Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En gammel furutrapp

#1

Mikkeline sa for siden:

Vi har en gammel, nedslitt furutrapp som vi tenker å gjøre noe med.

Trappen er virkelig av det myke slaget, så vi må slipe den ned mye for å få jevne flater igjen. Planen er å male/beise trinnene med et eller annet.

Håndløper, gelendere osv skal males hvitt.

Men hva anbefales å bruke på trinnene? Og hvor mange lag med lakk etter at vi har funnet rett mailing/beis eller hva det måtte være vi skal bruke?

Må vi bruke noe som hefter på håndløper etc? De er lakket i utgangspunktet (og vi håper inderlig at vi slipper å pusse det også ned før vi gjør noe med det...)

Alle gode tips og råd mottas med takk!


#2

Benzo sa for siden:

Hvis dere vil bruke litt tid og penger, så er parkett i trinnene lekkert.


#3

kisha sa for siden:

Jeg har malt vår furutrapp hvit eggehvit S-0502y og fått belegg i trinnene. På grunn av hundene var det stygge riper i trinnene, det nyttet ikke å slipe det ned. Jeg pusset et av trinnene i timevis, det så fint ut, men da jeg lakkerte kom alle hullene frem. Belegget er sort skifer, men det vises ikke så godt på bildet. Det gjorde seg flott i gangen og trappa. Jeg har litt maling igjen over akvariet. Jeg valgte belegg pga. hundeklør, en parkett vil bli stygg fort.


#4

dutte sa for siden:

Sjekk ut [url]www.stepkit.no[/url]. Der har de parkett til trapperenovering.


#5

Mikkeline sa for siden:

Vi har tenkt på å legge noe oppå, men hvordan blir overgangene da?


#6

Mikkeline sa for siden:

Det så helt genialt ut! Da slipper vi jo unna hele slipejobben!

Kisha - Vi har også hatt hund inntil nylig, det er nok mye av grunnen til at trappen ser ut som den gjør ;)

Trappen deres var blitt veldig fin.


#7

Susse sa for siden:

Jeg har totalrenovert tappa vår, fra sent 1940 tallet. Vi valgte å fjerne teppet der, så skrape bort all gammel maling og lakk. Pusse bort restene med maskin. Inni trinnene malte vi hvitt, og selve trinna beiset jeg i samme farge som rekkverket (kastanjebrun) Tilslutt ble det 7 lag lakk.

En SVÆR jobb, det er ingen tvil. Visste jo det på forhånd og tok litt og litt. Bare å fjerne teppet der tok jo en hel dag. Så tok jeg skrapa, trinn for trinn. Måtte også bruke kjemisk lakkfjerner for å få bort alle rester.
Trappa har blitt et skikkelig smykke i huset vårt og jeg har ikke angret et sekund på all tida jeg brukte !
Det siste bildet er med helblank lakk, det ble litt for blankt for oss, så jeg tok et lag halvblank over og det ble perfekt. Bruker parkettpolish et par ganger i året og den holder seg kjempefin.

Noen bilder skal du gjene få se :kry:

Før start : maling i mange lag, gyselig teppe og fantastisk rødbeiset brystpanel :dåne:

Halvveis :

Ferdig, ovenfra

Nedenfra


#8

Mikkeline sa for siden:

Susse - det ble virkelig rålekkert! Helt etter min smak.

Men 7 lag med lakk? :dåne:

Det høres ut som om vi har et megaprosjekt foran oss hvis vi velger den varianten.... Støvet det veldig når dere pusset med maskin?


#9

kisha sa for siden:

7 lag lakk, blir det ikke glatt?
Men den er utrolig flott.


#10

Susse sa for siden:

Lakken var virkelig den minste jobben ! Vi lånte huset til svigers en langhelg de var bortreist og jeg var hjemme hver 6. time og tok et strøk ovenfra og ned.

Støv var det lite av. Vi hang maleplast fra 2.etg og ned, og også foran trappa nede. Det tok det verste. Vi pusset jo heller ikke så mye annet enn for å få vekk de siste lakkrestene.

Som sakt: det var en kjempejobb. Jeg tok ett/to trinn hver kveld med skrapa og brukte lang tid. Tungt, men utrolig god trim :knegg:
Brukte hele juni 2006 på denne jobben, var i permisjon.


#11

Susse sa for siden:

Nei, ikke glattere enn det var med teppet der faktisk. Det hjelper også med polishen jeg har på, den gjør noe med overflaten.
Vi har alle falt ned med teppe der, ingen har falt ned uten.


#12

Java sa for siden:

Vi har også en trapp vi må gjøre noe med. Det er en gammel furutrapp med åpent løp fra 2. etg til kjelleren. Vi ønsker å lukke trappetrinnene. Noen som har erfaring med det?


#13

Benzo sa for siden:

Rålekker trapp, Susse.
Mikkeline: Det blir omtrent samme utseende ved å legge parkett i trinnene.


#14

kisha sa for siden:

Vi vurderte å lukke trinnene, men fant ut at det ville bli en helt annen trapp hvis vi gjordet det. Tenk på hva helthetsinntrykket bli etterpå.


#15

Java sa for siden:

Det er det inntrykket vi vil ha. Dessuten ønsker vi å lukke pga lyd og støv. Helt åpent trappløp i hele huset er ikke gunstig.


#16

Mams sa for siden:

Vi har trapp ned til kjelleren som er lukket.
Der har pappa den gangen han gjorde det lagt belegg på sponplate som han har festet oppunder. (på de kantene som trinnene er festet på)
Nå har han laget et skap under trappen også da, og dermed er det ikke like nøye med hva han har brukt som underlag under belegget.


#17

Mikkeline sa for siden:

En på jobben min skrudde plexiglass i bakplaten (primært fordi de ikke ønsket å miste lys). Da får du både lydisloering og støvet detter ikke mellom trinnene. Har ikke sett det selv, men han syntes det var veldig pent.


#18

Susse sa for siden:

Dette har jeg sett i et hus og det er kjempetøft !


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.