Det er visst kommet en slik i hus. Den bråker jo litt. Men digg med isbiter denne varmen.
Så spørsmålet er, kan den stå på hele tiden? Eller bruker man bare å slå på disse litt før man vil ha is? Jeg tror den skal flyttes fra kjøkken til vaskerom kjenner jeg…
Den jo full kurv eller det blir tomt for vann og da funker den ikke lenger. Så vi skrur den bare av og på og fyller opp i poser som vi i fryseren. Vi har vår på vaskerom, ja. For det er for mye bråk på kjøkkenet.
Vår står på 24/7.
Den bråker litt ja, men det er det verd.
Når kurven er full så stopper den, men vår begynner på igjen når isen har smeltet såpass at den oppfatter at det er plass.
Eneste ulempen synes jeg er at de er vanskelige å vaske.
Jeg vasker vår med zalo jevnlig, men det er skikkelig styr. Kjører også mildt klorvann gjennom jevnlig. Har lapp jeg setter på der det står KLOR så ingen bruker isbitene med klor :lol:
Vi har også en isbitmaskin. Heldigvis! Vår isbitmaskin fylles med vann i den ene enden og så plasseres den medfølgende kurven til de ferdige isbitene over dette området. Dermed er dette - hvis det er varmt nok og ingen gjør noe - en evighetsmaskin, ettersom isbitene smelter og smeltevannet faller ned og blir til nye isbiter.
Jeg syns det er bortkastet å lage isbiter for så å la dem smelte i denne kurven, så vi har maskinen stående på når vi trenger isbiter og så nærmest gjeter maskinen. Når det kommer isbiter, så fordeles de utover. Og når markedet for isbiter til slutt blir mettet, så blir enten maskinen slått av, eller man tar litt ansvar og flytter isbitene fra kurven og til fryseren.
Jeg gidder ikke ha på den bråkebøtta hele tiden. Skrur av om natta, og vi setter den først på dersom det er isbitbehov. Det går uansett rimelig fort å lage isbiter nok til et glass eller to. Isbitmaskinen på jobb går konstant, og for tiden er den en kjærkommen duppeditt, siden innetemperaturen er på rundt 27-30 grader.
Vi har også to innstillinger, men selv de største blir veldig små synes jeg, så vi har faktisk alltid liggende noen som er laget i større former i tillegg.
Ja, de jeg har sett har så små isbiter syns jeg. Jeg foretrekker ganske store isbiter og syns selv de vi kjøper i pose på butikken er i minste laget. Er de på størrelse med de?
(Nå tar jeg med meg isbiter fra den ene jobben min, så jeg er dekket, men det er litt upraktisk å huske på å ta med noe å frakte i og også at jeg da må dra rett hjem etter jobb for å få de i fryseren.)