Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julete tapas

#1

Røverdatter sa for siden:

Har du tips til gode tapas/koldtbord-retter som passer til et julebord for venner?

Det trenger ikke være julerelatert, men det hadde vært gøy om noen av rettene var det.

Jeg kan i teorien lage mat hele dagen før gjestene kommer, så det kan være både enkle og litt mer kompliserte retter.

Ikke fisk, skalldyr eller nøtter.


#2

Millen sa for siden:

Juleskinke, lefser, rødbeter.


#3

My sa for siden:

Lefserull med sylte og god sennep inni
Sild av ulike slag, med flatbrød, rugbrød eller annet godt brød til
Små kjøttboller av medisterdeig?
Pepperkaker med blåmuggost
Dadler, svisker, eplebåter


#4

Heilo sa for siden:

Jeg synes appelsin og granateple sammen gjør ting julete. Som en liten salat, eller som tilbehør.



#6

liefje sa for siden:

  • Grovt brød i små firkanter med en skive julepølse, litt rødbetsalat og en sviske.
  • Potetlefse med sennep og sylterull. Rull sammen og skjær i biter
  • Dadler med valnøtter og/eller (hvis man skal unngå nøtter) en god chevre inni
  • Små toast med litt god, grov leverpostei pyntet med sprøtt bacon og agurk

Ser også stadig lette små tips på instagram med ting i juletre-fasong e.l. man kan lage som sånne små apetizers. Skjære brie i en trekant, stikke saltstenger i nederst, dyppe i honning og så i en mix av noe rødt og grønt slik at det ser ut som et juletre med pynt etc.

Også elsker jeg å lage julete velkomstdrink pyntet med cranberries og rosmarin. Jeg bruker som oftest å ha dem boble-basert, f.eks. bobler med bittelitt av en god gløgg-mix, med isbiter laget av en rød juice etc.




#9

Syrinx sa for siden:

Eg har fått sansen for å fylle krustader. Det er lett å få det til å sjå så lekkert ut.

Denne trur eg at eg skal prøve ut:

www.matprat.no/oppskrifter/gjester/krustader-med-pinnekjott/

Ellers kan det lagast diverse rører på smøreost og/eller rømme. Det kan vere med spekeskinke, røykelaks, asparges, reker osv. Toppen med rødløk, grasløk, dill, reddik eller anna. Eit tips er å ha røra i sprøytepose, då er det lett å fylle krustadene. Berre å lage ferdig i forkant, la ligge i kjøleskapet til du har tid til å legge opp.


#10

liefje sa for siden:

Og fyll dem bare rett før de skal spises. De blir fort bløte. Avhengig av type fyll såklart. Hvis vi skal fylle den med skagen og røre, pleier vi faktisk heller å sette den fram slik at folk kan fylle selv for å unngå at de blir bløte


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.