Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kva lagar eg av hjortefilet?

#1

Alfa sa for siden:

Eg fekk ein hjortefilet av ei veninne som førebels ligg i frysaren (fileten, ikkje veninna :knegg:). Kva lagar eg av den?


#2

torsk sa for siden:

Nå trenger du bare 4 bein, og noen andre deler, så er du på god vei til å kunne bygge en hjort.

Hva, er ikke dette hobbyhjørnet?


#3

Alfa sa for siden:

Har torskar hobbyar? :eek:
... også hjortebygging då du.
Forbrenner det mange kaloriar eller er det ein meir intellektuell hobby?


#4

007 sa for siden:

Jeg pleier å lage:

a) Hjortesteik
b) Finnbiff med fløtegratinerte poteter, rosenkål, gulrøtter og bacon
c) Viltgryte (:secret: ofte Toro, men ikke fortell det til Mim. )


#5

petra sa for siden:

Først legger du den i litt marinade. (litt rapsolje og hvitløkspepper) Så bruner du den litt i stekepannen og legger den inn i ovnen på 180-200 g i ca 20-30 minutter. Kommer ann på hvor stor den er. Og så serverer du den med fløtegratinerte poteter og nykokte gulrøtter og blomkål!! Og gjerne litt hvitløksbrød og ripsgele..... Nam nam velbekomme!:D


#6

Salt sa for siden:

hjortekaker!! slafs


#7

Left sa for siden:

De ekle "flått-vert" dyrene bygger man ikke altså. De skyter man og spiser.


#8

Vito sa for siden:

:sikler: Nå tror jeg jeg må ut å skyte meg en hjort!!


#9

Left sa for siden:

Ta deg en tur i "hagen" min, så er du sikker på å treffe på en hjort.
Det er vanvittig mange av dem - alt for mange.


#10

polarjenta sa for siden:

Vi fikk servert hjortefilet i en konfirmasjon og det er desidert det beste kjøttet jeg noengang har smakt! Hvordan den var tilberedt vet jeg jo ikke helt, men tilbehøret var iallfall fløtegratinerte poteter, grønnsaker og en nydelig rødvinssaus tror jeg det var.


#11

tiril sa for siden:

Eg gjorde dette med min hjortefileet.
Rulla den godt inn i salt og pepper.

Stekte den først godt på sterk varme for å "tette"den.
(Pass på at steikepanna er god og varm når du legg "hjorten" oppi).

Då den var ferdig tetta/stekt over alt, tok eg melk og vatn(like store delar)og helte oppi steikepanna. Slik at i hvertfall halve steika er dekka. Lot det småputre i over 1 time.

Tok fileen ut av steikepanna medan eg laga viltsaus av krafta. La fileen nedatt i og kvelva en boks lettrømme oppi. Det vart sinnsykt snadder om eg må sei det sjølv!

Skar opp fileen i fine skiver rett før servering. Nam nam skal ha det i morgon ogfrysaren full


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.