har, men du kan jo prøve å:

  • gi hvert enkelt barn en laksefilet i folie, la det legge oppi sine favorittgrønnsaker, hell over fløte, pakk inn, legg fiskepakkene i en ildfast form, stekes i ovnen på 200 grader like lenge som det tar å koke poteter til.

Grønnsakene kan varieres, typen fisk kan varieres, og fløten kan byttes ut med balsamicoeddik eller appelsinjuice.


#9

Chanett sa for siden:

Vi er veldig glade i kokt torsk med poteter, gulrtøtter, brokkoli og blomkål. Enkelt og greit. Eller røykefisk med hvit saus, poteter, gulrot, brokkoli og blomkål. enkel


#10

Dixie Diner sa for siden:

Røykefisk. :sikle: Det er det beste som finnes. Mamma laget det ofte i min barndom, er vel ca. 10 år siden jeg har smakt det nå. dåne


#11

Chanett sa for siden:

Det er nydelig. Vi hadde det andre juledag.


#12

Dragen sa for siden:

Jeg liker også veldig godt helstekt fisk i folie, med kokte poteter til.


#13

Elisabet sa for siden:

Hva slags fisk er røykefisk? Elsker røkt mat så dette må være noe for oss. :D


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det er hvit fisk som er røyket, feks. torsk eller blåkveite eller lignende. Veldig salt og med god røykesmak. Morfar røyket fisken selv, tror det var torsk men er ikke helt sikker. Fisken er ganske fast i kjøttet. Jeg elsker også røkt mat, og røkt fisk/røykefisk er noe av det desidert beste som finnes. Med hvit saus, poteter og gulrøtter. Mmm.


#15

Lykken sa for siden:

Laksefileter stekes i dyp stekepanne med godt krydder, så helles en eller to kartonger med matfløte oppi og surrer noen minutter. Koker poteter og smørdamper broccoli og gulrotter til. Ungene elsker det, det er den beste middagen de får.


#16

Maya80 sa for siden:

Vi pleier å lage hvit saus og hakker opp løk å har oppi, trekker torsk eller sei å plukker den i biter å har oppi sammens med løken å sausen.


#17

meloni sa for siden:

Denne seigryta liker vi kjempegodt. Jeg pleier å bruke en frossen blokk med seifileter, har også brukt torsk.

• 600 g skinn og beinfri filet av sei
• 100 g bacon i terninger
• 1 ss smør/margarin
• 6 stk. kamskjellmuskel
• 1 finhakket løk
• 2 finhakkede hvitløkbåter
• 1 finhakket rød chili
• 3- 4 poteter i skiver
• ca. 200 g hermetiske maiskorn
• 3 dl melk
• 4 dl god fiskekraft
• 1 ss hakket persille, salt og pepper.

Stek baconterningene sprø i ei gryte. Ha i løken og smør/margarin om nødvendig. Surr videre til løken er myk. Ha i chili, poteter og maiskorn og surr et par minutter. Ha i melk og fiskekraft og kok til potetene og maiskorna er ferdige. Skjær fisken i biter på 3- 4 cm. Ha fisken i gryta og smak til med salt og pepper. La trekke ca. fem minutter eller til fisken flaker seg. Smak til og dryss persille over før servering.


#18

Søster sa for siden:

Tacopanert seifilet.

Paner seifileten i:
Mel, så vispet egg, og så i denne:
mel iblandet tacokrydder, et par knuste tacoskjell og noen spiseskjeer sesamfrø. Stek.

Til barnet deler jeg fiskestykket i fingertykke staver, så han får herlige fiskepinner.

Vi bruker somregel fullkornsris, hollandaisesaus, dampet broccoli og mais, men det er også godt med potetmos til. Også salsa og kesam.


#19

Che sa for siden:

torskefilet legges lagvis med purreløk, paprika og evt mais + krydder. Bland ett beger rekeost og en boks rømme og hell over det hele. Stekes til fisken er ferdig. - serveres med poteter.

Godt om man strør på litt reker på slutten også.


#20

Pasta sa for siden:

Stekt seifilet med løk.
Rødsei med gulrotstuing og bacon.

Denne er enkel og god: 1-2 poser frossen lapskausblanding legges i ildfast form. Krydre med salt, pepper og det man liker av friske urter. Legg på filet av fisk man liker. Stekes i ovnen til fisken er ferdig. Serveres med rømme.


#21

maggypop sa for siden:

Stekt sei eller steinbit med spinatsaus:

Vend fisken i mel m/salt og pepper
Stek fisken gyllen på begge sider, og ta den ut av pannen

Kok ut pannen med fiskebuljong
Tilsett frossen spinat og la det koke litt inn (skal ikke være suppe)
Tilsett fløte
Smak til med pepper

Server med poteter og tomatsalat.

Bon appetit :)


#22

MsM sa for siden:

Denne er populær hos oss, både hos store og små.:

1 Pk. frossen, rød fisk (vi foretrekker ørret, men laks funker og)
1 purre
2 epler
2 dl fløte (evt.1 dl. fløte og 1dl. melk)

Fisken tines og kuttes i biter, eplene skrelles og kuttes i biter, purren skjæres i skiver. Så blandes alt i en ildfast form før fløten helles over. Inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Jeg serverer med ris, men pasta, evt. poteter funker sikkert også greit.

Billig, raskt, enkelt og godt:nikker:.


#23

gajamor sa for siden:

Verdens beste fiskesaus
(kan også brukes til kylling):

1 dl kremfløte
1 dl grønnsaksbuljong, gjerne Vegeta hvis du finner det
Sitron

Kok kremfløten ca 7 min (til den tykner). Ha i buljongen og kok opp. Smak til med saft fra sitronen. Hvis du vil ha sausen tykkere kan du ha i litt jevning.


#24

IOA sa for siden:

I dag har vi hatt denne billige og gode retten, som jeg tror jeg har funnet her inne ved en tidligere anledning.

En løk, en gul paprika og en rød paprika kuttes i biter og surres litt i gryta. Sleng på 2 ss hvetemel og rør. Tilsett 1 dl fiskebuljong (jeg brukte 1 terning i 1 dl vann, for å få litt smak) og 3 dl melk (evnt fløte. Vi pleier å bruke melk). Krydre litt med salt og pepper. Kok opp. Tilsett 400 g torsk i biter, eller evnt annen fisk. Trekk i 15 min. I dag hadde vi litt reker i kjøleskapet, så jeg hev rekene i helt på slutten, sånn at de bare ble varme.

Serveres med ris og salat.

For å få en eksotisk vri på retten kan man hive i en ts curry paste samtidig som salt og pepper.


#25

LilleRosin sa for siden:

Av og til MÅ jeg bare ha min barndoms torsk (som jeg sikkert ikke MÅTTE ha den gangen :knegg: )

-Torsk som trekkes i godt salta vann
-Gode poteter
-Kokte gulrøtter
-Eggesmør (kokt egg i biter blanda med smelta smør)


#26

LilleLeo sa for siden:

Helsiken nå ble jeg sulten. :himle:


#27

MsM sa for siden:

Dette er noe av det beste jeg får. Særlig når vi er på ferie i Nordnorge og fisker selv. Helt fersk fisk er uslåelig:riktig:.


#28

apan sa for siden:

Favoritten her er laks a la Tinetoff (tror jeg? Jeg har iallfall fått tipset her inne og jeg tror det var fra henne).
Mariner laksefileter i teryiakisaus, stek i panne. Kok ris og damp broccoli. Server!

Det er fantastisk godt og alle elsker det.


#29

Appelsin sa for siden:

I dag har vi hatt torsk, som jeg pleier å tilberede slik:

Gourmét-fileter, eller en blokk torsk (etter økonomi..) som deles opp i 4-5 stykker legges i en ildfast form.
Ovn på 180-200 grader

1 dl fløte
1 ts sennep
salt og pepper etter smak
= blandes sammen og helles over

Del 3 tomater i skiver og legg på toppen,
dryss over ost.

I ovn ca. 30 min

Det er så fort gjort å tilberede at det er en lek, og familien synes det er supergodt!

I dag hadde jeg cashew-nøtter, paprika og purre oppi i tillegg.
Dessuten ovnsstekte poteter med paprika-krydder, salt og olje (kan stekes samtidig med fisken), og kokte gulrøtter/brokkoli. Nam.


#30

LilleLeo sa for siden:

Jeg laget denne til middag i går, og den var god! Puttet oppi litt buljong også, og putter muligens potetene oppi i biter neste gang. Den falt veldig i smak hos sambo! :D


#31

Aminta sa for siden:

Nå ble jeg jo fryktelig sulten da!
Jeg skal få servert fisk i morgen, en kamerat som er veldig god til å lage mat, så jeg gleder meg til det.
I dag, siden jeg fikk så skrekkelig lyst på fisk nå, tar jeg bare noen laksefilèter og slenger i pannen, steker i smør og har salt og pepper på. Brokkoli, osteterninger, og salat av tomat, salat, pinjekjerner og avokado med balsamico til. :nam:


#32

LilleLeo sa for siden:

Jeg har fått så lyst på fisk av denne tråden, at vi skal ha fisk i dag også.
Fiskepudding vel og merke, men dog. :knegg:


#33

LilleRosin sa for siden:

Iset sin sei-gryt lagde vi også her om dagen, og den var fantastisk! Ungene spiste så vi ikkke rakk å servere dem fort nok.


#34

Hjertensfryd sa for siden:

Skal ha fisk i dag. Tar nokre laksefileter og panerer dei. Serveres med poteter, grønnsaker og ostesaus.
Må berre finna ut kva eg skal ha i brødmixen i dag


#35

mammamia sa for siden:

1.Ovnsbakt kveite med poteter, agurksalat og rømme
2.Pakk fileter av et eller annet slag inn sammen med purre, celleri, gulrøtter, paprika el. i strimler. Hell over litt olje, salt og pepper. Kan serveres med poteter eller ris og en salat. Sunt og godt. La gjerne fiskestykkene ligge på benken en time med et tynt lag salt over seg før de skal i ovnen.


#36

Søster sa for siden:

I går marinerte jeg seiblokk i red currypaste, limejuice og hvitløk, strødde sesamfrø over og bakte i ovnen. Det ble godt.


#37

Hjertensfryd sa for siden:

Denne skal eg laga ein av dagane.

Sesamstekt laksefilet med spinat og ingefær

4 porsjoner

4 serveringsstykker fersk laks
1 rødløk
1 rød chili
150 g fersk spinat
2 ss olje
Salt og pepper
2 ss ferskrevet ingefær
2 dl crème fraîche
3 ss japansk soyasaus
2 ss sweet chilisaus
4 ss sesamfrø

Slik gjør du
Skjør løken i båter. Fjern kjernen i chilien og skjær den i brede strimler. Skyll spinaten og la den renne av. Fres løk og chili i 1 ss av oljen. Vend inn ingefær og spinaten. Krydre med salt og pepper. Rør sammen crème fraîche, soya- og sweet chilisaus. Ha salt over laksestykkene. Vend dem i sesamfrø. Stek laksen i resten av oljen i ca 4 min på hver side. Server laksen med spinat, saus og ris.


#38

Line* sa for siden:

Bytt ut egget i smøret med purreløk, og du har min torskemiddag.

:søring:


#39

Søster sa for siden:

Det er min julaftenmiddag. :hjerter:


#40

apan sa for siden:

Mer laks; idag stekte jeg laksefileter med bare salt og pepper på; helte litt matfløte på det siste minuttet, serverte med fullkornspasta, kesam, pinjekjerner, agurk og sukkererter. Veldig vellykket faktisk!


#41

Maiden sa for siden:

Røykt blåkveite er himmelsk godt med poteter, gulerøtter, brokkoli og hvit saus til.


#42

Bloppy sa for siden:

Teryaki laks :nam:

Med masse purre i panna sammen med fisken.
Kokt ris, brokkoli og gulrøtter ved siden av.


#43

Aminta sa for siden:

I går hadde vi foliepakker, fjellørret pakket i folie med løk, purreløk, gulrot, rømme og krydder inni pakkene (tror det var det, kjæresten som laget), også gulrot, brokkoli og salat ved siden av, samt at jeg spiste en halv potet m/rømme på (lavkarbo egentlig).
Foliepakker er i grunn veldig godt, og enkelt.


#44

Marge sa for siden:

Denne lagde jeg i dag, pluss at jeg hadde spinat og sopp oppi, det var utrolig godt. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.