Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødmat til 12 voksne under enkle forhold

#1

Lhi-My sa for siden:

I morgen skal jeg og en annen stå for servering av brødmat (lunsj) til 12 voksne og 2 småbarn. Maten skal spises innendørs i en hytte under oppføring siden dette er en dugnadsgjeng. Vi har ikke tilgang til stekeovn eller strøm generelt og bålmat blir det servert senere. Bestillingen til oss fra dugnadsansvarlig er brødmat og drikke (kaffe og noe til kaffen er det en annen som skal ordne). Vi kjører bil dit, så vi trenger ikke tenke på vekt og bæring osv

Hva tar vi med? Hvor mange brød går med? Hva slags pålegg spiser folk? Jeg spiser nesten ikke slik mat selv, så er nokså blank.


#2

Elise sa for siden:

Jeg ville gått for smør, ost, skinke, syltetøy og kanskje en agurk. Da tror jeg de fleste finner noe de liker. Appelsinjuice, melk og vann.


#3

Lille meg sa for siden:

Er det slik at du bare skal kjøpe inn, eller er det meningen at du skal smøre mat? I den settingen du beskriver, så vil jeg tro at ferdig påsmurte dobbeltdekkere er lurt, ellers kan det fort bli litt grising.

Jeg tok en prat med ChatGPT, og etter litt fram og tilbake kom vi fram til følgende:

12 voksne - 2 dobbeltdekkere til hver
2 barn - 1 dobbeltdekker til hver

Det blir ca 4 brød. Forslag til pålegg og antall dobbeltdekkere:

6 stk ost + skinke
6 stk salami + paprika
4 stk hvitost + agurk
4 stk leverpostei + agurk
3 stk brunost
3 stk kokt egg + majones/kaviar

Ha et tynt lag med smør på skivene. Det holder dem saftigere. Del dobbeltdekkerne på skrå. Det er enklere å spise, og ser mer delikat ut. Legg skivene i bokser med matpapir mellom, slik at de er lette å ta. Kan eventuelt dele det opp ut fra hvilket pålegg som er på.

Av drikke vil jeg tro vann, appelsin- og eplejus og melk kan være greit å medbringe.

Bare et forslag.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Jeg ville latt folk smøre brødmaten sin selv. Ikke alle liker smør, f.eks. Ferdig oppskjært brød eller noen rundstykker også. Ville tatt med pålegg som hvitost, skinke/spekeskinke, en smøreost, agurk og tomat ferdig oppkuttet i en boks, syltetøy og en boks Nugatti. Kanskje eggerøre i en boks også. Ville tatt med salat, vann og juice.


#5

veobra sa for siden:

Noen ferdig hadkokte kokte egg hwver også lunsjen.

Jeg synes det meste av pålegg nevnt her er fint. Noe grønt hever det meste. Agurk, paprika og små tomater. Noe søtt er veldig godt til en dessert-brødskive.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg hadde antakeligvis kjøpt ferdigsmurte baguetter.


#7

Floksa sa for siden:

Som en av de som heller sulter enn å spise brød eller bagetter så foreslår jeg å ta med en pakke knekkebrød. (Jeg har som regel mat med når jeg ikke vet hva som serveres, fordi det er en gjengs oppfatning at «alle» spise brød).
Ellers er tubeost, smør, skinke og ferdig høvla ost. Minitomater er enklere enn agurk. Syltetøy på flaske. Husk å ta med kniv og det ikke er der.


#8

Polyanna sa for siden:

Som turmat har vi alltid hatt med ferdig oppskåret brød, tubeost, pålegg som er i skiver, gjerne saltmat som ikke trenger kjøl (salami etc), ferdigskrevet ost og brunost, og syltetøy på flaske. Minst mulig smøring. Boks med ferdig oppskjært paprika eller agurk hvis vi slår på stortromma og skal være fancy.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.