Lefserull med sylte og god sennep inni
Sild av ulike slag, med flatbrød, rugbrød eller annet godt brød til
Små kjøttboller av medisterdeig?
Pepperkaker med blåmuggost
Dadler, svisker, eplebåter
Grovt brød i små firkanter med en skive julepølse, litt rødbetsalat og en sviske.
Potetlefse med sennep og sylterull. Rull sammen og skjær i biter
Dadler med valnøtter og/eller (hvis man skal unngå nøtter) en god chevre inni
Små toast med litt god, grov leverpostei pyntet med sprøtt bacon og agurk
Ser også stadig lette små tips på instagram med ting i juletre-fasong e.l. man kan lage som sånne små apetizers. Skjære brie i en trekant, stikke saltstenger i nederst, dyppe i honning og så i en mix av noe rødt og grønt slik at det ser ut som et juletre med pynt etc.
Også elsker jeg å lage julete velkomstdrink pyntet med cranberries og rosmarin. Jeg bruker som oftest å ha dem boble-basert, f.eks. bobler med bittelitt av en god gløgg-mix, med isbiter laget av en rød juice etc.
Jeg liker godt den danske ribbenstek, deres variant av ribbe laget på kotelettkammen, passer fint. Den kan serveres kald skåret i skiver. Gjerne med rødkål. På noe brød, for eksempel rugbrød eller noen luftige rundstykker.
Jeg har pleid å lage en litt julete chutney som er veldig god til ost. Skal se om jeg finner oppskrift og legge den inn. Tenker å lage den selv også.
Her er oppskriften: ingridtunheim.wordpress.com/2017/12/06/julechutney/
Ellers kan det lagast diverse rører på smøreost og/eller rømme. Det kan vere med spekeskinke, røykelaks, asparges, reker osv. Toppen med rødløk, grasløk, dill, reddik eller anna. Eit tips er å ha røra i sprøytepose, då er det lett å fylle krustadene. Berre å lage ferdig i forkant, la ligge i kjøleskapet til du har tid til å legge opp.
Og fyll dem bare rett før de skal spises. De blir fort bløte. Avhengig av type fyll såklart. Hvis vi skal fylle den med skagen og røre, pleier vi faktisk heller å sette den fram slik at folk kan fylle selv for å unngå at de blir bløte
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.