Jeg skulle ha kyllingkjøtt i en gryte. Det var fritt for kyllingfilet i butikken, så jeg tenkte at kyllingstrimler måtte jo være ypperlig. Det sto til og med renskåret på pakken.
For noe møl! :mad: Det var nesten bare slintrer. Prøvde å skjære ut det lille kjøttet, men ga fort opp og kastet hele møkka i søpla.
Kjøpes aldri mer og anbefaler alle å holde seg unna.
Jeg synes også du burde ringe og klage. Aldri fått dårlig kjøtt der jeg heller.
Kyllingkjøttdeig derimot:mad:
Var så glad i det i taco osv før jeg brukte det i litt løsere gryteretter/stoup-greier. Da sa det stopp! Etter jeg gang på gang fant massevis av bein! :urk:
Sånn apropos: Kan dere fortelle meg hva som er forskjellen på "vanlige" kyllingfileter og de i økonomipakkene. Jeg klarer ikke å få ned kylling fra økonomipakke. Til og med i gryteretter når jeg i utgangspunktet ikke har visst at kyllingen kom fra økonomipakke, så har jeg merket det med en gang. Det samme opplever jeg med billige kyllingfilteter kjøpt i Sverige. Det vet at to "safe" typer nå, av det litt dyrere slaget, etter en masse bomkjøp.
Jeg finner også bein/beinaktige greier i kyllingkjøttdeigen så og si HVER gang, så jeg bruker den aldri. Pleide å lage kyllingburgere før, men etter å ha tygget meg gjennom fjørti beinaktige burgere er det helt slutt på det nå. ÆSJ!
Strimlet og salatkyllingkjøtt kjøper jeg heller aldri, for det er så lite RENT kjøtt i det at jeg blir kvalm.
Jeg kjøper frosne kyllingfileter i poser på 2 kg på Kiwi og Coop Xtra (av merkene Firstprice og XP), de er helt flotte og uten masse dritt på. Og billige (140,- kr for 2 kg).
Jepp, og så kan man slenge dem rett i ovnen fra frossen tilstand, eller tine dem litt i mikroen så de blir i "skjærebar" stand og kan deles opp. Jeg pleier å legge frosne fileter rett på en stekeplate (papirkledd), ha over høvelskiver med meierismør og masse godt krydder og steke i ca. 40 minutter på 200 grader. Utrolig saftige fileter. :)
Det er åpenbart at strimler og kjøttdeig er mindreverdige produkter. Her har man mulighet til å skjule alt som ikke er rent kjøtt, og kan tjene penger på avkapp. Samme problemstilling har man med surret stek - der er det også mye dårlig kjøtt.
Takk for tipset.
Jeg trodde faktisk at dette var dårligere kjøtt siden det var såpass billig. Regnet med at det var sprøytet fullt av vann.
Skal teste det neste gang.
Synd at kyllingkjøttdeig er så dårlig. Tydeligvis kvitter de seg med uspiselige deler der.
Har vurdert å prøve det, men dropper det nå.
Er dette rent kjøtt, eller den samme dritten man får kjøpt i Sverige? Det finnes nemlig et hull i EU-lovverket som det er veldig populært å benytte seg av i Sverige. Kjøttet proppes full av saltvann, som gjør at det ikke er mer enn 75-80% kjøtt i ferdigproduktet. Det som verre er, er at denne "behandlingen" medfører at kjøttet blir klassifisert som videreforedlet og slipper unna salomellatesting!
IKKE dritten man får kjøpt i Sverige. Jeg har handlet kyllingfilet for første og siste gang i Sverige. Dette er rene flotte rosa fileter, jeg er kjempefornøyd.
Det finnes kvalitetskylling i Sverige også, men det er viktig å se på innholdsfortegnelsen. Står det 100% kylling er det ok, men da er også prisen langt høyere og litt av argumentet for Sverige-turen faller bort.
Aner ikke, men jeg kan iallfall anbefale frossenposene på det varmeste. Bruker mest den fra First Price, synes de filetene er mest delikate og jeg finner aldri noe "dritt" på dem. Eller, skal jeg skjære dem opp må jeg som regel fjerne den hvite strengen (det må jeg jo på ferske fileter også), men skal jeg steke dem hele gjør jeg ikke det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.