Noen som spiser slik om dagen?
Noen spiser kanskje alltid slik?
Ha prøvd å søke og lese litt, men virker som de fleste trådene er ganske gamle blitt.
Jeg har spist "grovkarbo" de siste årene og trives med det, men nå må jeg ta noen grep i forhold til vekten og forsøker meg på keto.
Jeg spiser keto, kombinert med periodisk faste 16:8.
Begynte i juli, og er superfornøyd. Gikk ned mest centimetre i begynnelsen, men nå er jeg ned cirka 5 kilo med to måltider om dagen mellom klokka 12:00 og 20:00.
Har også alkostopp - det ordner seg greit ved at jeg ikke skal ha i meg kalorier etter 20:00.
Jeg lånte Keto-kokeboka til Hexeberg på biblioteket, og bøkene til danske Jane Faerber.
Nettstedene omhelse.no, fett og forstand og madbanditten.dk er nyttige.
Jeg er like lite sulten som da jeg brukte Wegovy, sover bedre, og har begynt å våkne tidligere (07:00) av meg selv.
Bruker litt SukrinMelis og Sukrin Gold som krydder, men trenger ikke søtsmak i like stor grad som før.
Jeg gjør det i perioder, når jeg skal ned to-tre feriekilo og sånt. Jeg syns det går greit i kortere perioder, men det er for mye av det jeg syns gjør livet verdt å leve, som jeg må unnvære: godt brød, god juice, etc., og så har det en tendens til å ryke HELT utpå hvis det først ryker.
Men i de periodene det funker, så går det fint.
Jeg spiser typ et formiddagsmåltid med cottage cheese og litt kefir eller skyr rørt sammen, med chiafrø og bær. Det er syrlig og proteinrikt og godt.
Til lunsj liker jeg en mørkegrønn salat med masse spinat, og div, avocado, mozarella eller annen ost, og god skinke, men balsamico.
Eller en omelett om jeg er hjemme.
Rugsprø med veldig tykt lag pålegg, og majones og grønt på toppen kan det bli. Jeg prøver å unngå kunstig søtning, men det hender det blir litt fun light når jeg er for lei vann.
Middag er lett. Jeg har alltid syns poteter og ris er bortkastet mageplass, og har lenge heller mesket meg med digg salat, grønnsaksmoser, spinatstuing, sopp, eller annet, som tilbehør til proteindelen.
Jeg spiser vanligvis ikke noe særlig brød, syns det er tørr og kjedelig mat sånn i hverdagen, så det går fint å erstatte det med 1-2 rugsprø uten at det blir for mange carbs. Tidligere så har jeg bakt noen veldig digge frø-knekkebrød. Proteinbrød og proteinrundstykker syns jeg ikke er noe godt.
Når jeg fyser, spiser jeg en proteinbar. Det er jo ikke ideelt, men blir en utskeielse.
Jeg prøver å kutte. Både fordi jeg får mer og mer reaksjoner på karbohydrater/ sen dumping. Og fordi jeg må ned 10kg.
Vurderer keto men jeg vil kunne spise med familien. Så spiser nå mye knekkebrød og protein når jeg har singel måltid og så mindre karbohydrater når vi spiser middag.
Ryker jeg på snop så ryker det. Prøver virkelig å holde meg unna.
Har knekkebrød av frø og egg i ovnen nå, det gleder jeg meg å ha til frokost i morgen. Er knekkebrød og potet jeg savner egentlig. Har null fysing på søtsaker, har egentlig aldri vært spesielt glad i det, så jeg slipper lett unna sånn sett. Har jo levd lavkarbo i noen år, så det var ikke så stor omstilling. Har en del kilo jeg vil ned, håper dette vil hjelpe på.
Enig, Isolde, det er viktig å spise det samme som familien. Så jeg forsøker alt jeg kan å bare lage en tvist med mer tilbehør som blomkålmos osv.
Jeg har en kropp som fungerer betydelig bedre på alle måter når inntaket av karbohydrater er lavt. Jeg kunne egentlig tenke meg å leve på et ketogent kosthold, men dette fungerer dårlig i en familiesituasjon, og jeg skrur i stedet ned karbohydratnivået ved å bake eget brød (dette liker også andre i familien godt), erstatte poteter, pasta og ris med grønnsaker, og spise minimalt med produkter som inneholder (raffinert) sukker. Jeg følger på ingen måte dette slavisk, i ferier og enkelte helger har det en tendens til å skli ut, men jeg opplever rask kroppslig forbedring (bedre søvn, bedre fordøyelse, mindre oppblåsthet og vektnedgang) når jeg kommer inn i, for meg, gode rutiner igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.