Er den god? Hardfør? Gir den bra avling? Hva gjør du med druene?
Jeg planlegger våren! :hyper:
Jeg ser at det er to druetyper som er veldig vanlige, men jeg vil jo ha den som smaker absolutt best, tåler norsk vinter og aller helst er blå/rød og steinfri.
Den kan gjerne ha et kult navn også, på grunn av dette leder for tiden druetypen Kosmonaut og Somerset. :shallow:
Jeg har drueplante! Men når jeg kjøpte den så rotet jeg bort lappen. :( Tror jeg har hatt den i 10 år. Den står i drivhus, men med rota i bakken (ikke i potte). Den har stein, og er blå. Veldig god! Jeg syns det er litt vanskelig å vite hvordan den skal beskjæres, men ellers går det bra - den gir en god del avling, men ikke flere titalls kilo liksom. Deilig å maule, eller lage litt juice og saft.
Jeg har sommerset seedless i drivhus (Trøndelag), høstet druer fra den for første gang nå i år, de var søte, kjempegode og bittesmå. Jeg lurte meg inn i drivhuset og smugspiste, ville ikke dele med familien :D
Har en venninne som har har sin sommerset i flere år, hennes gir større druer, så håper på større avling og større druer neste år. Sååå stas å spise egendyrkede druer!