Jeg skal lage enkel varm lunsj til 18 voksne i to dager. Den ene dagen blir det en linsesuppe med rundstykker til. Men hva med dag to? Ingenting i veien med å ha suppe den dagen også, men kan også være noe annet. Enkelt, mettende, rimelig…
Jeg har tilgang på godt utstyrt kjøkken og maten skal spises ved bord, så ingen begrensninger der. Gjerne noe jeg kan lage på forhånd, fryse og varme opp igjen, eventuelt noe kjapt og enkelt.
Med et velutstyrt kjøkken kan det være godt med omelett i langform. Her kan du lange mange typer samtidig hvis du lager "skiller" med bakepapir. Er det mulig å forstå hva jeg mener? Du legger bakepapir i formen slik at du langer mange former inne i en. Og så kan du ha omelett med paprika og skinke på ene siden og omelett med tomat og ost på andre. Vil selvsagt ikke fungerer med allergier, men for å lange mange sorter på en gang er det ok. + godt brød og grønn salat
Cowboy mat! Bønner i tomatsaus, bacon og stekte egg (Både bacon og egg kan lages i stekovn. Stekte egg i ovn er fint å ha i pepperkakeformer. Jeg liker faktisk bacon bedre når den er stekt i ovn enn i panne. Den blir sprø, crispy) + godt brød og grønn salat
NB! Prøv gjerne først, pga steketid. Det kan være vanskelig å beregne temperatur og tid på ting du vanligvis steker på panne i ovn.
Jeg fikk et ønske om chili sin carne fra en av de som skal spise. Tror det kan funke greit med rundstykker til. Jeg har laget god chili mange ganger, men usikker på oppskriften til så mange, spesielt på mengden krydder. Innspill? Chatgpt foreslår ett helt glass av hvert til 20 porsjoner. Høres mye ut?
Nei, såpass har jeg omsider skjønt. Jeg tror det får bli mine smakssanser som bestemmer, men jeg fant en annen oppskrift som kan funke som utgangspunkt og der var det 5-6 ts av de ulike krydderne der chatgpt mente jeg burde bruke et helt glass av hver.
Det er jo bare å bruke en vanlig oppskrift til 4 personer og gange den opp med 5 hvis du er usikker på mengdene. Helt sikker på at ikke det vil innebære hele krydderglass av noe slag.
Gryten er kokt og smaken ble bra. Jeg brukte en oppskrift fra Matprat som utgangspunkt.
Eneste dumme var at jeg oppdaget i dag at hun som skal lage lunsj nr to til samme gjeng den aktuelle helgen, har laget linsesuppe. Blir veldig mye bønner, linser og de samme kryddersmakene da, men sånn får det bare bli.